Slaapproblemen
Laatste Bericht 02-27-2014 10:42 door karin185. 150 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 8 << < 45678
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
08-10-2010 4:10
Hoi Moeke21,

Allereerst welkom op de site.

Zie de tips en ervaringen die hiervoor in dit topic genoemd worden. Mogelijk kun je daar iets mee. Alle succes met je wakkere kleine man.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-10-2010 4:22
Welkom, Moeke. Hopelijk heb je iets aan de tips hierboven. 

Wij hebben zelf ook 2 peuters die 's ochtends op tijd wakker zijn. De oudste heeft een paar leuke boeken naast zijn bed liggen en jongste wat knuffels en boekjes in haar bed aan het voeteneinde. Als ze wakker worden, meestal tegen 6 uur, vermaken ze zich hier nog wel een poosje mee. We horen dan wel wat vrolijk gebabbel, maar zolang ze ons niet horen in elk geval geen geroep of gehuil.

Succes en laat je ons weten of en hoe je het probleem hebt opgelost?

Groetjes,
Miriam 
moeke21
New Member
New Member
Posts:


--
08-10-2010 6:00
Bedankt alvast voor jullie reakties want momenteel heb ik het gevoel er helemaal door te zitten. Mijn zoontje neemt ook al homeopathie. Hij is veel aan het geeuwen overdag en niet aangeslapen dus (en ik ook niet) Ik denk dat ik toch dat ik ook een link moet leggen aan zijn gedrag overdag en het terug wat aan leren van het alleen spelen en niet altijd rekenen op mama en papa. Ik heb hierover een artikel gelezen. Ik heb hem geprobeerd hem vroeger er in te steken maar dan is hij er nog vroeger.

Ik heb een vaste structuur. Hij gaat bijna elke avond in bad en dan ook een slaapritueel maar hij doet er zowieso een half uur tot soms een uur over om in slaap te geraken. Maar we blijven zoeken.
Hartelijk dank alvast
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
08-11-2010 9:53
Ik kan me voorstellen dat je behoorlijk moe bent momenteel. Als je mogelijkheden zoekt om de dag goed en afwisselend in te delen dan heb je misschien iets aan de peuterthema-weken. De activiteiten binnen een thema zijn afwisselen, sommige actief samen spelen en sommige het kind alleen. Je kunt ze inpassen in je eigen dagindeling. 

Meer info over de dagindeling vind je hier  en de uitgewerkte thema's vind je hier . Leuk om mee te beginnen zijn de thema's geel en boerderijdieren.
Sje
Posts:75548


--
10-05-2010 1:13
Vraag van Daniella87:

Hoi,

Heb een zoon van 2,5 jaar ik woon nog bij mijn ouders thuis en heb de zolder voor me zelf en daar slaap ik samen met mijn zoon. Dus hij heeft geen eigen kamertje omdat er geen plek voor is maar wel een deel van de kamer dat die dan lekker zijn eigen plekje heeft om te slapen.

Hij heeft altijd heel goed geslapen tot 07.00/07.30 uur sochtends en dan gaat hij om rond 19.00 uur savonds naar bed toe alleen nu heeft die sinds een paar weken dat hij sochtends om 05.30 uur wakker word en echt niet meer wil slapen. Krijg hem ook niet meer in slaap. Ik weet niet wat ik hier aan moet doen. Ben beetje radeloos omdat ik helemaal op ben van de vermoeidheid omdat hij zo vroeg wakker is sochtends.

De slaapkamer is snachts helemaal donker dus het komt ook niet omdat er licht naar binnen komt dat die dan wakker word. Hij heeft er nooit last van gehad ook niet als baby maar nu heeft die dat heel erg. Een soort wekker gebruiken en dan zeggen van als deze wekker afgaat dan mag je je bed uit niet eerder helpt ook niet.

Wat kan ik hier aan doen?

Edited by - Sje on 5-10-2010
Sje
Posts:75548


--
10-05-2010 1:15
Reacties tot nu toe:

Miriam:
Aan het wakker worden zelf kun je niets doen. Begrijp ik het goed dat jullie op dezelfde kamer slapen en hij dan uit zijn bedje komt? Misschien zou je zijn slaapgedeelte meer af kunnen scheiden, bijv met een gordijn zodat je hem terug kan brengen naar zijn 'kamertje'? Wij gebruiken in zo'n situatie weinig woorden. Het kind wordt teruggelegd met de mededeling dat het nog geen zeven uur is en dat ze dus weer moeten gaan liggen tot ze opgehaald worden.

Daniella87:
Zijn gedeelte is afgeschermd met gordijnen zodat hij echt zijn eigen plekje heeft.

Heb het inderdaad al aantal keer geprobeerd aan te geven dat het nog niet tijd is om uit bedje te komen maar dan blijft die uit bed komen en dan gaat die naast mijn bed stil op de grond zitten en dan naar 5 minuten gaat die praten. Ik doe het licht niet aan of ik gebruik geen lamp als ik hem terug in bed wil leggen want dan word die goed wakker door het licht.

