Door: 
Datum: 09-08-2011
Hits: 3047
Categorie: 
Tips & Trucs (eten)
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
moeilijke eter, schijf van vijf, beloning eten

Moeilijke eters laten eten

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Als je thuis een moeilijke eter hebt dan weet je inmiddels wel dat moeilijke eters moeilijk te motiveren zijn om nieuwe dingen aan tafel uit te proberen. De sfeer aan tafel is al snel negatief en voor je het weet ziet het hele gezin tegen de maaltijd op. 

Mogelijk kun je de sfeer weer positief krijgen met deze tip.

Deze tip is erop gebaseerd dat je kind dagelijks van alle voedingsgroepen iets eet. Leg je kind uit dat het belangrijk is om van alle voedingsgroepen iets te eten, omdat het lichaam anders niet optimaal kan functioneren. Vervolgens ga je samen aan de slag. Neem een grote placemat als basis. Beplak deze met een gekleurd papier dat je kind zelf uitkiest. Teken op het gekleurde papier een grote circel en verdeel deze cirkel in 5 delen: 
  1. Groente en fruit
  2. Brood, granen, aardappelen, rijst en peulvruchten
  3. Dranken
  4. Vet en olie
  5.  Zuivel, vlees, vis, ei en vleesvervangers
Plastificeer nu de placemat. Dit wordt het bord van je kind.
 
Plaats bij het opdienen van de maaltijd de voedingsmiddelen in de juiste cirkel. Is een schijf leeggegeten? Dan mag je kind er een sticker opplakken. Is na het eten de hele placemat volgeplakt? Dan verdient je kind een beloning. Dit kan een toetje zijn of een sticker op een stickerkaart. Zorg dat de beloning iets is dat je kind écht heel graag wil.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.