Door: 
Datum: 18-12-2008
Hits: 3274
Categorie: 
Handig!
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Zwanger, tienermoeder, studie, leren, cursus

Tips voor studerende moeders

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Studeren en kinderen is een pittige combinatie. Het vergt een hoop discipline om te studeren naast de opvoeding van je kids. Met de volgende tips wordt het misschien iets eenvoudiger:
  • Laat je decaan weten dat je zwanger bent. Je bent het namelijk verplicht om te melden als je verwacht dat je studievertraging oploopt. Dit is in het geval van een zwangerschap goed denkbaar. Bespreek met je mentor welke mogelijkheden er zijn om je studie zo goed mogelijk te vervolgen.
  • Ga na of er binnen jouw onderwijsinstelling nog voorzieningen of speciale regelingen bestaan waar jij als werkende moeder gebruik van kunt maken.
  • Maak opdrachten zoveel mogelijk op school. Laat je kinderen bij de oppas of kinderopvang en probeer niet in de verleiding te komen om ze eerder op te halen dan nodig is.
  • Zorg voor een goede rolverdeling met een eventuele partner en maak zoveel mogelijk gebruik van hulptroepen (famili, vrienden, kennissen, buren).
  • Zorg voor een rustige studieplek in huis
  • Ga na of je recht hebt op studiefinanciering. Ben je ouder dan 30 jaar? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding uit een speciaal fonds. Kijk op deze pagina voor informatie over de verschillende fondsen.
  • Plan je dag en week goed. Maak gebruik van schema's om goed te plannen. Pas het dagschema van je kind hier goed in en plan ook "gezellige" momenten in.
Meer info vind je hier .

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.