Slaapproblemen
Laatste Bericht 02-27-2014 10:42 door karin185. 150 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 8 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 1:27
Ik weet diep van binnen dat jullie helemaal gelijk hebben in wat jullie zeggen.    Ik ben alleen erg bang dat mijn vrouw momenteel op het punt van breken staat, en ik ken haar heel goed....geloof mij : mijn lieve vrouw zit naar mijn mening zelfs bijna tegen een depressie aan, zo gebroken lijkt ze.  Ik zit er echt heel erg mee in mijn maag.   Het liefst zou ik elke nacht stug volhouden om Loekie naar bed te brengen, maar dan moet mijn vrouw niet thuis zijn want ik zie haar echt breken en ik word gek van onmacht en verdriet daarover.
Sje
Posts:75548


--
05-25-2008 1:48
Zorg dat je vrouw die hele week ergens anders kan slapen. Is even onhandig misschien, maar dan kan zij bijtanken. En zodra het gelukt is om Loekie weer in het gareel te krijgen, tank jij vanzelf bij.

En als je vrouw ergens anders gaat slapen tot Loekie weer goed slaapt, laat dat de kinderen dan niet weten dat mama gaat logeren. Zorg dat je vrouw weggaat tegen de tijd dat het jullie eigen bedtijd is en dat ze desnoods weer terug is voordat bij jullie de wekker gaat.
 
Anders kan de wetenschap dat mama niet in huis is ook weer voor andere problemen zorgen. Grijpt Loekie dat weer aan om op andere punten moeilijk te gaan doen. Of een van de andere kinderen gaat moeilijk doen. Klinkt even heel zakelijk maar je begrijpt vast wel hoe ik het bedoel.

Anderzijds kan het misschien juist ook wel goed zijn dat ze weten dat mama niet thuis is. Misschien dat dat ervoor zorgt dat Loekie eieren voor haar geld kiest: Of mama is er niet en Loekie kan gaan lopen spoken, of Loekie zorgt dat ze goed gaat slapen voortaan en dan blijft mama lekker thuis slapen.

Het is een wat-is-wijsheid-verhaal.

Echt, doe het nou! Hou stug vol want je wordt op een gegeven moment allemaal gillend gek. En jullie humeur beïnvloed ook de andere kinderen die eigenlijk wel goed slapen en die overdag ook gewoon leuke aandacht nodig hebben. Zou zo jammer zijn als ook de andere kinderen eronder gaan lijden. Dat wil je niet hebben, zeker niet met een bevalling in het vooruitzicht.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-25-2008 1:53
Wat een vreselijk verhaal. Heeft je vrouw misschien een zus of goeie vriendin? Dan zou je haar misschien een midweekje of weekendje weg kunnen sturen naar een beauty-resort of gewoon uit logeren bij zus/vriendin/ouders. Die week kun jij dan gebruiken om consequent Loekie 's nachts in bed te leggen. Ik weet zeker dat het je gaat lukken als je het consequent volhoudt. Geen aandacht besteden aan haar, niet terugpraten als ze iets tegen je zegt, niet reageren als ze vraagt of je eventjes blijft. Gewoon in bed leggen, kusje geven en wegwezen. Wissel geen woord met haar, geen slokjes water, geen extra kusje op verzoek. Elke reactie die jij geeft, is een punt voor haar. 

Succes!  
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 1:55
Bo van 1 en vooral iris van 11 zouden het vreselijk vinden als mijn vrouw de hele nacht er niet is , ookal zou ze voor het wakker worden hier zijn, zeker Iris komt er meteen achter en die is stapelgek van mijn vrouw.  Ik kan niet alle andere kids de pijn laten lijden hiervoor, is echt oneerlijk vind ik.

De hormonen van mijn 29 weken zwangere vrouw ( en de wetenschap dat we al een dochtertje ( Luna)  zijn kwijtgeraakt door gebroken vruchtwater bij 20 weken zwangerschap) zorgen ervoor dat ik toch liever elke nacht bij mijn vrouw ben dan dat ze weg is.

Maar ik begrijp wel je punt hoor, heel goed zelfs.

Natuurlijk moet ook IK gewoon werken overdag en de kids naar oppas brengen etc etc, dus kan niet elke nacht zo aan de slag, ookal zou dat wel beter zijn.   Maar ik heb verhalen van andere ouders gelezen/gehoord dat ook dit CONSTANT TERUGBRENGEN niet altijd helpt en dat sommige kinderen simpelweg NIET reageren op deze acties.

