Door: 
Datum: 07-01-2016
Hits: 5042
Categorie: 
Kinderen > 6 jaar, Homepage
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Rijksmuseum Amsterdam met kinderen

Rijksmuseum Amsterdam met kinderen

Rijksmuseum Amsterdam met kinderen | onze ervaringen met dit museum met onze kids.

Musea en kinderen lijken vaak een slechte combinatie. Een voorstel om een dagje uit naar het museum te gaan, resulteert bij veel gezinnen in gezeur en geklaag. Musea zijn saai, je kan er niet spelen, suf en muf. Maar is dat wel zo? Wij hebben het uitgetest! 

Het Rijksmuseum staat natuurlijk bekend om De Nachtwacht. Onze kids van 7 en 9 jaar hadden er zin in: de échte Nachtwacht zien! Dat leek ze wel wat. Enthousiast lokten we ze dus mee naar het museum en eerlijk is eerlijk, ze hebben geen seconde gezeurd. 

Zo'n dagje naar het museum kost wel wat. Volwassenen betalen 17,50 euro en kinderen zijn gratis. Plan je bezoek vooraf goed. Bedenk wat je echt graag wilt zien en bepaal zo de route die je gaat lopen. Met kinderen is het niet prettig als je ter plaatse nog moet zoeken. Het museum is het hele jaar door geopend van 9 tot 17 uur. Met kinderen is een ochtend of middag ruim voldoende om een goede indruk te krijgen. 

Bij de entree ontvangen de kinderen een leuk schetsboekje. Wij hebben ze onderweg wat opdrachtjes gegeven die we uit de toelichting naast de schilderijen haalden. Stukje voorlezen, item eruit pikken (bijvoorbeeld diepte tekenen of een detail uitlichten) en tekenen maar! Dit was een groot succes en zorgde ervoor dat ze beide de hele ochtend geboeid bleven. En het toppunt: De Nachtwacht natekenen.

Zie je er tegen op om je kinderen zelf te moeten vermaken? Dan biedt het Rijksmuseum ook nog leuke familierondleidingen aan. Bij de familierondleiding hoogtepunten gaan de kinderen als ontdekkingsreiziger op pad door het museum op zoek naar de interessantste items. Ook biedt het museum regelmatig, op zaterdagen en in vakanties, kinderworkshops aan. Er is dus genoeg te doen voor de kids!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.