Door: 
Datum: 26-07-2010
Hits: 33721
Categorie: 
Baby's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Babyhuid, verzorging, gezicht, haar

Berg, gelige schilfers op het hoofdje van je baby

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Sommige baby's hebben veel last van berg. Berg herken je aan de gelige, schilferende laag op het hoofdje van je baby. Hoewel het er een beetje vies uitziet, kan het geen kwaad. Het verschijnt meestal in de eerste weken na de geboorte en verdwijnt meestal weer in het tweede levensjaar. 

Berg is niet besmettelijk en het wordt ook niet veroorzaakt door slechte hygiëne. In tegendeel zelfs, want als je je baby's hoofdhuidje te vaak wast, wordt de berg gestimuleerd. Het beste is om er zoveel mogelijk van af te blijven. Je kunt af en toe de schilfers verwijderen door het hoofdje ruim in te smeren met baby-olie of sla-olie, dit even in laten trekken en vervolgens met een zacht baby-borsteltje ronddraaiende bewegingen te maken over de huid.

Verder kun je de hoofdhuid het beste zoveel mogelijk met rust laten. Gebruik geen baby-shampoo en baby-gel. Spoel het haar gewoon met water.

Eventueel kun je ook anti-berg-pads gebruiken. Heb jij ervaring met anti-berg-pads? Reageer dan op dit onderwerp en laat weten of het bij jouw baby geholpen heeft. 

kleinenfijn 468x60 a

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.