Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 8 << < 45678 > >>
AuteurBerichten
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-14-2020 5:06
Nou, we gaan weer... De steden vanmiddag alweer veel te druk, sommige mensen snap ik echt niet.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-14-2020 10:11
S-je jammer dat de KKD niet erbij kon zijn, als de uitslag maar goed is , dat is belangrijk.
Wat leuk voor de GKD , deze relatie.

K'tje vreselijk dat je jonge collega nog niet in orde is, en zo weinig energie,
Voorlopig zit het vriezen er niet in buiten.
Maar we hebben al niks meer gekocht wat in de vriezer moet, er gaat alleen maar uit.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-15-2020 6:59
Gisterenavond Kerkenraadsvergadering, na de toespraak moest er veel worden omgegooid van de geplande Kerstvieringen. Eerst de discussie over open blijven of neit, als kerk mogen we gewoon verder, en de afgelopen tijd hebben we daar wel ervaring mee opgedaan. Maar uit oogpunt van solidatireit en beeldvorming hebben we ervoor gekozen dicht te blijven. We gaan het spannend maken: we nemen de dienst vantevoren op, en op zondag normale tijd kan iedereen via Zoom meedoen. De dienst wordt dan in de meeting gedeeld en er is ruimte voor spontaan gebed en digitale koffie na de dienst. Een mooie uitdaging.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-15-2020 11:05
Pepo fijn dat het misschien lukt op deze manier, dat zou voor iedereen prettig zijn.

Meneer V is gisteren nog snel even naar de bieb gegaan om de boeken en films op te halen die klaar stonden.
Zit ik in ieder geval niet zonder deze weken.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-15-2020 11:06
Ik zit weer voor de energie lamp ,want de zon zien we niet.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-15-2020 5:27
Pepo, zo zou elke kerk moeten zijn, solidair en meedenkend met deze crisis, waar mensen het al moeilijk vinden om met de maatregelen om te gaan. Compliment voor hoe jullie het doen!

Virgo, boeken bestellen en ophalen mag toch gewoon nog?
Helpt dat bij jou, die daglichtlamp? Ik heb hem ook ergens staan. maar ik heb het gevoel dat het bij mij niks doet. Maar ik heb hem ook al jaren niet meer gebruikt.

Onze vergadering was nu toch online, omdat, ik heb toestemming om het op locatie te doen, met de smartphone van ons huis. Ik zat weer in ons slaaphok op het werk, en bewoners zaten daarnaast op hun busje te wachten., Dus ik vertelde dat ik via de telefoon moest vergaderen, Zegt er één: 'handig, als je moet bent, kun je lekker op bed gaan liggen 'ha ha ha . . .
Oh ja en collega die er 12,5 jaar was, had taarten besteld, die kon ze niet afmelden. Dus haar man heeft ze nu meegenomen, die werkt in een garage. Dus de monteurs hebben een leuke werkdag met taart. Hopelijk hebben ze ervan genoten.
Ik reed nu al op tijd naar huis, dus om 12 uur even bij de fietsenmaker binnen gewipt en mijn koplamp doet het weer, hoef ik niet meer knoeien met een zaklampje op mijn stuur.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-15-2020 9:01
@ K'tje, knap dat je de knoop hebt doorgehakt. Zal een moeilijke beslissing voor je zijn geweest. Ik hoop dat je nu al iets meer rust vindt, nu de spanning er af is.
Zal fijn zijn als je als vrijwilliger lekker de leuke dingen kunt doen.
Groot gelijk dat je broer even bij je ouders langs is geweest.
Heftig dat je collega nog steeds niet is opgeknapt.
Grappige opmerking van de bewoner dat je lekker op bed kon gaan liggen.

@ Pepo, lastige situatie voor M2. Fijn dat je bent gaan helpen.
Gezellig dat M2 nog even bij jullie 'thuiswoont' zodat jullie met zijn allen kerst kunnen vieren.
Verstandige beslissing om de kerk te sluiten. Spannende oplossing hebben jullie bedacht.

@ Virgo, fijn dat de handschoenen helpen.
Ojee, flink dooreten uit de vriezer dus. Haha..
Ja, donker weer hè... Nog even doorbijten.

