Door: 
Datum: 09-08-2011
Hits: 2446
Categorie: 
Handig!
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vliegreis met kind, vliegreis met baby, vliegreis met peuter, vliegen, vliegvakantie, verre reis

Vliegreis met baby's en jonge kinderen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als je op vliegvakantie gaat met jonge kinderen mag je verwachten dat je wordt blootgesteld aan wat stress. Hieronder hebben we enkele tips verzameld om stress tijdens een vliegreis met baby's en jonge kinderen te reduceren: 
  • Neem 1 tas die uitsluitend bedoeld is voor je kind tijdens de vliegreis. Zorg ervoor dat er voldoende luiers, voeding en speeltjes in de tas zitten om vertragingen te doorstaan.
  • Vertrek niet te vroeg. Vliegmaatschappijen schermen met vroeg inchecken, maar dat is met kinderen niet handig. Dat betekent wachten, wachten en nog eens wachten. 
  • Reis je met een kind onder de 2 jaar dan hoef je voor dat kind niet te betalen. Helaas krijg je voor dat kind dan ook geen stoel in het vliegtuig. Je doet er verstandig aan bij het inchecken te vragen om een stoel in een rij van 3 waarbij de middelste stoel onbezet is. Als je het heel vriendelijk vraagt en er ruimte is, heb je wellicht geluk en hoef je niet de hele vliegreis met een kind op schoot te zitten.
  • Neem speelgoed mee. Houd er wel rekening mee dat het speelgoed niet moet stuiteren of lawaai maken. Je wilt niet dat je mede-passagiers er last van hebben. En pas op dat je het speelgoed niet te vroeg aanbiedt. Houd wat achter de hand om je kind mee af te leiden als je kind vervelend wordt.
  • Ook kinderen kunnen een jetlag krijgen. Houd er dus rekening mee dat je kind lastig in slaap komt  op de door jou gewenste bedtijden op je vakantiebestemming.
  • Zorg ervoor dat je de belangrijkste woorden de taal van je vakantieland kent. Woorden als luiers, babyvoeding en kinderparacetamol zijn lastig uit te leggen met handen en voeten.
Fijne reis met je kind!
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.