Denk misschien zijn er tips. Sowieso bedankt voor deze tip alleen ik heb het paar keer geprobeerd en hij wil daar niet naar luisteren helaas.


Miriam:
Volgens mij doe je het prima dan. Weinig woorden, geen licht en hopen dat hij er snel zat van wordt.

Ik heb oudste wel eens gezegd dat hij maar moet gaan spelen of een liedje moet zingen als hij te vroeg wakker is, maar in jouw geval lijkt me dat ook niet handig, want dan ben je zelf toch wakker.

Je zou nog kunnen onderhandelen (of omkopen, het is maar hoe je het bekijkt). Onze zoon heeft bijvoorbeeld een tijd gehad dat hij dol was op pindakaas. Bij het naar bed brengen, zei ik dan 'als je lief slaapt en wacht tot wij je ophalen dan verdien je morgenochtend een broodje pindakaas'. Iets soortgelijks zou je ook kunnen doen met stickertjes en zoveel stickertjes = iets verdiend.


Edited by - Sje on 5-10-2010
Sje
Posts:75548


--
10-05-2010 2:00
Hoi Daniella,

Allereerst welkom op de site. 

Heeft die kleine man nog een middagslaapje?

Het zou kunnen zijn dat-ie overdag al zodanig uitrust dat hij de nacht daardoor niet vol kan maken.

Je zou kunnen proberen wat voor effect het heeft als je een paar keer per week zijn middagslaapje laat vervallen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-05-2010 7:04
Ik vin'm wel heel lief dat hij zo stil gaat zitten bij je.... maar ik snap dat het niet fijn is elke dag zo vroeg. Maar wat je eraan kunt doen, als een eigen kamertje niet mogelijk is... lastig! Misschien dat het vanzelf weer beter gaat als je er een paar dagen zo weinig mogelijk aandacht aan besteedt, ik hoop het voor je!
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
10-06-2010 6:52
Als hij inderdaad ov erdag niet meer slaapt, zou het kunnen zijn dat hij gewoon genoeg slaap heeft met 11 uur per nacht. Dan zou je kunnen proberen hem 's avonds een (half) uurtje later naar bed te brengen.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
10-12-2010 4:51


citaat:
Een soort wekker gebruiken en dan zeggen van als deze wekker afgaat dan mag je je bed uit niet eerder helpt ook niet.


Ik kan me voorstellen dat je hier erg oververmoeid van raakt.
Maar met dat wekkertje...... dat begrijp ik ook wel dat dat nog niet werkt, daar is hij nog te jong voor. Zou bij mijn kleine meid ook nog niet werken!

Kijk inderdaad hoe hij 's middags slaapt, misschien kun je dat inkortne zodat hij vermoeider is.....
Kaart het anders eens aan op het bureautje, bel de GGD anders gewoon op, als je nog niet snel een afspraak hebt.

Worden je ouders er ook wakker van? Enne..... slaapt hij in een groot bed i=of nog in een ledikantje?

Probeer hem ook zonder iets te zeggen terug te leggen, misschien dat dat helpt. Onze tweede kwam ook een tijdlang 's nachts ons een bezoekje brengen. Ik bracht hem stilletjes terug, zonder iets te zeggen, zonder licht te maken en hij sliep toen gewoon verder. Het is ook vanzelf weer over gegaan.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-27-2014 10:42
Even dit topic weer aanvullen met onze ervaring van de afgelopen weken.

Ruben is inmiddels 2,5 jaar geweest en kwam in een fase dat hij niet meer naar bed wilde 's avonds. Hij begon erg hard te huilen, te slaan op z'n ledikantje en met z'n been over zijn bed te hangen. In de eerste paar dagen bleven we erbij, of bleven we op de overloop staan te wachten in de hoop dat hij stil zou worden en rustig zou gaan slapen. Maar hij bleef huilen wat we ook probeerden, boos worden, lieve woordjes. We waren rustig een uur bezig voordat hij ging liggen. We durfden niet te ver weg te lopen, omdat hij zo driftig was dat we bang waren dat hij uit bed zou vallen.

Maar na een aantal van die dagen waren we het zo zat. We zijn weggelopen en hebben hem laten huilen. Erg moeilijk, want hij bleef echt een tijd heel hard huilen, schreeuwen en slaan. Maar... de aanhouder wint, want hij kreeg in de gaten dat het geen nut meer had en inmiddels is hij weer zo ver dat hij rustig gaat liggen. Wel probeert hij nog te rekken door steeds 'nog een tus (nog een kus)' te zeggen. Dit heb ik nu ook afgebakend door te zeggen: 'dit is de allerlaatste kus' en dan ook echt weg te lopen. 

Al met al hebben we 2 weken gehad dat het niet makkelijk ging, maar nu weet hij weer duidlijk waar hij aan toe is.

Conclusie: laten huilen, duidelijk zijn, je grenzen stellen en heel consequent zijn. En we volgen nog steeds een vast slaapritueel, wat we altijd al hadden.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 8 << < 45678