Ik ben nog erg in dubio wat ik moet gaan doen.....
Sje
Posts:75548


--
05-25-2008 1:55
En als het lukt, krijgen wij allemaal een geboortekaartje als de 4e kleine mop er is! ;-)
Sje
Posts:75548


--
05-25-2008 2:12
Je komt er maar op een manier achter Jaap of het bij Loekie werkt om haar consequent elke nacht zonder iets te zeggen terug in bed te leggen....................

Ze kan niet tot haar 18e bij jullie in bed slapen!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-25-2008 4:42
Nou, het kan natuurlijk wel, maar ik denk niet dat jullie daar gelukkiger van worden ;-). Ik denk dat het belangrijk is dat dit probleem wordt opgelost voordat de baby er is, want dan wordt het al zwaar genoeg zonder slaapproblemen. Misschien is het goed om professionele hulp in te schakelen als dit doorgaat. Een bezoekje aan de huisarts kan in elk geval geen kwaad.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 6:58
Ik heb zo met jullie te doen!!! Is er geen opvoedbureau in je woonplaats, waar je gewoon in alle vrijheid eens binnen kunt lopen voor advies??? Het ligt allemaal behoorlijk complex denk ik.... En inderdaad, het zou wel mooi zijn als het (ruim) voor de bevalling is opgelost....
En ik vind de oplossing van een matras op haar kamertje nog niet de allerslechtste, maar niet bevorderlijk voor je relatie lijkt me.... Wij deden het bij ziekte van een kind wel eens en het is nooit een probleem geweest dat terug te draaien, maar Loekie is natuurlijk niet anders gewend dan iemand op haar kamer....
Heel, heel veel sterkte gewenst, en ik hoop toch zo dat je over een week of wat kunt melden dat het nu gaat zoals je hoopt!!!
Sje
Posts:75548


--
05-25-2008 9:06
Neem anders contact op met het CB als je er zelf niet uitkomt. Mogelijk hebben zij een soort Nanny in dienst die nog andere tips heeft.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 9:55
Kijk, op dit moment kunnen jullie blijkbaar de energie niet opbrengen om nachtenlang consequent te zijn, en dan werkt na x keer toegeven alleen averechts. Dus of meteen toegeven, en dan als de situatie bij jullie anders is, het gevecht alsnog aangaan, of een andere oplossing zoeken, eieren voor je geld kiezen .

Je zei eerder dat ze wel slaapt als er een ander kind bij haar ligt, is het geen oplossing om dat dan te doen? Gewoon samen op een kamer, mijn  meiden hebben dat ook 8 jaar lang gedaan, en de eerste tijd dat ze ieder een eigen kamer hadden,. kropen ze toch weer bij elkaar snachts. (Dat zou je niet zeggen als je ziet hoe ze nu met elkaar omgaan, maar ja...)

 
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 10:36
Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor jullie medeleven en tips.  ben daar echt erg blij mee, serieus waar !  Vandaag hebben mijn vrouw en ik besloten om toch maar weer Loekie bij haar oudste zus iris ( 11 jaar ) op 1 kamer te gaan leggen. Vooral mijn vrouw ( en ik eigenlijk ook wel) zitten er finaal doorheen en kunnen de kracht momenteel niet opbrengen om elke nacht TIG keer Loekie weer terug naar bed te moeten brengen.  Daarom heeft godzijdank vandaag mijn vrouw gezegd dat we dus Iris samen met Loekie zullen laten gaan slapen vanaf maandag ( morgen dus ).  We gaan dit nieuws morgen pas aan iris vertellen ( de reden daarvoor vertel ik later nog wel eens).  Mijn vrouw vertelde dit "goede"nieuws aan Loekie bij het naar bed gaan vanavond ( ze hadden 1 jaar lang al samen op 1 zolderkamer geslapen tot 3 a 4 weken geleden dus die verandering ineens qua apart slapen ), raad eens de reactie van loekie ?   NEE, PAPA MOET BIJ MIJ SLAPEN !   Mijn lieve vrouw is daar gelukkig niet op ingegaan om geen discussies te hebben bij het in slaap vallen.....maar blij waren wij natuurlijk NIET met die reactie van Loekie.  Ik zal haar morgen goed uitleggen dat het NIET de bedoeling is dat kleine kindjes met hun papa of mama op 1 kamertje slapen , dat papa en mama bij ELKAAR willen slapen !  Begint er op te lijken dat die kleine schattige Loekie een machts-spelletje aan het spelen is !  In ieder geval, mijn vrouw is echt zo enorm down en teneer geslagen dat ze er zelfs aan dacht om Loekie een ouderwetse pets tegen haar billen wil gaan geven als ze weer zo gaat dreinen en driftbuien krijgen als ze haar zin niet krijgt in haar slaapkamer, maar daar ben ik dus FALIKANT op tegen !

