Door: 
Datum: 03-01-2008
Hits: 5097
Categorie: 
Tips & Trucs (slapen)
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
inbakerdoek, inbakermethode, dagschema

Inbakeren van onrustige baby’s

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Jonge baby's kunnen soms erg onrustig zijn en zichzelf door hun eigen heftige bewegingen wakker houden. Daar worden ze dreinerig en huilerig van. De laatste tijd hoor je vaak het advies om die baby's in te bakeren.

Bij inbakeren wikkel je je baby strak in een inbakerdoek. Zo ontstaat er een soort "opgelegde rust" waardoor je kind beter kan slapen. Win altijd advies in bij je consultatiebureau voordat je je baby gaat inbakeren. Zij kunnen je tips geven met betrekking tot de veiligheid. Houd bij inbakeren altijd de temperatuur van je baby goed in de gaten. Door het inwikkelen kan de baby warmte moeilijker kwijt met het risico op oververhitting.

Een goed alternatief voor het inbakeren is vaak het vasthouden aan vaste dagschema's en rituelen. Een vast ritme van drinken, wakker zijn en slapen geeft een kind een vertrouwd gevoel. Ook is het belangrijk dat je je kindje daarbij wakker in zijn of haar bedje legt, zodat het leert om zelfstandig in te slapen. Voorbeelden van dagschema's voor verschillende leeftijden vind je hier .

Heb jij goede of slechte ervaringen met inbakeren? Of misschien heb je een handige tip? Plaats dan hieronder je reactie!  

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.