Door: 
Datum: 24-07-2010
Hits: 18630
Categorie: 
Peuters en kleuters
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
veilig, ehbo, ongeluk

Veiligheid: ongelukjes in huis

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het is heel belangrijk dat je gevaarlijke dingen buiten het bereik van je kinderen houdt. Bewaar de schoonmaakspullen dus op een veilige, hoge of afgesloten plek. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Wat moet je doen als je kind iets heeft ingeslikt?Als je kind iets heeft ingeslikt en je weet niet wat het is, laat het dan niet braken.
Hoe laat je een wel kind braken? Neem de steel van een lepel, en leg deze achter op de tong en ga heen en weer met de steel.Heeft je kind schuimende schoonmaakmiddelen ingeslikt zoals: allesreiniger, afwasmiddel, waspoeder, wasverzachter, zeep of shampoo? Laat je kind niet braken en geef een klontje boter of een lepel slagroom of koffiemelk.
Heeft je kind niet-schuimende schoonmaakmiddelen ingeslikt zoals: bleekwater, schoonmaakazijn, ammonia, spiritus of toiletreiniger? Laat je kind niet braken. Geef het kind een glas water te drinken.


Heeft je kind middelen op petroleumbasis ingeslikt zoals: (was-)benzine, terpentine of lampolie? Laat het niet braken en laat het niets eten of drinken.Heeft je kind ontsmettingsmiddelen ingeslikt? Laat het kind niet braken en laat het een glas water drinken.
Heeft je kind parfum, aftershave of toiletverstuiver ingeslikt? Laat het kind niet braken en laat het een glas limonade zonder prik drinken.Heeft je kind geneesmiddelen, ongediertebestrijdingsmiddelen, tabak of een giftige plant ingeslikt? Laat het een glas water met 1 eetlepel zout drinken (om braken op te wekken), laat het kind braken en geef het Norit.
Een ander risico is dat je kind gevaarlijke stoffen in de ogen of op de huid krijgt. Spoel in dat geval de ogen met lauw water uit en de huid met lauw water af gedurende minimaal 30 minuten. Ga je naar de huisarts of het ziekenhuis met je kind, neem dan een restant, etiket of de verpakking van het produkt mee (en desnoods wat braaksel).bron:stichting consument en veiligheid / oranje kruis

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de Overkinderen vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.