Ik wil eigenlijk ook wel graag contact opnemen met het CB in onze woonplaats......misschien doe ik dat ook binnenkort als dat samengaan van iris en loekie ook niet lukt .
Ik ga vanavond dus voor de laatste maal slapen bij Loekie in de kamer omdat ik wil dat mijn vrouw kan doorslapen vannacht ( die lieve schat, 29 weken zwanger, baby 1 week achterlopende qua groei, door stress denk ik).....soms wordt ik ook erg down van deze hele situatie hoor.

Bedankt voor jullie lieve steun !

Edited by - jaapsabine on 25-5-2008 22:39:18

Edited by - jaapsabine on 25-5-2008 22:44:59

Edited by - jaapsabine on 25-5-2008 22:46:04
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 7:54
Ik hoop dat Iris dit ook een goed idee vindt...! In ieder geval heeft ze een eigen kamer om zich overdag op terug te trekken, nu. Dat zal fijn zijn voor haar. Ik snap heel goed dat je echt een oplossing moet hebben NU en de strijd later maar weer aan moet gaan....
Ik hoop dat jullie de komende weken echt tot rust kunnen komen, ook de kinderen, je zult de energie straks hard nodig hebben als er een kleintje met onregelmatige nachten bij komt! Dat je daar met het hele gezin ontspannen van kunt genieten....
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 9:06
Ik denk dat iris het helaas geen goed idee zal vinden omdat ze juist zo blij was met haar eigen kamertje op zolder, de moeder van mijn vrouw ( oma ans ) die had al voorgesteld aan iris om weer met Loekie te gaan slapen omdat mama zo moe was met de baby in de buik, de reactie van iris was NEE WIL IK NIET en ze liep weg van oma.    Maar het is simpel, op dit moment gaat mijn zwangere vrouw voor en zal iris gewoon moeten luisteren naar mijn vrouw, of ze nu wil of niet.

Gisteravond kwam Loekie er 7 keer uit nadat ze rond kwart over 7 in bed was gelegd , uiteindelijk in slaap gevallen, en om 11 uur ook weer eruit , daarna weer in bed gelegd en ik ben maar weer op haar kamertje gaan slapen, meteen was ze de hele nacht doodstil.

Tja, wat zal de komende nachten ons brengen...???   Ik hoop zo erg dat ze weer normaal gaat slapen als iris daarbij komt s'nachts ........  wil mijn vrouw niet nog meer naar de verdommenis zien gaan.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 9:36
Ik snap je echt wel, en het is leuk gezegd dat je consequent moet zijn, maar ik heb zelf ook meerdere keren ervaren dat het soms niet te doen is. Het is overigens altijd wel weer goed gekomen...
Ik vind het alleen wel heel erg sneu voor Iris. Een kind moet kind kunnen zijn, straks heb je met haar grote problemen, ze zit ook aan het begin van puberen en is daarmee juist zo toe aan een eigen kamertje....
Maar als je straks een heel opstandige oudste hebt, die, al zal ze het wegstoppen omdat ook zij bezorgd is om mama en de baby, toch misschien wrok tegen mama en baby zal opbouwen???? Dat schiet ook niet op....  Een kind moet niet de problemen van ouders op moeten lossen....

