Door: 
Datum: 22-04-2007
Hits: 1978
Categorie: 
Recepten voor kids
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
pompoen, aardappel, kipfilet

Kip met gekookte aardappeltjes en pompoensaus

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Benodigdheden:
350 gram pompoen in stukjes
1 kleine ui,gesnipperd
225 gram kipfilet
400 gram aardappelen in stukjes
3 eetlepels vloeibare bakboter
200 ml water
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
zout
peper

Extra nodig: staafmixer of keukenmachine

Bereidingswijze:
Kook de aardappelstukjes in een pan met een ruime hoeveelheid water in 10-15 minuten gaar.
Verwarm 1 eetlepel vloeibare bakboter in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Haal de ui uit de pan en zet deze apart. Giet 200 ml water in dezelfde pan en breng aan de kook. Voeg de pompoenstukjes toe en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Pureer de pompoen met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus.
Verhit 2 eetlepels vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom bruin en gaar.

Serveer je kindje 1 volle opscheplepel pompoenpuree met 1 volle opscheplepel geprakte aardappel en eventueel 1 tot 2 eetlepels fijngemalen of in stukjes gesneden kip.

Voeg voor jezelf zout en peper (of bijvoorbeel kipkruiden) toe aan de kipfilets. Breng de saus op smaak met het uimengsel en de kruidenen laat het nog even goed heet worden. Ook zou je eventueel nog 1 kippenbouillonblokje kunnen toevoegen aan de saus.

Als je de saus maakt in de pan waarin de ui is aangefruit dan leert je kindje al een klein beetje aan die smaak te wennen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.