Door: 
Datum: 14-03-2007
Hits: 10176
Categorie: 
Baby's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Babybad, badproducten, babyolie, zinkzalf

Baby in bad

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Badderen is heerlijk voor kinderen. Als je ervoor kiest om de baby ’s avonds in bad te doen, zul je zien dat hij er heerlijk rozig van wordt. Het is dan ook een prima idee om het bedtijdrirueel te beginnen met een bad. Er zijn heerlijke producten verkrijgbaar die je kindje helpen om ’s avonds lekker te ontspannen in bad.

Heeft je kind erg droge plekjes op de huid, smeer die dan in met wat Vaseline voordat je het in bad doet. Het klinkt misschien vreemd, maar water droogt de huid verder uit. De Vaseline zorgt er voor dat dit niet gebeurt. Na afloop van het bad, kun je je kindje vervolgens heerlijk insmeren met baby-olie.

Zorg dat je alles klaar hebt liggen voordat je de baby in bad doet: badproducten, speeltje, handdoek of hydrofiele luier om mee af te drogen, babyolie, zinkzalf, rompertje, kleertjes. Met een hydrofiele luier kun je je baby gemakkelijker droog maken als met een gewone handdoek. De hydrofiele luier neemt sneller vocht op.

Er zijn verschillende manieren om je baby in bad te doen. De meest bekende is uiteraard het babybadje. Vul het badje met warm water en voeg aan het einde koud water toe om het goed op temperatuur (37 graden) te maken. Het kan handig zijn om de baby eerst uit te kleden op de commode en met een hydrofiel washandje en wat wasgel te wassen (billetjes, nekje en huidplooien). Vervolgens in het badje waarbij je met je arm het nekje ondersteunt. In het begin kan het badje wat onwennig zijn voor je kindje. Als je je andere hand op zijn buik plaatst, geeft dat een gevoel van veiligheid.

Een andere manier van badderen is de Tummytub. Een soort emmer waar je je kind in zet. De tummytub omsluit de baby goed en ook dit geeft een gevoel van veiligheid. Laat het hoofdje van je baby rusten op twee gespreide vinger. Het nadeel van een Tummytub is dat je baby er wel tamelijk snel uit groeit.

Je kan ook een badstoeltje kopen met zuignappen eronder. Het badstoeltje plaats je dan in het grote ligbad. Er zijn speciale badstoeltjes voor baby’s tot 8 kilo. Je kan het badstoeltje ook in een babybadje zetten. Als je snel last heb van nek en schouders, is dit zeker een aanrader. Je hoeft de baby dan niet constant vast te houden en je hebt beide handen vrij om te wassen en te spelen. Kies je voor het grote bad? Dan kun je het aankleedkussen dat je op je commode hebt liggen, meenemen naar de badkamer en je kind daar afdrogen en aankleden. Zo blijft hij lekker warm.

Wat er ook gebeurt, laat je baby nooit alleen in het bad(je). Ook al lijkt hij stevig te zitten in bijvoorbeeld een stoeltje, een ongeluk zit in een klein hoekje.

Vind je het eng om je baby voor de eerste keer in bad te doen, vraag dan de kraamverzorgster om je erbij te helpen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.