Door: 
Datum: 15-05-2007
Hits: 1711
Categorie: 
Recepten voor kids
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
aardappelen, kaas, appel, kerrie, puree

Vegetarisch andijviestamppotje

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Vegetarisch andijviestamppotje

Benodigdheden:
500 gram andijvie, gesneden
150 gram kaas, in miniblokjes
450 gram kruimige aardappels, in kleine stukjes
2 eetlepels vloeibare bakboter
2 appels, in schijfjes
1 theelepel kerriepoeder
Vers gemalen peper
Zout

Bereiding:
Kook de aardappelstukjes in een pan met ruim kokend water in 10 minuten gaar.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel vloeibare bakboter en roerbak de appelschijfjes enkele minuten. Houd een paar partjes apart en voeg kerriepoeder bij de overige partjes.

Giet de aardappelen af (vang wat kooknat op) en stamp ze fijn. Voeg 1 eetlepel vloeibare bakboter toe. Voeg in kleine porties andijvie toe en meng goed door elkaar. Voeg de blokjes kaas bij de stamppot (houd wat blokjes apart voor de garnering).

Verwarm 3 opscheplepels stamppot 2 minuten in de magnetron en laat afkoelen (zo is de andijvie iets meer gegaard). Geef je kindje dit hapje met de apart gehouden appelschijfjes voor zo uit het handje. Leg wat miniblokjes kaas bovenop.

Breng voor jezelf de stamppot op smaak met vers gemalen peper en zout. En voeg de kerrie-appeltjes toe. Garneer met de blokjes kaas.

Tip: is het stamppotje niet smeuig genoeg voor je dreumes, giet er dan wat kooknat van de aardappelen bij. Hier zitten waardevolle vitamines in. Cashewnoten zijn ook erg lekker bij dit gerecht, je kindje mag deze pas vanaf 1 jaar (al zou ik ze zelf nog niet geven aan mijn dochtertje van ruim een jaar)

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.