@ Sje, bedankt voor je leuke kerstkaart. Een flink klusje, maar wel leuk om te doen.
Leuk dat je oudste verkering heeft.
Jammer dat je jongste niet naar school kon vanwege de test. Duimen dat de uitslag negatief is...

Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-15-2020 9:33
Afgelopen week jongste gesteund. Ze had problemen met één vak, maar daardoor is ze ook in de problemen bij een ander vak gekomen. Ze heeft besloten om die vakken volgend jaar over te doen, wat helemaal prima is. Maar ze moest het wel goed regelen met studiegenoten, docenten en studieadviseur. Uiteindelijk allemaal gelukt. Iedereen begrijpt het en reageert goed. Nu kan ze het loslaten en verder met de andere vakken.
Ik ben veel bezig geweest met kaartjes maken, kerstkaarten, maar ook verjaardagskaartjes. Voor mijn oppaskindjes nog een hangertje voor in de kerstboom gehaakt. Een peperkoekmannetje en een rendierhoofdje. Natuurlijk moest er ook een kaartje aan. Haha... Krijgen ze morgen.

Helaas gaan onze leuke buren verhuizen. Gelukkig blijven ze in de buurt en worden ze achter-achter-achter-buren. Ze verzekerden me dat het niet aan ons lag. Hahaha... Afwachten wie we nu naast ons krijgen.
Van het weekend zijn ook de schuine overburen verhuisd. Zij zijn om de hoek gaan wonen. Hemelsbreed dichter bij ons. Ze durfden de stap aan om vanuit een huurhuis een groter huis te kopen. Het is ze heel erg gegund.
Ook gehoord dat buren van drie huizen verderop in het nieuwe jaar naar Brabant willen gaan vertrekken. De straat loopt leeg...

Van de week met jongste een kerstboom gekocht. Hier op het dorp. Niet veel keus, maar lekker rustig en precies één mooie, smalle boom.
Manlief en jongste hebben hem opgezet en opgetuigd. Het is een plaatje. Stalletje en kerkje van mijn vader zet ik van de week wel neer. Eerst mijn kerstkaarten de deur uit zien te werken.

Zaterdag met jongste nog even boodschapjes gedaan voor het dobbelspel dat ze met vriendinnen met oud en nieuw zou gaan vieren. Ik zag de bui al hangen dat de winkels zouden sluiten. We zijn naar het rustige winkelcentrum gegaan, dus het was goed te doen. Helaas kunnen ze nu niet met oud en nieuw bij elkaar komen. Ze zijn met zijn vieren.

Gisteren heb ik de laatste online dansles voor de vakantie gehad. In kerstsfeer, dus allemaal een kerstmuts op en bij de laatste dans licht uit en kaarsjes aan. Erg mooi. Lekker gedanst.
De kerstattenties en het kerstpakket voor de juf zijn trouwens goed in de smaak gevallen. Altijd leuk om te horen.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-16-2020 7:16
Jammer dat het niet is gelukt dit jaar voor jongste, mar goed dat ze de knoop nu heeft doorgehakt en kan schuiven naar komend jaar!
Hier de knoop ook doorgehakt: M2 krijgt de Kitchenaid keukenmachine mee voor haar huis, ik heb een andere besteld, die beter is in het kneden van (brood)deeg. Een hele investering, maar ik heb een 13e maand en we geven de afgelopen tijd gewoon minder uit, dus kan het.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-16-2020 9:29
Kôlleke, jammer voor je jongste, maar wel goed dat ze dingen heeft doorgeschoven en dat iedereen haar begrijpt.
Het wordt een leegloop bij jullie in de straat, afwachten wat er nu inkomt.

Pepo daar zal M2 wel blij mee zijn, maar jij ook je krijgt nu een veel betere .

Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-17-2020 10:38
@Pepo, flink opgeschoten met het laminaat in het nieuwe huis. Wat een goede beslissing van jullie om de kerk dicht te houden. Ik snap best dat veel mensen nu heel veel steun hebben aan het geloof maar volgens mij kan dat ook digitaal of thuis. Wij vinden het al die tijd al vreemd dat kerken open mogen blijven met zulke aantallen mensen in veel gevallen zonder mondkapjes en dat ook het eredivisie voetbal gewoon nog doorgaat met een hoop geklef op het veld na elk doelpunt.
Lief dat M2 de keukenmachine mee krijgt.

