Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 8 << < 45678
AuteurBerichten
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-25-2020 3:43
Niemand hier op de kerstkoffie? Ik zit overigens aan een kop thee.
Verder weinig te melden hier.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-25-2020 4:10
Koffie? Nee, kerstborrel zo. ;-)
Na een geweldige kerstdienst (38 mensen via zoom) zijn we de zon in gegaan, stuk gelopen. Daarna voorbereidingen voor de tapas vanavond. Op de achtergrond een spotufy-playlist met oude jazz-kerstmuziek, ella fitzgerald, barbra streisend, bing crosby, frank sinatra, chet baker, toots thielemans, nou ja, noem maar op. Swingend de kerstdagen door!
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-25-2020 5:22
Ben er nu pas, we hebben vanmiddag een dvd gekeken een film van Aretha Franklin https://picl.nl/films/amazing-grace/
Ongelooflijk wat een stem.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-25-2020 7:37
Wij keken deze film-docu https://www.ubs.com/global/en/ubs-society/foundations/culture-foundation/samples/examples-2018/film.html
ik kan alleen een Engelse beschrijving vinden. We hadden hem opgenomen toen hij bij Canvas uitgezonden werd.
Gaat over een zwaargehandicapte vrouw (heeft MS), die met haar man op reis gaat. Bijzondere film, gefilmd door hun dochter.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-26-2020 1:47
@K'tje, kan me voorstellen dat je er tegenop ziet om op je werk te vertellen dat je ermee gaat stoppen. Maar gelukkig blijf je wel als vrijwilliger betrokken dus ze zijn je nog niet helemaal kwijt.
Goed bezig met die overdracht-informatie en het inwerken straks van degenen die het van je overnemen. Wel vervelend weer die hoofdpijn. Hopen dat dat straks als je gestopt bent ook niet meer zo vaak voorkomt.

@Pepo, wat vervelend zeg dat de predikant net nu een positief geteste huisgenoot heeft. Belabberde timing. Fijn dat de zoom-kerstviering goed is gegaan.

@Virgo, bijzondere documentaire. Legende die Aretha!
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-26-2020 1:54
Gisterochtend na het ontbijt met meneer Sje de voorbereidingen getroffen voor de gourmet 's avonds. Goed team waren we. Na de lunch samen met de GKD het toetje gemaakt.

Tussen half 4 en 4 kwamen de 4 ouders. Gezellig aan de koffie/thee met wat kleins lekkers. Rond half 6 wilden we aan tafel, maar bij het aan zetten van de 2 gourmetstellen bleek het gourmetstel van mijn ouder er niet zoveel zin in te hebben. Zo weinig zin zelfs dat er een electriciteitsgroep uitviel. Er stonden meerdere dingen aan op die groepencombinatie, waaronder de oven dus we dachten dat het daaraan kon liggen maar ook andere groepen klapten eruit wanneer we probeerden de boel weer op gang te brengen. Dus gourmetstel niet betrouwbaar. We hadden mijn schoonouders ook gevraagd voor de zekerheid iets van een bakplaat in de auto te leggen dus dat kwam nu goed van pas.

In de oven lagen overigens mini-hamburgerbroodjes en door het wegvallen van de electriciteit was de oven vergrendeld dus we moesten wachten tot die weer grotendeels afgekoeld was. Broodjes gelukkig niet te hard gebakken daarna.

Gezellig gegeten, gekletst. We zagen de 4 oudjes echt genieten. Werden ook uitgebreid bedankt toen ze tegen 21.00 uur weg gingen. Daarna zowel van mijn ouders en van mijn schoonouders nog bedank-appjes.

Was echt fijn zo met elkaar.

Vandaag verder een rustige dag. De GKD is bezig met het maken van een gingerbread house. Alle delen zijn gebakken en ze is nu met glazuur aan het versieren. Daarn kan het in elkaar gezet worden. Wordt nu al leuk.

Vanavond met z'n viertjes de rest van de gourmet van gisteren eten.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-26-2020 8:44
Het was gezellig vanmiddag, eerst thee met wat lekkers , later met z'n drieën de tafel gedekt, en de voorbereidingen voor de gourmet gedaan.
Lekker gegeten, maar niet overvloedig gelukkig, we zijn op tijd gestopt.
Afgeruimd, alles in de afwasmachine, half uurtje later ik had nog een mini-mini toetje, normaal eten we geen toetjes, maar dit was wel lekker.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-27-2020 12:36
@ Pepo, ik hoop dat het allemaal lukt in het huis van M2.
Een heel gedoe met de opnames... Fijn dat het gelukt is.