Ik vind mezelf nu best wel hard, maar je bent heel open hier, dus ik hoop dat je het niet vervelend vindt dat we zo reageren.  En ik zou zéker eens op het cb of een opvoedbureau oid gaan praten...
Nog een suggestie die meer bij het begin van dit topic past...: als je nu eens een aantal verhaaltjes voorleest en dat opneemt, en dat in een "replay-cirkel" heel zachtjes afspeelt op haar kamertje??? Dan hoort ze, als ze wakker wordt, je stem, zou dat misschien iets helpen??? "dan is papa toch een beetje bij je, en ik bèn ook heel dichtbij, want kijk maar, er zit maar één muurtje tussen" (als dat zo is, anders iets anders ertussen)  Evt. kun je steeds ertussendoor iets zeggen wat je altijd zegt als je haar terug naar bedje stuurt.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 9:41
Sorry, toch nog even, het houdt me bezig... :
voorkom alsjeblieft, dat jullie hele gezinsleven om het slaapprobleem van Loekie draait.... Geef de andere kinderen, juist nu je nog niet de drukte van een baby erbij hebt, allemaal hun eigen aandacht, die ook past bij hun leeftijd.... Probeer elke dag met elk kind dingen te doen echt sámen. Als je nu het contact met je beginnende puber verliest, ben je straks verder van huis.... en ook de anderen hebben er "recht" op.
En ik snap zó dat de gebroken nachten hier niet aan meewerken... je zult de energie niet hebben om het te doen, maar het is zó nodig....
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 9:50
Iris heeft gewoon nog steeds haar eigen kamer op zolder ( we hebben daar 2 grote kamers ) zodat ze daar elke keer zich terugtrekken kan overdag.  Het gaat puur en alleen om het slapen s'nachts, en iris gaat om 20:15 uur naar bed toe en gaat dan meteen slapen, dus zo erg kan dat niet voor haar zijn hoor.

Je idee over dat voorlezen is ook wel interessant ( en dan opnemen op bandje en afdraaien ) , zal er over nadenken.

Maar ons besluit staat vast hoor, de komende maanden gaat iris bij loekie in een zolderkamer slapen en zodra Bo een paar maanden ouder is dan mogen Loekie en Bo weer naast elkaar in een kamertje.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 9:52


citaat:
Louise wrote:
Sorry, toch nog even, het houdt me bezig... :
voorkom alsjeblieft, dat jullie hele gezinsleven om het slaapprobleem van Loekie draait.... Geef de andere kinderen, juist nu je nog niet de drukte van een baby erbij hebt, allemaal hun eigen aandacht, die ook past bij hun leeftijd.... Probeer elke dag met elk kind dingen te doen echt sámen. Als je nu het contact met je beginnende puber verliest, ben je straks verder van huis.... en ook de anderen hebben er "recht" op.
En ik snap zó dat de gebroken nachten hier niet aan meewerken... je zult de energie niet hebben om het te doen, maar het is zó nodig....We doen ons best om iris en bo de nodige aandacht te geven hoor, dat zit nog wel goed gelukkig :)   PS, iris is niet mijn biologische kindje ( alle anderen wel :)  )  Mijn vrouw heeft iris 11 jaar geleden als TOTALE VERRASSING gekregen qua zwangerschap, haar relatie met die man heeft slechts 3 jaar geduurd en ik kwam in het leven van mijn vrouw en iris toen iris 4 jaar oud was .


PS, op mijn Hyves website kan je foto's van ons gezinnetje zien

Edited by - jaapsabine on 26-5-2008 10:19:24

Edited by - Sje on 26-5-2008 1:09:39 PM
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 7:58
iris heeft flink tegen gesputterd toen mijn vrouw haar vertelde dat wij hadden besloten dat het beter was voor ieders rust in het huis dat ze tijdelijk weer bij loekie zou gaan slapen.  Uiteindelijk heeft ze schoorvoetend het ge accepteerd.  Ik heb loekie toennet naar bed gebracht in de nieuwe zolderkamer, ze kwam er eerst meteen weer uit, ben toen gewoon op het bedje van iris gaan liggen en net gedaan alsof ik sliep, toen was loekie binnen 10 minuten vertrokken !!! Nu maar hopen dat ze vannacht IN BED BLIJFT met iris in dezelfde kamer !!!!!! DUIM VOOR ONS !   PS, Bo ligt nu weer naast onze slaapkamer :)
Sje
Posts:75548


--
05-26-2008 8:12
En als ze Iris vannacht uit haar slaap houdt door gewoon door te gaan met spoken net zoals ze de afgelopen periode heeft gedaan, dan gaat Loekie morgen gewoon weer naar haar eigen kamertje. Zo komt Iris ook aan haar nachtrust toe. Kan ze goed gebruiken want ze zit op school.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-26-2008 9:00
iris haar eigen kamertje is gewoon naast de kamer waarin ze nu beiden slapen , dus dat is snel geregeld :)
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 8 << < 12345 > >>