Door: 
Datum: 23-01-2008
Hits: 4407
Categorie: 
Alle leeftijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
uitgaan, indrinken, stappen, alcohol

Vroeg op stap

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

VROEG OP STAP

Het doel van de actie "Vroeg op Stap"is om de openingstijden in het uitgaansleven in het weekend op normale tijden te doen plaatsvinden. Dus NIET meer van 24.00 - 6.00 uur maar van ongeveer 21.00 tot 1.00 uur. Veel jongeren gaan eerst "indrinken" om dan pas rond middernacht uit te gaan. En dan hebben we het niet over de drank, drugs en het vele zinloze geweld, wat verhoudingsgewijs veel vaker voorkomt na 1.00 uur 's nachts.

Je kunt ook gezellig uitgaan van bijvoorbeeld 21.00 tot 1.00 uur. Dat weten wij ouders vanuit onze eigen ervaring. Wij konden de volgende dag lekker sporten, aan ons huiswerk enz. Vinden jullie ook dat onze kinderen recht hebben op een normaal uitgaansleven en vinden jullie ook dat je als ouders je nachtrust mag hebben teken dan de petitie en mail dit bericht verder naar al je kennissen in Nederland.

In korte tijd hebben al 9.000 mensen getekend.

Doe mee. Vanuit de horeca en discotheken zijn er instemmende reacties. Het is de hoogste tijd dat overheid en horeca gezamenlijk afspraken gaan maken. Dit initiatief is ontstaan in het noorden van ons land.

Vroeg op stap, vroeg weer thuis!

Vroeg Op Stap is een actiegroep die pleit voor vervroegde opening -en sluitingstijden van de horeca.

Vroeg Op Stap wil dit bewerkstelligen door het verzamelen van digitale
handtekeningen.

De voordelen:
-We gaan eerder naar de kroeg/disco en zijn weer eerder thuis.
-De tijd die we daar doorbrengen blijft hetzelfde.
-De tijd van indrinken verkort.
-Ouders hoeven niet in de vroege uurtjes eruit om de jonge jeugd op te halen.
-Er hoeft geen taxi te rijden, je kunt terug met de laatste trein.

De volgende dag zijn we eerder uitgeslapen en blijft er meer tijd over voor vele andere bezigheden. De sluitingstijd van de horeca is op dit moment een hot item! Alle gemeenten in het noorden hebben hierover een brief van ons gehad en we zijn in gesprek met de provincies. Maar als we echt iets willen bereiken moet het landelijk!

We weten dat heel veel mensen moeite hebben met het laat (of zeg maar vroeg) thuis komen van de jeugd. Door kenbaar te maken aan de politiek hoeveel mensen er net zo over denken, vragen wij allen, ook de jeugd, om deze actie
te ondersteunen.

Geef dan NU gehoor aan deze oproep, dan zorgen wij er met elkaar voor. dat dit een sneeuwbaleffect veroorzaakt en dat we zo samen sterk staan! Dit kan door een digitale handtekening te plaatsen via dit formulier.

Tevens kunt u een mail sturen naar de politiek b.v. naar de minister voor jeugd en gezin; mr. A. Rouvoet: vwsinfo@postbus51.nl en naar uw omliggende gemeenten. Stuur vooral door naar zoveel mogelijk contactpersonen, liefst door het hele land.

Wij zijn er van overtuigd dat het ons samen gaat lukken. Het politieke klimaat is momenteel gunstig om de sluitingstijden aan de orde te stellen!

Namens de actiegroep: www.vroegopstap.nl
Hannie Gorter en Myriam Loonen

de algemene website
http://www.vroegopstap.nl

de site om te tekenen:
http://www.vroegopstap.nl/lijst.php

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.