Slaapproblemen
Laatste Bericht 02-27-2014 10:42 door karin185. 150 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 8 << < 34567 > >>
AuteurBerichten
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-30-2008 9:28
Ik doelde ook niet op jullie hoor, weet dat jullie alleen maar willen helpen.  Maar als ik commentaren zie van die ene persoon die nog NOOIT had gehoord dat kids niet door een juf op de PSZ gesust konden worden irriteren me omdat dat juist wel veel vaker voorkomt, vooral in vele grote steden.  Dus dan denk ik, TJA...lekker commentaar leveren die weinig positiveve impact heeft op onze toestand.
iris zit goed in haar vel en vindt het wel best zo gelukkig
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-30-2008 9:43
Fijn dat ze weer lekker doorslaapt en als Iris het ook ok vindt, is het toch mooi tijdelijk opgelost zo?! Blij dat jullie weer voldoende nachtrust krijgen in elk geval.

Verder wil ik toch even kwijt dat dit een openbaar forum is en dat iedereen zijn mening hier kwijt kan. Ik kan me voorstellen dat als iemand zelf op een psz werkt en het nog nooit heeft meegemaakt dat er een kindje naar huis moest omdat hij / zij niet kon stoppen met huilen dat ze dat zegt. Iedereen deelt hier immers ervaringen met elkaar en iedereen heeft een andere achtergrond. Ik zie persoonlijk geen kwaad in die opmerking.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-30-2008 9:54
Okiedo, dan heb ik me te snel aangevallen gevoeld.    Maar geloof mij, ik heb research gedaan en er worden wel degelijk vaak kids naar huis gestuurd door PSZalen in geheel nederland, als een kindje te veel stennis maakt of teveel huilt .     
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-30-2008 11:02
Ik kan me voorstellen dat als er onrust in de groep is dat ze er voor kiezen om een kindje naar huis te laten gaan. Wel erg jammer dat ze voor die oplossing kiezen, want het probleem wordt er niet meer opgelost. 

Gaat Loekie ook nog naar een crèche of oppasmoeder of uitsluitend naar de psz?  
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-30-2008 11:54
Tja, is inderdaad geen oplossing maar Loekie is niet het enige kindje in die groep van 15 kids, dus soms moeten er keuzes gemaakt worden.

Loekie gaat samen met Bo naar een OPPAS ( gastouder ) op maandag en dinsdag en is daar altijd heel erg happy en vrolijk.  De PSZ gaat ze dus 2 keer per week toe, op woensdagochtend en vrijdagmiddag. 
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-30-2008 12:14
Bij de oppas krijgt ze waarschijnlijk meer 1 op 1 aandacht dus dan zal het probleem wat minder spelen. De gastouder weet waarschijnlijk precies hoe ze haar af moet leiden als ze verdrietig is. En misschien had ze laatst op de psz gewoon haar dag niet. Dat heeft iedereen wel eens.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-30-2008 1:32
Eigenlijk is dat probleem op de PSZ qua afscheid nemen en huilen al een tijdje aan de gang maar vrijwel altijd was ze binnen 5 minuten na ons weg gaan weer getroost en bezig met de kindjes spelen.   Vorige woensdag was dus de allereerste keer dat ze een UUR bleef huilen en ontroostbaar was........   en nu is mijn vrouw met Loekie mee naar school om te praten met de juf en kijken wat er aan te doen is eventueel.....loekie ging alweer huilende mee op de fiets....maar ja, what else is new
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-30-2008 2:00
Het lijkt me ontzettend naar om weg te moeten gaan als je kind zo huilt. Wij hebben het gelukkig nog niet meegemaakt. Onze oudste gaat al naar de crèche sinds hij 10 weken oud was en de jongste vanaf 12 weken. Zij weten dus niet beter. Ik weet niet hoe ik zou reageren als ze ontroostbaar zouden zijn. Hopelijk gaat het vanmiddag beter.
Marion60
New Member
New Member
Posts:


--
05-30-2008 2:43
Heb jaren als hulpouder op een psz rond gehopst en ook wel meegemaakt dat kinderen ontroostbaar waren en dus de ouders werden gebeld. Als dit een paar keer achter elkaar gebeurde werd geadviseerd om een paar maandjes te stoppen met de speelzaal en het later nog eens te proberen. Dat hielp meestal prima
Mijn eigen dochter echter heeft altijd gehuild dus uiteindelijk helemaal niet naar een speelzaal geweest. Mijn jongste zoontje ging altijd met plezier tot er een nieuwe juf kwam, dat vond hij helemaal niets en dat werd dus ook steeds huilen. Toen heb ik hem er maar afgehaald omdat hij een paar maanden later naar de basisschool zou gaan.
Mijn idee is altijd geweest dat de psz voor de gezelligheid is en als dat steeds huilen is dan maar niet. Contacten met andere kinderen hadden ze toch wel thuis in het gezin en met kindjes in de buurt.