@ Virgo, wat leuk dat de sportcoach een kerstkrans kwam brengen.
Gezellig dat jullie zoon kwam en dat jullie lekker hebben gegeten.

@ K'tje, wat goed van de longarts om zoveel mogelijk patiënten te bellen.
Lief hoor dat je je je nicht en tante via een telefoontje een hart onder de riem steekt.
Gezellig om zo samen banketstaaf te eten. Mooi momentje.
Zal zeker heel moeilijk zijn om te moeten zeggen dat je gaat stoppen. Sterkte nog voor de komende tijd.

@ Sje, fijn dat jullie zo'n gezellige kerst met jullie ouders hebben gehad. Ik denk dat heel Nederland zo aan het worstelen is met de aantallen. Als jongste nog een vriend had, hadden we hem ook uitgenodigd.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-27-2020 1:20
Gelukkig zijn mijn zus en zwager negatief getest. Ik ben wel blij, want ze vallen allebei in de risicogroep.

Ik ben maandag nog even naar mijn vriendin van de zwangerschapsgym geweest. Was weer even tijd om bij te praten.
Maandagavond had ik gelukkig de kerstcadeautjes voor de meiden klaar. Het was even doorhaken, want het moest af zijn voordat jongste weer hier naar toe zou komen. Manlief is haar dinsdag gaan halen, dus precies op tijd klaar.
Ik kwam er trouwens achter (toen ik klaar was) dat er bij het Italiaanse filmpje Engelse ondertiteling zat, maar die moest ik aanzetten. Ik kon er wel om lachen.

Met jongste heb ik het menu voor de week doorgenomen en woensdag heb ik de boodschappen bij de buurtsuper gehaald. Het was een verademing. Wel volk, maar lekker rustig in de winkel.
Donderdag heb ik bij de bakker nog wat lekkere dingen gehaald en 's middags zijn manlief en ik (in de ijskoude regen) naar het kleine tuincentrum hier in het dorp gewandeld en hebben daar een mooi kerststukje gekocht.

Dit jaar helaas geen nachtmis. Er is hier in het dorp wel een lichtjeswandeling, maar daar zijn we (ook door slecht weer) nog niet aan toe gekomen.
Gisterochtend met zijn drietjes genoten van een kerstontbijt. Jongste had een kaart geknutseld voor ons en ik natuurlijk eentje voor haar. Was erg leuk.
's Middags hebben we jongste klaverjassen geleerd. Omdat we met zijn drieën waren, moest onze grote huisbeer als vierde persoon meedoen. Haha... Ik speelde samen met beer en jongste speelde samen met manlief. Ik moest natuurlijk wel steeds de kaarten van beer bekijken en bepalen welke kaart hij moest spelen, maar ik heb het zo oprecht mogelijk gedaan. Beer deed het erg goed. Hij kreeg ook regelmatig goede kaarten. We hebben dus dik gewonnen. Was zo grappig.
's Avonds gezellig gegourmet.

Manlief en jongste hebben tussen de middag alvast het eten opgehaald bij het plaatselijke restaurant. Ondertussen waren oudste en haar vriendin aangekomen. Gezellig koffie met lekkers en daarna het kerstcadeautje gegeven. Ze vonden de gehaakte gnoompjes erg leuk.
Daarna een aantal leuke spelletjes gedaan. Oudste had een tas vol meegenomen.
Vanavond heerlijk genoten van het lekkere eten. Het was prima verzorgd. Fijn dat we zo met elkaar de kerst hebben kunnen vieren.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-27-2020 9:42
Wat leuk die aangepaste kerstvieringen overal. Fijn dat het toch goed is geweest.
Hier ook. 1e Kerstdag na de kerstdienst gewandeld en middag/avond doorgebracht met M2, tapas en kerstfilms. 2e kerstdag eerst weer gewandeld, daarna eten gehaald bij het restaurant. Gezellige middag met spelletjes, gezellig gegeten (maar qua kwaliteit vonden we het niet bijzonder, volgend jaar ga ik weer zelf koken). Daarna nog meer spelletjes gedaan en tegen middernacht naar bed.M1 en ik zijn er nu uit, geruimd, vaatwasser voor de tweede keer gevuld. Als de jeugd straks uit bed komt, heb ik voorbakbroodjes, eieren, diverse vleeswaren enz. Voor een brunch.

Buiten is het herfst.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-27-2020 1:10
@Kôlleke, fijn dat je zus en zwager negatief getest zijn. Was het tuincentrum bij jullie nog open? Ik dacht dat tuincentra ook moesten sluiten en dat alleen kerstboomverkoop buiten door mocht gaan. Leuke kaart-partner had je met klaverjassen. Gezellige kerst hadden jullie met je meiden.

