Door: 
Datum: 23-12-2010
Hits: 2919
Categorie: 
Alle leeftijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Speelgoedmuseum, Deventer, Overijssel

Dagje uit met kinderen: Speelgoedmuseum in Deventer

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Tijdens de kerstvakantie hebben wij met onze twee kinderen (4 en bijna 3 jaar) een bezoek gebracht aan het speelgoedmuseum in Deventer.

Het speelgoedmuseum ligt midden in het centrum van Deventer en is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken. Wij konden de auto op slechts honderd meter afstand parkeren.

Het museum straalt bij binnenkomst een gemoedelijke sfeer uit. Na betaling (volwassenen 5 euro en kinderen 1 euro) konden we doorlopen naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping stonden poppen tentoongesteld uit verschillende perioden. Voor de kinderen was dit de minst leuke afdeling van het museum, want ze mochten nergens aanzitten. Op de tweede verdieping werd het leuker voor hen. Daar konden ze speelgoed met optische illusies bekijken en er was voldoende wat ze zelf aan mochten raken en uit mochten proberen. De zolder van het museum is ingericht als speelzolder met onder andere Lego, grote blokken, een poppenkast en een speelgoedwinkeltje. De zolder is goed voor minimaal een uur speelplezier en er staan wat stoelen en tafeltjes zodat de ouders er rustig bij kunnen gaan zitten. Op weer een andere verdieping staan spelletjestafels waar we gezellig samen "ouderwetse" gezelschapsspelletjes hebben gespeeld. De verdieping met het thema "vervoer" was nog in opbouw. 

We hebben zeker 2,5 uur in het museum doorgebracht en voor zowel de kinderen als voor ons was het erg leuk. Na afloop zijn we, met de kortingsbon die we bij het museum kregen, naar het pannenkoekenrestaurant Ot en Sien gegaan waar we hebben genoten van overheerlijke pannenkoeken. 

Een goede tip voor een leuk middagje uit! 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.