Door: 
Datum: 28-05-2007
Hits: 1724
Categorie: 
Recepten voor kids
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aardappel, oven, pesto, rode zalm

Courgette-kaas tortilla

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Courgette-kaas tortilla

Benodigdheden:
1 courgette (ca 250 gram), in plakjes van ca. 1 mm dik
275 gram voorgekookte aardappelschijfjes
100 gram geraspte kaas
5 eieren
2 eetlepels vloeibare bakboter
1 eetlepel crème fraiche of slankroom

Bereiding:
Klop de eieren los met de crème fraiche of slankroom. Meng in een grote kom aardappel- en courgetteschijfjes en de helft van de geraspte kaas en giet het eimengsel er overheen.

Verwarm 1 eetlepel vloeibare bakoter in een koekenpan en giet het hele mengsel in de pan, verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet het vuur op de laagste stand en dek de tortilla af met een deksel. Laat in 10-12 minuten gaar worden.

Maak de randen en de onderkant een beetje los, dek de pan af met een groot plat bord en kiep de tortilla in een keer om. Verhit nog 1 eetlepel vloeibare bakboter en laat de tortilla van het bord in de pan glijden. Strooi de overgebleven geraspte kaas over de tortilla, dek af met een deksel en bak nog 2-3 minuten op laag vuur.

Voor jezelf kun je de tortillapuntjes nog bestrijken met basilicumpesto.

Als je kindje ouder is dan 1 jaar kun je de kaas ook vervangen door rode zalm uit blik.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.