Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 7 van 8 << < 45678 > >>
AuteurBerichten
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-20-2020 12:05
Van de week mijn oppaskindje gefeliciteerd. Netjes op afstand natuurlijk. Lekker stukje taart op. Hij was blij met zijn cadeautjes en allebei de kinderen waren blij met mijn gehaakte boomhangertjes. Wat ook leuk was, was dat ze gelijk hun zelfgemaakte kaart voor opa en oma gingen pakken om die vol trots aan mij te laten zien. Het jongetje had van knopen een sneeuwpop gemaakt en een mooie tekst verzonnen. Het meisje was met de handletter spulletjes aan de gang geweest.

Manlief heeft donderdag de boodschappen bij Appie gehaald. Het was er een gekkenhuis en mensen hadden een kort lontje. Nare toestand hoor. Ik heb nu weer aardig wat voorraad, de rest halen we hier bij de buurtsuper.

Van de week ook afgesproken met oudste en vriendin, zij komen Tweede Kerstdag. Ik heb bij het restaurant hier in het dorp vijf kerstmenu's besteld. Op papier ziet het er lekker uit.
De rest van de dagen zien we wel wat we eten. Ik overleg nog wel met jongste. Die komt van de week weer.

Gisteren de laatste hand aan de kerstkaarten gelegd. Manlief is in het 'buitengebied' nog een stapeltje rond gaan brengen. Ik heb een rondje dorp gedaan.
Pepo en Virgo, bedankt voor jullie kaarten.
Nu ben ik dus weer druk met allerlei haakwerkjes. Een kerst-CAL, waar mijn vriendin ook aan meedoet. We weten nog niet wat het wordt. Een sneeuwvlokken-CAL, elke dag een andere sneeuwvlok, maar daar loop ik al flink achter. Geeft niet hoor, is gewoon leuk om te doen. En dan voor de meiden een kleine gnome voor in de kerstboom. Ik had een plaatje op pinterest gevonden, maar kon geen Nederlands of Engels patroon vinden. Uiteindelijk heb ik een Italiaans filmpje gevonden. Moet ik ineens Italiaans leren. Haha... Ik kom er wel uit.

Vandaag hoorde ik dat de vrouw van mijn neef positief getest is op corona. Ze werkt in de kinderopvang. Nu zitten mijn zus en zwager in quarantaine, want maandag is ze daar met kind (waar mijn zus op oppast) nog geweest. Ze hebben nog geen last en zijn vandaag getest. Ik hoop dat ze buiten schot blijven...
Een andere neef en zoon zijn ook positief getest, maar die komen niet zo vaak bij mijn zus en zwager.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-20-2020 8:36
Vervelend Kolleke, die positieve testen. Ik blijf het ingewikkeld vinden, dat positief negatief is...

Hier gisteren van 12.30-15.45 bezig geweest met de opnames voor de dienst van straks. Ik ben benieuwd wat het wordt in Zoom. En vanmiddag weer naar huis dochter, we gaan lampen ophangen. Het stucwerk is nu klaar, nog twee dagen drogen voor ze kunnen schilderen. Ze hebben besloten achter de radiatoren niet te schilderen (ze maken toch alles wit) anders lukt het nooit om de boel droog te krijgen, de verwarming kan nu niet aan. Ze hopen dat ze woensdag en donderdag de boel geschilderd krijgen, dan kan het tijdens de kerstdagen drogen en kunnen ze na de Kerst ect verhuizen. Wij zijn in ieder geval O&N bij ze uitgenodigd.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-20-2020 11:12
Kôlleke jammer al die negatieve testen, leuk dat haken van je , vind het erg knap al die grappige dingen.
Gelukkig heb je weer voorraad, je hebt heel wat nodig als je met z'n vijven bent.
Volgend jaar dus op vakantie naar Italië ,je kent de taal nu of straks. hahahahaha
Dank voor je mooie kaart,

Pepo schiet hard op in het huis van M2 , ben jij de enige die helpt?
Leuk dat jullie zijn uitgenodigd met de jaarwisseling.
Dank voor je mooie kaart.

