Door: 
Datum: 24-02-2009
Hits: 3380
Categorie: 
Opvoeding
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
sms, sms taal, pubers, mobieltje

SMS-taal is niet slecht

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De meeste ouders kijken met argusogen naar het sms-taaltje van hun kinderen. Veel ouders zijn bang dat de taalontwikkeling van de kinderen achterblijft door het gebruik van sms-taal. Uit een nieuw onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoekers van Coventry University blijkt het tegendeel echter waar.

Op de website www.igentaconnect.com vind je de aard van het onderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd onder 88 Britse kinderen tussen 10 en 12 jaar oud. De tekstuele kennis van de kinderen werd getest door ze een sms op te laten stellen waarin ze een bepaald verhaal moesten navertellen. De onderzoekers hebben vervolgens gemeten hoeveel sms-afkortingen de kinderen daarbij gebruikten. De kinderen moesten verder een vragenlijst invullen over de mate waarin zij gebruik maken van een mobiele telefoon en een leesvaardigheidstest doen.

De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het British Journal of Developmental Psychology. Opmerkelijk is dat kinderen die veel sms-taal gebruikten ook beter scoorden op de leesvaardigheidstest. Ouders van sms-verslaafde kinderen kunnen dus gerustgesteld zijn.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.