Door: 
Datum: 29-03-2009
Hits: 3522
Categorie: 
Recepten voor kids
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bosuitje, sateprikkers, blokjes, satesaus

Kipsate met pindasaus, bloemkool en rijst

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kipsaté met pindasaus, bloemkool en rijst

Benodigdheden:
400 gram bloemkoolroosjes, gewassen
1 bosuitje, in ringetjes
225 gram kipfilet, in blokjes
225 gram witte snelkookrijst
2 eetlepels vloeibare bakboter
200 ml kant en klare pindasaus (of natuurlijk zelfgemaakte)
Zout
Peper

Extra nodig:
Satéprikkers

Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook de bloemkoolroosjes in 10 minuten gaar.

Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de rijst toe. Kook de rijst op laag vuur in ongeveer 8 minuten gaar.

Verwarm 2 eetlepels vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin. Voeg de laatste minuut het bosuitje toe.

Verwarm de satesaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Geef je kindje 1 volle opscheplepel bloemkool, meng dit met 1 volle opscheplepel rijst en 1 tot 2 eetlepels kipblokjes (zonder bosui).

Voeg zout en peper toe aan de kipblokjes en rijg deze aan een sateprikker. Voeg aan de rijst zout naar smaak toe en serveer met bloemkool, kipsaté met bosuitjes en satésaus.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.