Fijn dat het slapen goed gaat nu dat is wel het allerbelangrijkste. Als iedereen uitgerust is kun je al die andere dingetjes zoals bv het huilen op de psz veel beter aan.

grtz
Marion
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2008 5:57
JaapSabine, hoe is het nu met jullie allemaal? Weer beter uitgerust??
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2008 9:23
Ik heb samen met mijn vrouw besloten om NIET meer bij loekie te gaan liggen voor ze in slaap valt, had geen zin meer om elke avond tot wel soms 9 uur bij haar te liggen, had geen tijd meer haast voor mijn vrouw over zo.  Ik ben ook strenger geworden met in bed leggen, ze kwam er gisteren wel 7 keer uit na haar in bed gelegd te hebben en elke keer bracht ik haar geduldig weer terug , deur op kier latende....uiteindelijk ging ze slapen en gaf haar strijd op.  Wel kwam ze om half 12 s'avonds weer huilende in onze slaapkamer waarop mijn vrouw haar weer in bed legde, ze sliep lekker door tot 7 uur sóchtends.   het is echt allemaal aandacht trekkerij en ik heb besloten dat we dat gewoon niet meer accepteren qua slaapgedrag , ga niet boos worden maar blijf haar wel constant in bed leggen tot het ooit weer beter zal gaan..........kijken hoe veel nachten ze dat gaat volhouden :)
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2008 9:52
Klinkt niet slecht, hoe het gisteren ging, vergeleken met wat je over eerder schreef! Blijkbaar heeft ze gemerkt dat het je ernst is, nu.... Fijn dat jullie genoeg energie hebben kunnen opbouwen om het nu echt aan te pakken, heel veel succes!!!  Als je het echt volhoudt zo kon het wel eens meevallen met het aantal nachten dat ze het volhoudt...
Sje
Posts:75548


--
06-05-2008 10:19
Kijk, daar spreekt een heel andere Jaap! Goed bezig! Slaapt ze nog wel samen met Iris op een kamer of slaapt ze weer alleen?
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2008 8:16
Ze slaapt nog wel met Iris op 1 kamer , zeker tot de baby geboren is, daarna willen we kijken of we haar weer apart kunnen leggen, maar dat zien we tegen die tijd wel weer.    Ze kwam gisteravond 1 keer uit bed , om half 11 huilende, toen heeft Sabine haar naar bed gebracht en gezegd dat als ze niet stil was dan zou iris weer naar haar eigen kamertje gaan slapen, waarop loekie verbaasd zei SLAAPT IRIS DAN BIJ ME ?   Dat was haar dus helemaal ontgaan blijkbaar .....  anyway, ze sliep meteen weer in en heeft tot 7 uur in bed gelegen.   Als Iris er niet is ( als ze bij haar echte vader slaapt een weekend eens in de 2 weken ) dan wordt Loekie wel een paar keer wakker snachts.  Maar ik blijf volhouden, ik wil geen zeurpietje als dochter en ben dus volhoudender dan 2 weken geleden, bed is bed en daar kan ze lekker slapen, desnoods breng ik haar de hele nacht weer terug in bed.

Edited by - jaapsabine on 6-6-2008 08:17:48
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2008 8:28
Dat was dus weer een goede avond/nacht! Hou vol zo!
Gaat het met Sabine ook goed, is ze weer beter uitgerust, nog een week of 5-7 denk ik??
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2008 8:33
Sabine wel iets uitgeruster godzijdank !    Loekie is overdag trouwens ook erg aandacht trekkerig en zeurderig hoor, maar ik ben echt een stuk strenger geworden omdat ze anders over me heen loopt.   Sabine is uitgerekend op 8 Augustus, dus dat duurt nog wel zo'n 9 weken hopelijk.....
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2008 9:07
Jaap, heel goed. Streng, rechtvaardig en consequent blijven! Sterkte, en je hebt al gemerkt dat het werkt, dat moet een aanmoediging zijn.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-06-2008 12:50
Wat fantastisch Jaap! Jullie zijn dus weer helemaal op de goede weg. En nu mag Sabine lekker gaan genieten van de laatste weekjes.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2008 2:22
het genieten kan pas beginnen als loekie helemaal niet meer uit bed gaat komen en ik vermoed dat ze het nog wel een tijdje zal volhouden hoor :(    
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-08-2008 2:22
Fijn dat het in ieder geval al beter gaat nu. Succes met volhouden.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 8 << < 34567 > >>