Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 8 << < 34567 > >>
AuteurBerichten
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-07-2020 5:05
@Kôlleke, leuk dat de bingo zo'n succes was!
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-08-2020 11:54
Kôlleke, leuke foto's op facebook, het was gezellig zo te zien.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-08-2020 11:41
Ik heb vandaag mijn collega's vertelt dat ik binnenkort ga stoppen met mijn werk. Ik heb er lang over nagedacht, thuis veel over gesproken en gerekend, want we hebben dan geen inkomen meer. Maar we lijken het wel even te kunnen uitzingen, zuinig leven levert nu wat op. Vanaf 62 kan ik ik dan met pre-pensioen, hangt wel af van wat de pensioenen doen natuurlijk, met de kwetsbare economie. Vanaf maart werk ik niet meer.
Ik wil wel vrijwilliger worden op onze locatie, maar eerst een aantal maanden RUST.
Ik heb dan 34 jaar dit werk gedaan.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-09-2020 7:31
K'tje gelukkig is nu de kogel door de kerk, en dat het kan dat je binnenkort gaat stoppen met werken.
Het is nu dus aftellen, het brengt jou ook een hoop rust.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-09-2020 7:43
Het was zulk depri weer, en zo koud, en ik was zo druk met wassen, meneer V is naar de bieb gegaan om wat boeken en films op te halen.
Fietstassen vol dus naar huis.
Daarna nog eens naar de HEMA voor mij, ik had wat vesten besteld en sjaals en die waren binnengekomen, en nog even naar de AH.
Het was een bedrag ,dat eindigde op €0,20 , Had alleen nog €20,-- maar het is een oud collega van mij, en wij gaan altijd bij haar als we moeten betalen, meneer V zegt je krijgt het morgen wel van me, dat is goed hoor zei ze.
Toch makkelijk als dat kan.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-10-2020 12:43
Leuke bingo zo Kolleke!

K’tje, fijn dat je het besluit nu hebt genomen! Dat zal vast opluchting en rust geven, ook de komende tijd dat je nog wel werkt.
Kan je dat, als vijwilliger op dezelfde locatie straks? Ben je neit bang dat je je teveel met zaken gaat bemoeien aar je dan niets meer mee hoeft / mag?

Hie net M2 aan de telefoon. Zat er doorheen, nieuwe huis inrichten met de schoonfamilie is ingewikkelder dan ze dacht... vriend, schoonpa, schoonma, een oom en tante die allemaal in het Turks overleggen over haar huis... Ze heeft ze weggestuurd en dat viel niet heel erg goed...
Ze zullen het samen moeten rooien. Morgen ga ik helpen met kleine dingen (meubels in elkaar zetten, lampen ophangen e.d.). Dan zal ik wel meer horen denk ik.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-10-2020 9:02
Oei Pepo, lastige situatie voor M2. Maar kan me voorstellen als ze over jouw huis praten en jij verstaat het niet dat er irritatie ontstaat.
Succes morgen met klussen.

Ik merk dat ik nu al dingen aan de anderen overlaat met beslissen, ik ben al een beetje 'klaar'. Als vrijwilliger ga ik gewoon leuke dingen doen, zoals pannenkoeken bakken, naar het park met een stel, misschien een keer koken en mee-eten. Niks met de organisatie, ben blij dat dat dan niet meer hoeft.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-11-2020 7:59
Bij ons mag het niet, vrijwilliger blijven op dezelfde locatie waar je als beroepskracht hebt gewerkt. Ook omdat wij met grote groepen vrijwilligers per beroepskracht werken (op onze locatie in Drunen werken 2 beroepskrachten en 60 vrijwilligers).
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-11-2020 7:59
Bij ons mag het niet, vrijwilliger blijven op dezelfde locatie waar je als beroepskracht hebt gewerkt. Ook omdat wij met grote groepen vrijwilligers per beroepskracht werken (op onze locatie in Drunen werken 2 beroepskrachten en 60 vrijwilligers).
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-11-2020 8:31
Vandaag bij mijn ouders geweest, toevallig was mijn broer eergisteren even op de koffie geweest, onderweg van Amsterdam (van schip af gekomen) naar Zuid Duitsland. Hij kreeg bij mijn ouders de uitslag van zijn coronatest binnen. negatief. maar testen moet omdat hij anders niet naar huis mocht. hij moet nu ook nog 10 dagen in quarantaine, of na 5 dagen opnieuw testen. Heel officieel mocht hij mijn ouders niet bezoeken, maar ja, hij kwam er langs, en is niet ziek. Ze hebben goed afstand gehouden. Wel leuk dat ze hem weer eens een keer zagen.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-11-2020 8:39
K'tje leuk voor je ouders dat ze hun zoon zagen, en voor hem fijn dat hij negatief getest is.