@K'tje, nee die "met z'n vijven" met pakjesavond dat was omdat onze leendochter er was. Jammer dat je collega die taarten niet af kon melden. Gelukkig hebben ze een ander dankbaar plekje gevonden.

@Kôlleke, fijn dat je jongste het met die vakken goed kon regelen. Geeft haar wat meer rust. Jammer zeg dat jullie leuke buren gaan verhuizen. Hopen dat je leuke buren terug krijgt. Die buren die naar Brabant verhuizen, daar zullen we goed voor zorgen hoor!
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-17-2020 10:49
De uitslag van de KKD was negatief. Was ook wel te verwachten maar goed om zekerheid te hebben. Dinsdag heb ik haar niet naar school laten gaan. Ze voelde zich nog niet behaaglijk. Normaal met een verkoudheid moeten ze van ons gewoon naar school maar het is zo koud in het gebouw nu al die ramen en deuren vanwege ventilatie open moeten blijven staan, dat hebben we maar niet gedaan. Dan is de concentratie ook ver te zoeken. Bovendien zou ze het eerste uur mentorles hebben, het tweede en derde uur tekenen en het 4e en 5e vielen sowieso uit. Nog 2 losse uurtjes na de lunch en vanaf woensdag gingen ze sowieso weer online verder dus ze heeft dinsdag alles online gevolgd. Ook prima.

Vanwege de nieuwe lockdown zouden de lessen gisteren en vandaag ook online doorgaan maar school heeft deze 2 dagen nodig om het lockdownplan te wijzigen. Ze hadden een plan klaarliggen voor deze lockdown maar ze hadden er niet op gerekend dat eindexamenleerlingen wel naar school mogen komen vanaf 4 januari dus ze moeten de boel omgooien. Vandaar dat de dames hier gewoon vanaf dindagmiddag al vakantie hebben. Dus die zijn bezig aan hun hangdagen. Vooral de GKD had veel deadlines afgelopen periode vanwege de inhaalslag van CT's uit 5VWO die meetellen voor het eindexamen en nieuwe belangrijke toetsen, PO's etc. Dus die rust is haar wel gegund.

Ik ben ook klaar voor dit jaar. Gisteren laatste werkdag gehad. Alles af wat ik af kon en moest hebben. Overdracht van wat lopende zaken naar mijn collega op het hoofdkantoor en daarna mijn loketje gesloten. Ook toe aan een paar weken gewoon lekker niks. Vreemd jaar geweest.

Vanochtend wat boodschappen gedaan. Gelukkig gewoon rustig in de supermarkt. Ik vroeg wel aan de cassière hoe het maandag was geweest en het was een gekkenhuis zei ze. Belachelijk! Mensen zouden toch vanuit de eerste lockdown moeten weten dat die paniek en dat hamsteren niet nodig is. Ik was blij dat ik maandagochtend al mijn boodschappen voor de hele week alweer gedaan had.

Ik mis geen enkele niet-essentiële winkel. Althans privé! Zakelijk merkte ik het al wel deze week. Wij hebben al onze klanten in de retail. Gelukkig zitten daar ook winkels en ketens bij die open mogen blijven maar veel moesten sluiten en dan komen incasso's niet altijd goed uit. Ik bel de klanten dan vriendelijk, laat weten dat ik ze heel goed begrijp, dat we de facturen even met rust laten en dat ik in de loop van januari weer bel om te horen hoe het dan met ze gaat. Ze geven ook allemaal aan dat ze echt wel willen betalen maar dat ze nu een buffer moeten houden om in elk geval hun personeel te kunnen betalen tot het moment dat er weer geld uit De Haag op hun rekening staat. Overigens zijn niet alle leveranciers zo vriendelijk, want ik heb al een paar keer gehoord dat ze zo blij zijn dat ik begripvol ben en dat ze ook weleens botte leveranciers aan de telefoon krijgen die alsnog betalingen binnen willen krijgen.

Tuurlijk gaan voor ons bedrijf de kosten ook door maar er is een buffer en we hebben er meer aan dat we vriendelijk blijven, dat is gratis reclame voor onszelf.

