Door: 
Datum: 04-08-2010
Hits: 3179
Categorie: 
Alle leeftijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Pretpark, speeltuin, erop uit, kinderen

Dagje uit 4+: De Spelerij in Dieren

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Onze oudste wordt over een paar maanden 4 jaar. Omdat hij binnenkort naar school gaat, leek het me leuk om een dagje met zijn tweetjes op pad te gaan. Ik was op zoek naar iets avontuurlijks, hij moest zijn energie goed kwijt kunnen en het mocht ook best een tikkeltje creatief zijn. 

Van een bekende kregen wij de tip om naar Dieren te gaan. Daar vind je De Spelerij. Eerst heb ik de website goed bekeken. Er werd duidelijk aangegeven dat het "park" geschikt is voor kinderen die ouder zijn dan 4 jaar. Na enige twijfel besloten we toch maar gewoon te gaan. Oudste is immers op een haar na 4 jaar, dus dat zou vast en zeker goed gaan.

Bij aankomst mochten we eerst even rondkijken van de kassamedewerkster. Omdat oudste nog geen 4 jaar was, leek het haar verstandig om eerst te kijken of ik het wel geschikt voor hem vond. Topservice! Na 10 minuten was het duidelijk dat het voor hem prima te doen was. Binnen een minuut gleed hij van de hoogste glijbaan, dus snel terug naar de kassa om de entree te betalen.

Bij binnenkomst loop je al direct tegen leuke speeltoestellen aan. Alle speeltoestellen zijn net even anders dan anders. De kinderen moeten bij sommige toestellen even goed kijken voordat ze weten wat de bedoeling ervan is. De lange glijbaan is bijvoorbeeld net anders doordat de treden scheef staan en op een looprad zijn wielen bevestigd die leiden naar een gloeilamp die gaat branden als ze hard genoeg lopen. De grote favoriet van onze zoon was De Draak. Een avontuurlijk klim-gebeuren dat eindigde in een "glijbaan" gemaakt van bewegende, rollende delen. 

Natuurlijk waren er toestellen die minder geschikt waren voor hem. Onze oudste is dan wel een bijna-kleuter, hij heeft nog steeds het formaat mini-peuter. Voor een aantal dingen waren zijn benen veel te kort. Gelukkig waren er genoeg creatieve oplossingen te bedenken om daarmee om te gaan, dus zijn lengte is niet echt een probleem gebleken.

Afgezien van bovenstaande, De Spelerij, bevindt zich in hetzelfde park ook nog De Uitvinderij. Bij De Uitvinderij kunnen kinderen zelf aan de slag met allerlei materialen. Een naamplaatje maken of een bootje van piepschuim en dat laten varen bijvoorbeeld. Aangezien ik zelf niet erg crea-bea ben, hebben wij er niet meer dan een kwartier doorgebracht. Toch kan ik me voorstellen dat kinderen vanaf ongeveer 7 jaar met een voorliefde voor knutselen zich hier prima kunnen vermaken. Extra voordeel is dat dit onderdeel overdekt is, dus ook bij slecht weer is het prima vertoeven bij De Spelerij.

De conclusie is dat De Spelerij een erg leuke activiteit is voor de iets oudere kinderen. Van een jaar of 4 tot een jaar of 12 kunnen de kinderen zich er perfect vermaken. Voor de ouders is het ook nog eens leuk om mee te kijken. En ben je het kijken naar spelende kinderen een beetje zat dan kun je je als ouder ook prima terugtrekken op schaduwrijke plekjes.

En wat mag zo'n leuke activiteit dan kosten? Voor ons viel het mee. Zoonlief was gratis (tot 4 jaar) en voor mezelf was ik 11 euro kwijt. Voor ons erg betaalbaar dus. Vanaf 4 jaar betaal je 11 euro per persoon. Met meerdere kinderen dus best prijzig. In vergelijking met een pretpark of bijvoorbeeld overdekte speeltuin vind ik het deze prijs echter wel waard. De Spelerij is namelijk net even wat anders dan anders.

De faciliteiten zijn prima. Er is een restaurantje waar je wat te drinken en simpel eten kunt bestellen. Het eten en drinken is best aan de prijs, dus als je de kosten van het dagje uit wilt beperken, kun je beter zelf iets meenemen. Er zijn voldoende picknicktafels waar je kunt genieten van eten dat je zelf hebt meegebracht.

Al met al een dikke voldoende voor De Spelerij in Dieren dus! 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.