Gisteren kwam de sportcoach aan de deur, met voor meneer V een kerstkrans van de bakker.
Als dank voor het vrijwilligers werk wat hij doet bij de fit gym.

Gisteren kwam de buurvrouw vragen of we een mixer hadden, ze had de kinderen beloofd om koekjes met ze te bakken, maar die van haar was stuk.
Nu heb ik niet een echte, maar wel een staafmixer waar ook een garde op kan, heeft ze die maar meegenomen, is beter als niks zei ze.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-20-2020 11:22
Pepo, bij ons op het werk zijn de overuren ook met een - aangegeven, dus als je negatief staat heb je plus-uren, voor nieuwelingen onbegrijpelijk ha ha ha . . .
Leuk dat je voor de jaarwisseling bij M2 uitgenodigd bent.

Kôlleke, lastig al die positief getesten in je omgeving. Leuk wat je allemaal aan het haken bent.

Virgo, mooi gebaar die kerstkrans die meneer V kreeg.

K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-20-2020 11:28
Meneer K is gister bij zijn moeder geweest, ik ben toch maar thuis gebleven, zij gaat naar zoveel plekken en staat vaak ineens vlak naast je. We zijn nog steeds extra voorzichtig. Woensdag ga ik alleen naar mijn ouders.
Gistermiddag belde ineens de longarts, meneer K had voor a.s dinsdag een afspraak staan, die werd van de week al omgezet naar een bel-afspraak. Jammer dat hij dan de longfoto's en scan niet kan zien, die hebben we 3 maanden geleden op de Eerste hulp ook niet gezien omdat het er zo druk was. Maar de longarst belde nu alvast omdat hij corona heeft en niet weet hoe ziek hij dinsdag is. Dus de belafspraak is al geweest nu. Wel fijn dat het niet uitgesteld wordt, en ook bijzonder dat de longarts nu al zoveel mogelijk mensen belt, hij ging gewoon proberen of mensen thuis zouden zijn.
Vandaag vrij en niks gepland.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-20-2020 11:30
Oh ja gistermiddag mijn nicht gebeld, van wie de man is overleden dit voorjaar, vanmiddag mijn tante bellen, haar man is ook in April overleden. Ik ben gestopt met kerstkaarten sturen, dus ga ik op deze manier mensen een hart onder de riem steken en sterkte wensen voor de eerste kerst zonder hun geliefde.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-20-2020 4:33
Wat een mooi gebar K’tje!

Ik heb bij mijj kerstkaarten voor die mensen eriets bijgeschreven. De tekst op de kaart is niet voor iedereen geschikt dit jaar...
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-21-2020 12:16
@K'tje, meneer Sje heeft vanaf woensdag de rest van het jaar vrij. Attent dat de longarts voor de zekerheid vast ging bellen. Lief dat je kerst-telefoontjes doet in plaats van kaarten. Wordt vast gewaardeerd.

@Pepo, fijn dat jullie door vertraging bij het opknappen van het huis samen kerst kunnen vieren. Leuk, Oud en Nieuw in het nieuwe huis bij je dochter en schoonzoon. Mooie kerstkaart hadden jullie Pepo. En wij hoorden bij de sjieke ontvangers zag ik aan de extra klinker in onze achternaam. ;-)

@Kôlleke, balen die positieve testen binnen jullie familie. Hopen dat de rest buiten schot blijft en dat de klachten bij de positief getesten meevallen.

@Virgo, fijn dat je buurvrouw wat keukengerei bij je kon lenen. Lief die kerstkrans voor meneer Virgo.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-21-2020 12:32
Hier prima vakantiedagen tot nu toe. Lekker rustig aan, leendochter afgelopen weekend gezellig bij ons geweest. We blijven hopen dat haar moeder woensdag vanuit Zwitserland naar Nederland kan komen voor 2 weken om hier kerst en oud&nieuw te vieren met haar gezin. Sinds augustus kon ze niet meer naar Nederland komen. Vlucht is nog niet geannuleerd dus ziet er vooralsnog goed uit.