@Pepo, gezellige kerst ook bij jullie hoor.

@Virgo, fijn dat jullie het gezellig hadden met z'n drietjes.

Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-28-2020 12:25
@ Sje, het tuincentrum is niet zo groot en had alleen buitenverkoop van kerstbomen en kerststukjes.

Vandaag een rustig dagje. Wel aan de was begonnen en ik heb wat zitten haken en schaatsen gekeken.
Jongste heeft bij gebrek aan mogelijkheid om te winkelen, online wat kleding geshopt.
We zijn ook weer aan het nieuwe seizoen van The Crown begonnen.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-28-2020 8:58
Goedemorgen! Gisterenmiddag en -avond naar vrienden geweest, gezellig spelletjes gedaan. Vanochtend uitgeslapen en daarna de keuken in voor het brood. De pitten zijn geroosterd, de desems gevoed en een en ander staat te fermenteren. Morgen ga ik het voordeeg maken, ik denk donderdag te kunnen bakken (brood, geen oliebollen ;-) )
Straks nog een stuk wandelen. Het is droog en de zon komt er zelfs bij dus lekker even de frisse lucht in. Verder vrij en geen plannen vandaag,
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-28-2020 9:01
Kôlleke, hopelijk bevalt de online-kleding. ik durf dat niet met kleding, in de winkel hang ik het meestal wat ik pas weer terug of ik pak een andere maat. En terugsturen hou ik niet van. Wel lastig, ik heb dus ook al sinds dit voorjaar niks nieuws meer gekocht, ik winkel maar een beetje in eigene kast. Maar voor jongelui snap ik wel dat die af en toe iets nieuws willen.

Gisteren een rommelige, maar wel gezellige werkdag. Om 11 uur had ik net de laatste man geholpen met scheren en ogen druppelen, toen oud-collega kwam. Beneden heeft ze in beide groepen koffie gedronken, en bij de bovengroep heeft ze mee geluncht In de middag ben ik Sarah gaan halen, bij de eigenaar een kop thee gedronken (flink afstand gehouden). We hadden in de ochtend ook nog gauw wat tekeningen en kleurplaten voor zijn zieke vrouw gemaakt, en dat vonden de man en zijn schoonzus die er toevallig ook was, wel erg leuk. Zijn vrouw had een hersenbloeding gehad en verblijft momenteel in een verpleegafdeling.
De pop is voor iemand van de bovengroep, dus ik kwam op mijn eigen groep met de pop aan, en we hebben er nog veel lol om gehad. ik vroeg 'bij wie mag Sarah komen logeren'? En onze 2 (van oorsprong niet -Nederlandse) stagiaires hebben we uitgelegd wat een Sarah of Abranham is.
Een leuke dag, maar ik kwam wel erg moe en veel later dan gepland thuis. Nou ja, nu weer 2 dagen vrij.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-28-2020 1:18
Fijn dat het leuk was K’tje!
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-28-2020 6:54
@Kôlleke, hopen dat de kleding in het echt net zo leuk is als op de site!

@Pepo, leuk dat het gezellig was met jullie vrienden.

@K'tje, lief die tekeningen enzo die de bewoners gemaakt hadden voor de man bij wie je de sarah-pop kon lenen. Heftig hoor die hersenbloeding bij zijn vrouw. Hoe zijn de vooruitzichten?
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-28-2020 8:15
Kôlleke online kleding kopen doe ik ook wel eens, soms is het niks dan gaat het direct terug, maar heb een tijdje geleden vesten
online besteld en die waren prima.
Hoop voor je dochter dat dit ook goed uitpakt.
Laatste serie van The Crown wij moeten deze ook nog kijken, maar we hebben een aantal series/ film van de bieb die gaan we eerst maar kijken, die moeten straks weer terug.

K'tje lief dat de bewoners tekeningen hadden gemaakt voor deze mevrouw, fijn dat het gezellig was met je oud collega, op beide groepen.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-28-2020 9:01
@ K'tje, fijn dat het gezellig was met oud-collega. Lief die tekeningen.

Jongste heeft ook voornamelijk truien besteld, die passen meestal wel. Ook een broek waarvan ze er al eentje heeft, dus die zou goed moeten zitten...
Vandaag de was gedaan en de strijk weggewerkt. Ik heb ook een aantal van mijn gehaakte sneeuwvlokken opgespannen. Kijken of ze voldoende hard worden om op te hangen. Ondertussen haak ik er nog een paar bij.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 8 << < 45678