Door: 
Datum: 22-10-2008
Hits: 2894
Categorie: 
Zwangerschap en Bevalling
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zwemmen, ontspannen, yoga, zwanger

Wateryoga tijdens de zwangerschap

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ben je zwanger en dol op water dan is een cursus wateryoga misschien iets voor jou.

Warm water heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op veel zwangere vrouwen. Het warme water werkt ontspannend en vergroot de bewegingsmogelijkheden van je lichaam.

Wateryoga doe je samen met je partner zodat kunt genieten en delen met elkaar en je kunt voorbereiden op de intense ervaring van de bevalling. Wanneer je samen in water werkt, heeft het water een brugfunctie. Het water zorgt er voor dat je makkelijker dan op het land je op het levensritme van de ander kan instellen. Het bewegen en ontspannen in water geeft een verhoging van de gevoelsindrukken en tegelijkertijd worden overbodige spanningen makkelijker opgelost.

Oefeningen zijn veelal gericht op het luisteren en aanvoelen en volgen van elkaar. Dit omdat tijdens de bevalling een groot beroep wordt gedaan op het vermogen van goed luisteren en het geven van de juiste ondersteuning door de partner en het duidelijk kunnen aangeven van de zwangere wat haar behoeften en wensen zijn. Veel paren ervaren de wateryoga lessen als een intieme, veilige en speelse manier van samen zijn. Het in warm water samen zijn geeft rust, kracht, zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid.

Bron: www.oerbron.nl

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.