Door: 
Datum: 03-02-2012
Hits: 11800
Categorie: 
Traktaties
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
kinderfeest, traktatie, buffet, hapjes, feestje, kinderfeestje, feestidee

Idee voor eten bij kinderfeestje

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op zo ongeveer elk kinderfeestje worden frietjes of pannenkoeken als avondeten geserveerd. Toen ik onze oudste bij haar eerste kinderfeestje vroeg "Wat wil je eten met je vriendinnetjes?", zei ze doodleuk "Doe maar een buffet mama!".

Slik.......................

Maar meteen bedacht ik dat dat echt wel haalbaar is en het is nog origineel ook!
Spreek met de kinderen af dat ze bijv. elke keer maximaal 3 hapjes tegelijk op hun bordje leggen en dat eerst opeten. Anders laden ze hun bord vol en laten ze de helft liggen. Dat is ook zonde.

Dus zie hieronder alles op een rijtje (het lijkt wat werk, maar het valt echt reuze mee!). Zelf afhankelijk van het aantal kinderen (en of je zelf er ook van mee eet) even de hoeveelheden bepalen:

- Schaal (dinerbord bijv.) met komkommer, tomaatjes, worteltjes
- Schaal met blokjes kaas, mini-cervelaatworstjes, gekookte gelderse worst of leverworst
- Mini-worstebroodjes (wel even opwarmen maar die hoeven niet warm geserveerd te worden dus dat kun je vooraf allemaal al doen)
- Mini-croissants met knakworst (kun je ook vooraf maken evt.)
- Sandwiches met chocopasta (wit casinobrood met chocopasta ertussen, schuin doorsnijden en die driehoeken nog eens doorsnijden zodat je 4 driehoekjes hebt)
- Eierkoekjes met boter in vieren snijden (of grote eierkoeken in achten snijden) en bestrooien met discodip of andere versiering
- Mini-gehaktballetjes (kant en klaar te koop! Even minuutje in de magnetron en klaar!)
- Stokbrood met daarbij bakje kruidenboter en bakje smeerworst

Doe er wat leuke prikkertjes, vlaggetjes of parasolletjes in (hoeft niet overal in, maar gewoon een stuk of 5 in elk soort hapje) en het ziet er heel feestelijk uit!

En daarbij maak ik ook altijd nog een gerecht van croissantdeeg in de vorm van de leeftijd van de jarige.

Neem een blik Danerolles reuze-croissantdeeg. Helemaal openrollen (niks lossnijden!!!), in het midden over de lengte plakjes ham, daar overheen een zakje geraspte kaas verdelen. Over de lengte oprollen zodat je een lange sliert hebt en van die sliert kun je vormen wat je wilt. Je kunt er elk cijfer of elke letter van maken. Een hartje is ook leuk.

20 minuten in de oven en je hebt een hele leuke traktatie! (Het kan zelfs ook als schooltraktatie gebruikt worden! In z'n geheel mee naar de klas en ter plekke aansnijden). Je kunt er ook een zoete versie van maken. Dan beleg je het uitgerolde deeg met over de lengte doorgesneden Mars-repen. Oprollen, vormen en in de oven!

Bij zo'n feestmaal hoort natuurlijk ook een toetje dus ik maak dan een dessert-buffet.

Koop 3 verschillende toetjes (hoeft maar heel simpel te zijn) in hetzelfde aantal als het aantal kinderen en laat ze lekker net zoveel toetjes eten als ze willen.

De ervaring leert hier dat ze, door het andere buffet, niet verder komen dan 1-2 toetjes (of dat ze een toetje mee naar huis willen nemen omdat ze het niet uit kunnen staan dat ze er niet meer op kunnen op het moment dat het eindelijk eens een keertje mag. Haha!), dus ze eten zich niet ziek ofzo.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.