Door: 
Datum: 10-04-2009
Hits: 3625
Categorie: 
Alle leeftijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
uit, uittip, natuur, boerderij

26 tot en met 28 juni - Country Fair in Aalten

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Farm & Country Fair in Aalten is een echte fair voor kinderen. Leerzaam, leuk en creatief.

Kinderen komen niet vroeg genoeg in aanraking met alles wat groeit en leeft, in de natuur of op de boerderijen. Vandaar de interessante en educatieve ontdekkings-foodtocht onder leiding van Toby Tractor!

Veel kinderen vinden het spannend om een eigen stukje muur te metselen van echte bakstenen. Minder stoere kinderen naaien een werkstukje op een kindernaaimachine of spinnen een draad van een pluk wol.

In het kinderdorp staat een grote hooiberg waar kinderen heerlijk kunnen klauteren. Konijntjes, cavia's en geiten wachten al om geknuffeld te worden. Wel goed handen wassen na het aanraken van de dieren!

De muizen in de muizenstad zitten achter glas. Wél zo veilig. Het is raar, maar heel veel mama's en oma's houden niet zo heel erg van muizen. Kijk maar eens van dichtbij hoe leuk deze kleine diertjes eigenlijk zijn!

In de ringen worden spannende shows gegeven, zoals de show van de illusionist! Hem zullen ze vast niet willen helpen, dat is best eng. Maar natuurlijk helpen de kinderen wel mee met de demonstratie schapen drijven. Dat is ook spannend, want de hond drijft de schapen heel dicht langs je heen. Er zijn nog veel meer shows in de ringen waarbij ze mogen meehelpen, zoals de spannende roofvogelshows.

Wat is er nog meer dan voor kinderen?

Teveel om op te noemen. Even een tipje van de sluier oplichten dan? De koeien worden tegen de avond gemolken en dat is heel erg leuk om te zien. Workshops volgen is voor veel kinderen een avontuur,anderen vinden het heerlijk om in de zandbak te spelen of met tractortjes of skelters rond te rijden.

Ook de draaimolen is weer terug op het terrein. Maak je keuze, wordt het een ritje op een draaimolenpaard of toch maar op de rug van een echt paard? En natuurlijk gaan ze kijken in het sprookjesbos, raad eens welke sprookjes er worden uitgebeeld!

Meer info op www.countryfair.nl .

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.