Door: 
Datum: 20-06-2007
Hits: 2989
Categorie: 
Traktaties
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
taart, verjaardag, traktatie, cake, boter, slagroom

Verjaardagstaart

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Deze verjaardagstaart is lekker en door variaties in verschillende smaken te maken. Veel leuker dan een gekochte taart.

INGREDIËNTEN:

2 pakken cakemix
eieren
1 pot aardbeienjam
roompoeder *
crème au beurre **
slagroom
verse aardbeien


BEREIDING:

* roompoeder wordt gebruikt om banketbakkersroom te maken. Bij de molen of soms in de supermarkt verkrijgbaar.

** crème au beurre is botercrème, maak je door poedersuiker en boter door elkaar te roeren. Zorg dat je niet te warm werkt, dan smelt het (en is verder onbruikbaar).

Maak de cakemix zoals op het pak aangegeven (daar staat ook de hoeveelheid eieren aangegeven). Bak ook zoals aangegeven. Gebruik bijvoorbeeld een grote springvorm bekleed met bakpapier, maar iedere andere ronde vorm voldoet ook. Bak wel iets langer dan aangegeven, maar zorg dat het niet verbrandt. Voorzichtig dus...
Als de taart te bol is, kan je de bovenkant er voorzichtig afsnijden tot je een vlakke bovenkant over hebt.

Snijd de taart nu horizontaal doormidden (dus twee plakken). Als het voldoende dik is, en je durft het aan, kan het ook in drie plakken. Doe nu de banketbakkersroom en de jam er tussen (niet te dik). Als je twee plakken hebt, eerste plak, room, jam, tweede plak. Bij drie plakken onderste plak, room, tweede plak, jam, bovenste plak.

Nu moet je de taart vlak krijgen. Smeer de bovenkant en de zijkant in met een laagje botercrème. Zorg dat het stevig maar niet te koud is, en gebruik een groot, plat mes (bijv. een pannenkoekenmes). Lekker kliederen, het lukt vast.

Tot slot garneren met aardbeien en slagroom.

Variatie: gebruik chocoladepasta i.p.v. jam, en doe wat cacaopoeder door de botercrème. Garneren kan dan met slagroom en hagelslag.

Variatie 2: roer heel sterke koffie door de botercrème (goed roeren), rol de taart door pure hagelslag en versier de bovenkant met koffieboontjes, chocolaatjes en toefjes opgespoten botercrème.

Voor een kindertaart kan je allerlei al dan niet eetbare decoratie krijgen, gebruik je fantasie en geniet!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.