Door: 
Datum: 08-01-2011
Hits: 11781
Categorie: 
Traktaties
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
traktaties, peuter, traktatie, peuters, peuterspeelszaal, creche, kinderdagverblijf, 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, 4 jaar

Traktaties peuters

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Je peuter is bijna jarig en dus is het tijd om na te denken over een leuke en geschikte traktatie voor op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf. Onderstaande traktaties hebben wij de afgelopen jaren verzameld op ons forum:

  • Mandarijn in een zakdoekje van de zeeman/wibra
  • Neem een appel, gekleurd karton (strookje, en uiteinden aan elkaar plakken) om de appel op te zetten (halsje maken dus).Ander kartonnetje rondje knippen, 1 knip geven tot het midden, knipzijden over elkaar heen schuiven dat je een hoedje krijgt.Met een papje van suikerwater (zou je even voor verhoudingen moeten zoeken, of iemand anders weet het) plak oogjes op je appel dat het een gezichtje wordt, als neus/snor kun je een dropveter er op plakken.Is wel een heel werkje, zeker als je er een aantal nodig hebt.
  • Maak knapzakjes. Je pakt een soepstengel. Een ouderwetse rode zakdoek (van die boerenzakdoeken) en die knip je kleiner. Daar paar snoepjes of een doosje rozijntjes in. Touwtje om het dicht te knopen en om vast te maken aan de soepstengel. In leuk mandje meenemen.
  • Knip van gekleurd (roze) papier bijvoorbeeld een varkensgezichtje, teken met zwarte stift oogjes en zo erop. Plak daar op z'n kop een danoontje op als snuitje en plak er met suikerwater twee rozijntjes op als neusgaatjes.
  • Doosje rozijntjes op de platte kant leggen, aan weerszijden een uitgeknipt bootje plakken, satprikker door het doosje heen prikken, zeil erop met bijv. naam en leeftijd van de jarige en je hebt een leuke traktatie. Serveer ze op een dienblad met daarop een blauw servet of blauw crpepapier en ze varen nog echt ook.
  • Maak eenSmiley.Je zou een Maria-kaakje als gezicht kunnen nemen. Twee (kleine) smarties of M&M's als oogjes en een stukje dropveter als mondje. Vastlijmen met een mengseltje van poedersuiker en water.
  • Maak een grabbelton met kleine kadootjes of traktaties. Lekker makkelijk en snel klaar.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.