Vandaag kreeg ik mijn vinger loze handschoenen binnen, die had ik besteld bij Bol.com
Ik heb heel erg koude handen binnen, soms zijn de vingertoppen paars gekleurd.
Nu heb ik deze binnen aan, voelt wel beter aan.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-12-2020 12:46
Fijn Virgo, dat het nu weer wat comfortabeler voor je is.

Leuk voor je ouders K’tje, dat je broer geweest is. Soms moet je een beetje ongehoorzaam kunnen zijn.

Wij hebben besloten dat M2 voor ons pas na de Kerst echt verhuist. Dan kunnen we beide meiden met aanhang bij ons Kerst laten vieren. Tweede Kerstdag komen ze en koken we niet zelf maar we laten een kerstdiner bezorgen door een van de plaatselijke restaurants.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-12-2020 6:49
Dat is slim bedacht Pepo , gezellig voor jullie zo met z'n allen.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-12-2020 7:04
Kreeg vanmiddag de schrik van mijn leven, de vriezer zit barstend vol, we waren zo goed bezig om hem leeg te krijgen voor de kerst, dan kon ik hem schoonmaken.
Maar dan was er weer veel vega producten en bonduelle in de aanbieding en hup weer ingeslagen.
Maar het alarm ging af en de deur kon niet meer dicht.
Nu zat er ook wel wat ijs aan de randen, dat heb ik er af gestoken maar dat hielp niet.
En opeens zag meneer V dat het klepje onderaan de onderste bak uitstak dus weer ingeklapt en de vriezer ging weer dicht gelukkig.
Nu hadden we vroeger nog een extra vriezer staan, maar die was dus weg.
Nu letten we er wel op dat het klepje dicht staat.
Dus we kopen niks meer, want het kan er toch niet in.
Staan bakjes met chili in die eten we volgende week maar.
De vega producten doen we dan door stampot en stoofpot.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-13-2020 8:11
Ik ben zo blij met de vriezer die niet ontdooid hoeft te worden!

Maar toen ik er een had waar dat wel bij moest, zorgde ik dat ik hem kon leeghalen in de winter, een dan snel schoonmaken terwijl de spullen in de tuin bij onder nul lagen.

Hier een goed gesprek geweest met M2. Zij heeft erg veel moeite met de bemoeienissen van de Turkse familie van haar vriend, en dat geeft wrijving. Ook de kritiek van schoonpapa op ons (M1 en ik zijn ‘pas’ 1 keer een dag wezen helpen) vindt ze vervelend. Daarbij het onderling Turks praten, en de angst voor zo door als alles klaar is, omdat schoonpa en -ma om de hoek wonen, geeft irritaties. Juist omdat e bang is dat het doorgaat spreekt ze duidelijk uit wat ze wel en niet wil, en dat geeft an de andere kant weer irritaties... Nou ja, ze moeten het samen rooien.
Verder gesproken over haar inrichting. Hier hebben we inmiddels vanalles verzameld, dat in kasten enz is terecht gekomen. Ze mag snuffelen en ons laten zien wat ze wil meenemen, wij zeggen dan ja (of nee natuurlij) een van de discussiepunten is de Kitchenaid keukenmachine. Die gebruik ik nu alleen voor het brooddeeg, zij voor heel veel bakken. Ik denk erover om een echte deegkneder te kopen, dan kan zij deze machine meenemen. Die investering is groot, dus de discussie met M1 ook. ;-)

Ik heb spierpijn van het werk van vrijdag. Halve dag op de knieën gezeten om de muur met primer in te smeren, en de gaten in de oude stuc zo te vullen dat de stucadoors maandag aan het werk kunnen.

En vandaag maken we er een heel andere dag van met vrienden. Kerstconcertje in de kerk (met alle beperkingen) en daarna stukje wandelen en/of spelletjes. We doen het bij ons thuis, maar de vriendin heeft gekookt en neemt eea mee. We zijn benieuwd.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-13-2020 9:38
Dank voor het leuke kerstkaartje S-le! Je hebt een en ander in allerlei bochten moeten buigen om het zo voor elkaar te krijgen!
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-13-2020 1:35
@K'tje, tjonge K'tje, pittige beslissing. Fijn dat je wel vrijwilliger gaat blijven daar zodat ze je niet helemaal hoeven missen. Fijn dat de uitslag van de coronatest van je broer negatief was.

@Virgo, fijn dat die 0,20 cent later betaald kon worden bij die collega. Goede oplossing met die vingerloze handschoenen. Schrikken inderdaad met die vriezer. Fijn dat-ie uiteindelijk weer dicht ging. Ik probeer ook telkens om de vriezer wat leger te krijgen maar elke keer zijn er dan inderdaad weer aanbiedingen waardoor-ie weer vol zit en dan verlies je het overzicht van wat je eigenlijk allemaal hebt. Heel vervelend.

