Door: 
Datum: 30-07-2010
Hits: 3268
Categorie: 
Alle leeftijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Dagje weg, uitje, peuter, museum

Dagje uit met peuters: Bakkerijmuseum in Medemblik

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voor een leuk uitje met onze peuters zijn we afgereisd naar Medemblik in Noord-Holland. Bij binnenkomst valt als eerste de heerlijke geur op. Dat belooft veel goeds! De kinderen krijgen direct een koekje en zijn dus ook meteen in hun sas.

We lopen door naar achteren waar gedemonstreerd wordt hoe de koekjes zijn gebakken. De demonstratie wordt erg leuk gebracht door de gepensioneerde bakker, een vrolijke man die er een echte show van maakt. De kinderen kunnen op een verhoging staan en daardoor is alles voor hun goed te volgen. Uiteraard wordt er ook van de koekjes geproefd.

Na de koekjesdemonstratie lopen we verder. Er staan verschillende machines uitgestald. Voor onze peutertjes is dit gedeelte wat lastiger, want ze mogen er niet aankomen. Dan maar naar boven, waar gedemonstreerd wordt hoe bonbons gemaakt wordt. Mmmm, dat ziet er heerlijk uit. Ook hier weer een erg leuke demonstratie die voor de kinderen goed te volgen is.

Daarna mogen de kinderen zelf aan de slag. Aan een grote tafel krijgen ze uitgelegd hoe ze een heksje kunnen maken van verschillende soorten snoep. Met wat hulp van ons mogen ze daarna zelf aan de slag. Het is een groot succes. Na afloop mogen ze hun heksjes mee naar huis nemen.

We hebben een behoorlijk aantal musea bezocht de afgelopen periode, maar dit museum is wat onze peutertjes betreft echt de nummer 1. Als je in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om er eens een kijkje te nemen! 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.