Door: 
Datum: 16-08-2013
Hits: 5076
Categorie: 
Alle leeftijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
museum met kinderen, museumjeugduniversiteit, nemo, techniekmuseum, museumtips

Naar het museum met kinderen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bij een uitje met kinderen denken veel ouders direct aan de speeltuin, een pretpark of een dierentuin. Een museum klinkt zo saai! Maar niets is minder waar. 

Tegenwoordig hebben de meeste musea leuke activiteiten voor de kinderen. Bij techniekmusea is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk dat kinderen aan de knopjes mogen zitten en zelf alles mogen ontdekken. Leerzaam én leuk tegelijk.

Het bekendste museum is Nemo in Amsterdam. Hier kun je met je kinderen heerlijk een hele dag rondlopen. En je kinderen zijn er niet snel te jong voor. Wij zijn er geweest toen onze jongste nog geen 2 jaar was en ze heeft zich kostelijk vermaakt.  

Maar ook elders in het land zijn er leuke musea die erg geschikt zijn voor kinderen. Wil je weten waar? Neem dan een kijkje op de website museumkids.nl. Je vindt er een overzicht van geschikte musea voor kinderen, informatie over de museumjeugduniversiteit, ervaringen van andere kinderen bij de verschillende musea en voor de kinderen leuke games en knutseltips.

Laat je ons weten wat het favoriete museum van jouw kind(eren) is?  

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.