@Pepo, oh wat onhandig inderdaad dat M2 een soort van buitengesloten wordt als het gaat om overleg over de inrichting van het huis. Kan me voorstellen dat ze er even klaar mee was. Wel jammer dat het niet begrepen werd. En dan afwachten hoe het inderdaad verder gaat met de bemoeienissen van de schoonfamilie. Hopen dat het uiteindelijk goed komt.

Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-13-2020 1:47
Ja, leuke kerstkaart hè?! Samen met de GKD aan het prutselen geweest. Meneer Sje had een sjabloon gemaakt met spijkers op een houten blok, installatiedraad online besteld en vlechten maar! Leuke reacties tot nu toe.

Had ik al verteld dat de GKD een vriend heeft? Geen idee eigenlijk. Waren al lang goed bevriend, wij hadden al lang gezien dat ze wat om elkaar heen draaiden maar nee ze waren gewoon goede vrienden. Tuurlijk!
Het is dus inmiddels gewoon "aan", zoals dat heet. Het heet tegenwoordig ook geen verkering meer, wisten jullie dat? Dat woord is echt niet meer van deze tijd. Geen idee hoe het wel heet, relatie denk ik.

Leuke jongen in elk geval. Heeft het helaas thuis niet heel erg gezellig op het moment. Sowieso de leeftijd natuurlijk maar zijn moeder zit ook in een pittige medische molen dus dat heeft ook z'n weerslag op het gezin. Fijn dat-ie zich hier goed thuisvoelt. Daar haalt-ie hopelijk positieve energie uit. Hoewel het ook wel dubbel zal voelen omdat-ie merkt hoe het ook anders kan qua sfeer.

Vrijdagavond had de KKD het over keelpijn. Even afgewacht. Gisterochtend keelpijn, hoofdpijn en dichte neus. Dus gebeld voor een coronatest. Kon ze hier in Sje-city vandaag terecht om 14.10 uur. Precies de starttijd van de laatste F1-race dus gevraagd of het ietsje later kon en nu kan ze vanmiddag om 16.30 terecht. Voor de uitslag en het niet naar school kunnen maakt die paar uur verschil. We hebben sowieso de uitslag niet voor morgenavond.

Wel jammer dat ze morgen niet naar school kan. Ze hadden met een vriendinnengroep van 11 personen afgesproken om morgen tijdens de grote pauze Secret Santa (soort surprise-concept maar dan met gewoon cadeautjes voor elkaar) te doen. Normaal spreekt ze niet echt af met vriendinnen dus we waren al lang blij dat ze zoiets weer eens deed en ze had er veel zin in. Maar ja, het is niet anders.

Vorige week is een verkouden vriendin negatief getest dus we maken ons niet zo'n zorgen, hoewel corona wel rondgaat op school. Afwachten wat de uitslag zal zijn.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-13-2020 8:15
S-je, je had wel verteld dat jullie dachten dat er meer was dan platonische vriendschap, maar niet dat ze dat zelf ook al in de gaten hadden. Leuk!
Wat jammer voor KKD dat e niet naar school kan morgen! Volgende keer even ‘niet’ ergens tussen frommelen, zo klopt de zin (niet). ;-)

Hier gezellige dag. Mooi vioolconcert, daarna stuk gewandeld daar, naar huis en broodjes klaargemaakt, gekeken naar een saaie F1 wedstrijd (me mooi resultaat), spelletjes gedaan, lekker gegeten en toe ij klaar waren, kwam M2 binnen. De zolder en bovenverdieping zijn voorzien van laminaat!! Dat is een kleine 100 m2. Knap doorgewet door M2, M3 en vriend M3. Het restje van de witlofschotel wilde de man van de vrienden mee naar huis voor de lunch, morgen, maar ik zei voorzichtig dat M2 dat ook wel zou lusten... het is dus nu op. ;-)

Een goed geslaagde dag vandaag. Stras lekker slapen, morgen zien we wel hoe het loopt.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-14-2020 1:16
S-je, leuk die relatie van GKD. laatst schreef je al dat jullie sinterklaasavond met z'n vijven waren, dus ik dacht al even....is er gezinsuitbreiding, of is de bonusdochter er. Sneu dat KKD niet bij die vriendenactiviteit kon zijn. Hopelijk krijgt ze een goede uitslag.

Collega van mij (begin 20) is nog steeds niet in orde, is er al 7 weken zoet mee. En energie=0, dus dat duurt nog wel even voor die weer normaal mee kan draaien.

Virgo, hopelijk heeft je vriezer nu geen rare fratsen meer. Ik ontdooi ook altijd als het buiten vriest, dan kan alles in de lades naar buiten en daarna er weer in.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 8 << < 34567 > >>