Door: 
Datum: 03-10-2007
Hits: 3428
Categorie: 
Baby's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Babydoekje, babyproducten, Aldi, luiers

Allergische reacties door vochtige babydoekjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit onderzoek door dermatologen van de Katholieke Universiteit in Leuven is gebleken dat vochtige babydoekjes allergische reacties kunnen veroorzaken. Volgens de website Nu.nl hebben zich bij het Universitair Ziekenhuis van Leuven vier mensen gemeld met eczeem aan handen en geslachtsdelen door het merk 'Broekjes' van Aldi.

De dermatologen ontdekten dat het chemische bewaarmiddel MCI/MI de boosdoener is. Het middel is sinds twee jaar in gebruik, omdat de EU een vervangend middel heeft verboden. De doekjes worden veel gebruikt door kleuters. MCI/MI blijkt ook in dure crèmes te zitten. Er wordt daarom gevreesd voor een flinke toename van allergieën.

Het product is in Nederland niet te krijgen. Aldi Nederland heeft laten weten dat het hier gaat om het product 'Broekies' babyverzorgingsdoekjes van Aldi België. Dit artikel wordt geleverd door een andere leverancier en niet in Nederland verkocht. In de producten 'Broekies' babyverzorgingsdoekjes, 'Tissi' schone snoetjes en schone billetjes en 'Solo' vochtig toiletpapier in Nederland komt het chemische bewaarmiddel MCI/MI niet voor.


Bronnen: Nu.nl en serviceapotheek.nl

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.