Wij hebben na lang wikken, wegen en overleggen goed doordacht besloten om 1 persoon te spijbelen met zowel kerst als oud&nieuw. Ik ben altijd eerlijk tegen jullie omdat ik jullie ook echt als vrienden beschouw en ik heb geen zin om poppenkast te spelen over onze kerst en oud&nieuw. Het is ook niet mijn bedoeling om hier nou een discussie te starten over de corona-maatregelen en het feit dat we daar even niet 100% streng in zijn.

Meneer Sje en ik houden ons al die tijd al prima aan de maatregelen, beperken bezoekjes, gebruiken mondkapjes, laten testen bij het minste of geringste aan verkoudheidsklachten.

We zijn allebei 50+ en hebben alle vier onze ouders nog. Dat is vrij uitzonderlijk en daar zijn we dankbaar voor, maar hoe bot het ook klinkt die luxe werkt nu tegen ons.

78, 78, 78 en 76 zijn ze en ze zitten al sinds maart zoveel mogelijk opgesloten in hun huis. Meneer Sje, de meiden en ik hebben allemaal het voorgevoel dat dit weleens de laatste kerst kan zijn dat dit clubje compleet is. Het gaat dwars door ons hart om ze alleen te laten zitten de komende kerstdagen na toch al zo'n moeilijk jaar.

Dus we hebben bij ze in de week gelegd om gezamenlijk bij ons te zijn op eerste kerstdag. Gewoon vanaf einde middag, gezellig bij ons eten en gewoon bij elkaar zijn. Ons huis is groot zat, met de tafelschikking lukt het, we knuffelen niet, zoenen niet, geven geen handen. Ze verheugen zich er erg op om met z'n vieren vrijdag bij ons te zijn.

Het is kiezen tussen meerdere kwaden en dit is de minst kwade van alles. Volgende kerst hebben we misschien hartstikke spijt dat we niet 1 persoon gespijbeld hebben. En als ik dan gisteren weer lees dat er verderop in het land weer een kerkdienst gewoon doorgegaan is, of dat er weer feesten gewoon ergens doorgegaan zijn, dan kan ik het niet verkroppen om onze 4 ouders alleen kerst te laten vieren. Pepo, nogmaals mijn complimenten dat jullie besloten hebben om de kerkdienst digitaal laten plaatsvinden. Jullie zijn een voorbeeld voor heel veel andere kerken.

Met oud&nieuw hebben we 3 personen boven de 13 jaar op bezoek. Dat zijn onze beste vrienden met hun 3 jonge dochters met wie we al een paar jaar op een rij oud&nieuw vieren. Eigenlijk zouden we dit jaar bij hen zijn, maar dan zijn we met 5 personen daar en dat klopt dan weer niet (terwijl we met precies hetzelfde aantal personen in precies een zelfde soort ruimte zijn als wanneer zij hier zijn, maar goed, zo typisch zijn de coronamaatregelen nou eenmaal). Dus we vieren oud&nieuw weer hier met elkaar.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-21-2020 5:10

Geplaatst door <span class='af-profile-name'>Sje2</span> op 12-21-2020 12:16 Mooie kerstkaart hadden jullie Pepo. En wij hoorden bij de sjieke ontvangers zag ik aan de extra klinker in onze achternaam. ;-)

De sjieke tak inderdaad, ;-)
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-21-2020 5:12
Sje, ik zou het net zo doen. En als de verbouwing sneller zou zijn gegaan, zou ik het dus ook net zo hebben gedaan.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-21-2020 7:04
Ik heb al mooie bijzondere kaarten van jullie ontvangen, dank je wel.

Inderdaad lastige afwegingen zo met de feestdagen. Ik ga woensdag naar mijn ouders, i.p.v met kerst. En eerste kerstdag gaan we bij schoonmoeder eten., alleen wij, geen andere gasten. Normaal hadden we ze allemaal hier gevraagd, maar we hebben een kleine woonkamer, dus dat doen we niet. Dat kan pas weer in de zomer in de tuin. En volgende week de verjaardag van mijn vader (91), gaan alleen wij twee naar toe.

