Door: 
Datum: 20-04-2007
Hits: 1894
Categorie: 
Gezondheid
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
stress, druk, ziekte, eczeem, astma, allergie

Kinderen van gestresste ouders zijn vaker ziek

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Kinderen met gestresste ouders hebben vaker koorts en een minder goed werkend afweersysteem. Vooral stress 'van buiten' en stress die wordt veroorzaakt door een psychische oorzaak, zoals een depressie, heeft invloed.

Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit van Rochester schrijven dat in het maartnummer van het wetenschappelijke tijdschrift Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

Een groep van 169 kinderen in de leeftijd van vijf tot tien jaar en hun ouders deed mee aan het onderzoek. De wetenschappers namen twee jaar lang stresstests af en hielden het afweersysteem van de kinderen in de gaten door middel van bloedonderzoek.
De onderzoekers merkten dat chronische stress 'van buiten' effect heeft op de kinderen en leidt tot meer koorts of ziekte. Stress die wordt veroorzaakt door het ouderschap heeft geen effect.

Eerder was al ontdekt dat kinderen met aanleg voor eczeem en astma eerder een allergische reactie krijgen als er meer stress in het gezin is. Ook functioneren kinderen met gestresste ouders vaak emotioneel en sociaal slechter.
 
(Bron: www.nu.nl)

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.