Door: 
Datum: 23-04-2007
Hits: 1870
Categorie: 
Recepten voor kids
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
vis, worteltjes, krieltjes

Visfilet met gekookte krieltjes en oranje saus

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Benodigdheden:

350 gram winterpeen, in plakjes
1 grote ui, gesnipperd
275 gram witvisfilet uit de vriezer (bijv. koolvis of kabeljauw)
400 gram krieltjes
1 eetlepel vloeibare bakboter
200 ml kokend water
sap van 1 sinaasappel (ongeveer 100 ml)
zout
vers gemalen peper

Extra nodig: schuimspaan, staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:
Kook de krieltjes in een pan met een ruime hoeveelheid water in 20 minuten gaar. Verwarm 1 eetlepel vloeibare bakboter in een pan en fruit de ui zachtjes. Neem de ui uit de pan en roerbak in dezelfde pan de wortelplakjes ongeveer 1 minuut.
Voeg 200 ml kokend water toe aan de wortelplakjes en kook deze in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten sinaasappelsap toe.
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en voeg de visfilets toe. Laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken en haal ze met een schuimspaan uit de pan.
Pureer de gekookte worteltjes en sinaasappelsap tot een gladde saus. '
Serveer 1 volle opscheplepel van deze saus met 1 volle opscheplepel gekookte krieltjesen 1 tot 2 eetlepels visfilet (in stukjes) aan je kindje.

Voeg de gefruite ui toe aan de saus en breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Voeg indien gewenst zout toe aan de aardappels en aan de visfilets zout en vers gemalen peper.

Eventueel kun je voor je dreumes ook nog 1 eetlepel rozijntjes toevoegen, waardoor het nog iets zoeter smaakt.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.