Door: 
Datum: 22-04-2007
Hits: 4925
Categorie: 
Kinderen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
ziek, medisch, huiduitslag

Waterpokken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De meeste kinderen krijgen waterpokken voor ze negen jaar oud zijn. Het is één van de meest besmettelijke kinderziektes, want het verspreidt zich via de lucht (hoesten en inademen).

Het begint met hoofdpijn, koorts en keelpijn. Je kind wordt hangerig en voelt zich ellendig. Vervolgens komen de ‘waterpokken’ zelf, oftewel met vocht gevulde blaasjes. Elk blaasje blijft maar een paar dagen, maar er komen steeds nieuwe. Het begint meestal op de romp, maar binnen de kortste keren zitten ze overal, zelfs tussen de hoofdharen en in de mond, anus, vagina en oren.

De bultjes lijken aanvankelijk puistjes die zich al gauw met vocht vullen en blaasjes worden. Uiteindelijk drogen de plekjes op en vormen zich korstjes, die littekens kunnen veroorzaken. Deze plekjes jeuken erg, maar laat het kind niet krabben, omdat dan littekens en bacteriële infectie kunnen ontstaan. Tips tegen de jeuk en krabben vind je hier .

Zodra de vlekjes te zien zijn, is je kind besmettelijk.


Met dank aan Peter P.
 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.