Benieuwd dus hoe het na mijn vakantie is met onbetaalde facturen etc. Probeer ik me nu niet druk over te maken anders heb ik geen relaxte vakantie.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-17-2020 1:59
Goed bezig S-je!
Ik heb even lunchpauze. Drukke dag, veel mensen vrij volgnde week (ik niet) en dus moet er veel af. Volgende week waarschijnlijk rustiger. Is prima, meer tijd voor andere zaken (kerkdiensten digitaal maken enzo).

M2 heeft besloten de eigenlijke verhuizing uit te stellen tot tussen Kerst en Oud&Nieuw. Helemaal goed natuurlijk.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-18-2020 1:03
Geluk bij een ongeluk: door de vertraging bij het in orde maken van het huis woont M2 met de kerstdagen nog bij ons. We mogen dus binnen de regels haar vriend, M3 en haar vriend uitnodigen voor het kerstdiner.

Vanmiddag kan ik de nieuwe keukenmachine / deegkneder ophalen. Dat was de aanleiding om de keuken een grote beurt te geven: ik heb de kruidenkast en rommella opgeruimd, ruimte gemaakt op het aanrecht voor de nieuwe machine, de kitchenaid ingepakt voor M2, alle bakspullen enz. Uitgezocht, deels weg, deels naar M2, deels netjes opgeruimd. Daarna het vuilnis naar de container gebracht. ;-)
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-18-2020 3:06
S-je, fijn dat jullie al vakantie hebben, jij en de meiden. Heeft meneer S-je ook vrij?

Pepo, gefeliciteerd met M2. Rare regels toch wel, maar fijn dat jullie nu iedereen kunnen uitnodigen. Zo mag bij ons schoonmoeder zwager met gezin niet uitnodigen, maar zij mag wel daarheen en de andere oma kan ook komen.
Het was duidelijker geweest als ze hadden gezegd max6 mensen in huis of zo.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-18-2020 3:09
Hier gebeurd weinig, we gaan nergens heen, en niemand komt hier.
Wel even naar de super en drogist geweest. ook voor mijn ouders een potje vitamine D gekocht. In Portugal kregen ze veel zonlicht, nu niet. Het is nog steeds schaars, ik had de laatste 2 potjes (2de halve prijs, Etos)
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-18-2020 4:04
Pepo fijn dat M2 nog tijdelijk bij jullie woont, zo kan je toch met je kinderen en aanhang kerst vieren.
Ook nog gefeliciteerd met M2, en veel keukenplezier met je nieuwe aanwinst.

Hier gebeurd ook niks, ik kom ook alleen bij de AH hier vlakbij.

K'tje gelukkig had je nog de laatste potjes vitamine D .
Ik heb ze een tijdje geleden bij het Kruidvat via de webshop besteld, en deze zijn veganistisch en een stuk goedkoper dan bijv. Davitamon, en ze waren toen 1+1 dus we kunnen een hele tijd vooruit.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-19-2020 10:44

Geplaatst door <span class='af-profile-name'>K'tje</span> op 12-18-2020 3:06
S-je, fijn dat jullie al vakantie hebben, jij en de meiden. Heeft meneer S-je ook vrij?
Pepo, gefeliciteerd met M2. Rare regels toch wel, maar fijn dat jullie nu iedereen kunnen uitnodigen. Zo mag bij ons schoonmoeder zwager met gezin niet uitnodigen, maar zij mag wel daarheen en de andere oma kan ook komen.
Het was duidelijker geweest als ze hadden gezegd max6 mensen in huis of zo.

Het verschil is ook dat grotere gezinnen gemiddeld gesproken ook in grotere huizen wonen. Als ik vier mensen zou mogen uitnodigen, past dat wel, dit huis is bedoeld voor 4-6 personen. Maar als M3 in haar appartementje 4 mensen uitnodigt, wordt dat een ander verhaal.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-19-2020 10:46
Koffie, lekker! Lekker uitgeslapen. Nu rust, tegen 12.30 moet ik in de kerk zijn voor de opnames. Ik heb hog een heel oud statief op zolder gevonden, wellicht handig voor de opnames. Het zal wel een paar uur duren.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
12-19-2020 11:37
@ Pepo, leuk voor M2 dat ze de Kitchenaid mag meenemen. En jij ook een nieuw cadeautje.
Lekker opgeruimd in de keuken.

@ Sje, fijn dat je jongste negatief getest is.
Geniet met de meiden van de kerstvakantie.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 8 << < 45678 > >>