Ik loop natuurlijk meer risico, door contacten via mijn werk, al is daar nog steeds niemand ziek gelukkig, alleen 2 collega's al lang ziek thuis. Overal waar ik kom hou ik veel afstand.

Vanmorgen had ik even tijd, om bij een dame een kop koffie op de kamer te drinken, en toen ik daar kwam had ze een stuk banketstaaf voor ons beiden klaarliggen, ze had het ook iets opgewarmd, was veel lekkerder zie ze. Zo lief.
Deze persoon is bijna altijd aan het mopperen, maar in de één op één contacten is ze altijd zo attent en lief.



virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-21-2020 8:10
S-je dat zijn inderdaad moeilijke afwegingen, maar als ik in jou schoenen stond had ik dit ook gedaan.

K'tje lief dat je even bij de bewoonster bent gaan koffie drinken, lief van haar die banketstaaf, en ook nog opgewarmd.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-22-2020 9:08
@K'tje, lief dat koffiemomentje bij die dame op je werk. Fijn dat zo'n 1-op-1-moment haar niet-mopperige kant laat zien.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-22-2020 10:09
Dat zijn toch de dingen waar ik het voor doe, juist om ook de mensen die niet door iedereen als leuk worden ervaren, te laten merken dat ze er mogen zijn en dan zie je dat elk mens talenten heeft. Ik wijs haar vaker op haar lieve kant, en dan zegt ze "ja, dat zeg je vaker', en dan haak ik erop in 'maar ik zeg het ook als je loopt te schreeuwen'. Maar gisteren was het voor beiden een geniet-momentje. Zij zal het niet leuk vinden als ik over 2 weken ga vertellen dat ik ga stoppen.
En dat vertellen zie ik nu al tegenop.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-22-2020 4:38
Het zal straks zeker moeilijk zijn als je dat moet vertellen, voor jou maar zeker voor de bewoners.
Maar als je verteld dat je terugkomt om leuke dingen te doen valt het misschien wel mee.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-22-2020 6:57
Dat is het nadeel van zo’n baan in de zorg, er zijn natuurlijk wisselingen, maar voor de bewoners zijn julie gezinsleden die vertrekken...
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-22-2020 6:58
Hier druk dagje. Vanochtend gewerkt, vanmiddag eerste deel diensten opgenomen, vanavond tweede deel (kerstnacht) opnemen, daar moet het donker voor zijn. Het is een gebeuren met hindernissen, de predikant heeft een gezinslid dat positief getest is en zit in quarantaine, kan dus niet bij de opnames zijn, dat gaat vanuit huis.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-23-2020 10:16
Lastig, Pepo, dat wordt inderdaad improviseren om het voor elkaar te krijgen. Veel succes.

Gisteren lekker gewerkt, maar er moet nog zoveel, nu moet ik nog van alles op papier zetten, voor een medicatiescholing in februari, voor 1-1 willen ze alle namen hebben, dus de mail moest wel klaar. Onze interimmanager weet niet zo goed de weg, dus ik heb het op me genomen (ik heb de medicatietaak), en degenen die het straks van me overnemen zijn net nieuw en hebben nog totaal geen kennis van ons Leerhuis (waar alle studies zitten) en ook weinig van medicatie. Zij hebben een agogische studie gedaan, (ik medisch en agogisch), en nog niet zoveel ervaring. Dat is nu even het geval met een vrij nieuwe en jong team. In januari /februari mag ik ze ook nog heir goed op inwerken.
Door de drukke dienst en slechte nacht sputtert mijn hoofd vandaag al, dus maar op hoofdpijnpillen de dag door. Mijn ouders afbellen is eigenlijk ook geen optie. Nog even deze week doorharken.
Nou ja over 2 maanden zou ik van deze druk af moeten zijn.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-23-2020 12:44
K’tje, herkenbaar, zie mijn bericht in ander onderwerp (verkeerd geplaatst denk ik).
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 7 van 8 << < 45678 > >>