Slaapproblemen
Laatste Bericht 02-27-2014 10:42 door karin185. 150 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 8 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 9:23
Ik ben vannacht dus bij Loekie gaan slapen op een matras want ze was alweer 3 keer uit bed gekomen tussen 12 en 1 uur s'nachts. Ik heb dat puur voor mijn zwangere vrouw gedaan zodat die wat beter kon slapen vannacht.  Loekie was meteen doodstil toen ik in haar kamer ben gaan slapen om 1 uur en is tot half 7 door gaan slapen.  Ik weet dat dit NIET de juiste oplossing is en ik kan hier NIET constant mee doorgaan want ze zal toch echt moeten leren om alleen te kunnen slapen . Wordt vervolgd....

Overdag luistert ze redelijk naar wat wij zeggen wat ze wel of niet mag doen maar sinds die spooknachten is ze wel veel zeurderiger geworden , speelt wel lekker zelf en met Bo en blijft ook aan tafel zitten met eten, maar wel onder protest soms en hangerig.  Allemaal een gevolg van die spooknachten natuurlijk.
Sje
Posts:75548


--
05-23-2008 11:52
Is het een idee om samen met haar een lieve knuffel in de speelgoedwinkel uit te gaan zoeken die 's nachts bij haar op de kamer woont zodat ze zich niet alleen hoeft te voelen?

Of een papa-barbie en een mama-barbie (die heb je zelfs in zwangere versie!). Hoeven niet de echte dure barbies te zijn maar gewoon de simpele goedkope versies. Zet die 2 Barbies op haar kamertje en dat zijn dan papa en mama die 's nachts bij haar zijn.

Ik ken Loekie niet dus bepaal zelf even of dit wel een interessante optie is, want het kan ook zijn dat ze dan denkt dat ze makkelijk aan allerlei cadeautjes kan komen.

Je zou dan bijv. ook buiten het zicht die papa- en mama-barbie kunnen kopen. Tegen haar zeggen dat dat poppen zijn waar papa en mama vroeger zelf mee gespeeld hebben en dat die nu op Loekie komen passen zodat ze zich niet alleen voelt.

Of misschien heb je nog een knuffel van vroeger van jezelf die nu op Loekie kan passen 's nachts. Dat wil ook nog weleens effect hebben mogelijk. Zeg je er gewoon bij dat die knuffel vroeger ook goed op jou of je vrouw paste toen jullie nog klein waren.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 1:27
Goed idee Sje, zoiets bedoelde ik ook met knuffel, maar jij verzint altijd gelijk zinnige verhaaltjes...!
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 4:21
En maak het vooral niet te gezellig, ik zei altijd: Je moet nu lekker gaan slapen, papa moet slapen, mama moet slapen, naam broer moet slapen, naam broer moet ook slapen, iedereen moet slapen, ook jij (naam), welterusten! En weggaan

De keer er na zei ik alleen: Lekker slapen! En weg.

En daarna zei ik niks meer! Alleen toestoppen en weer weggaan.

Dit zie ik nu ook steeds in die programma's en dan denk ik bij mezelf, nou, dat deed ik dan maar mooi al zo'n 10 jaar geleden, helemaal uit mezelf!

Probeer het maar en verwacht geen resultaat binnen een dag, maar hou gewoon vol!

Succes met die kleine meid!

Groetjes, Anja
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 4:43

Goed advies , dank je !!   Mijn vrouw en ik hebben dat wel ook een aantal nachten nu al geprobeerd om aan te geven dat het nu tijd is om te slapen , dat iris en bo ook lekker in hun eigen bedje liggen  en dat Loekie ook lekker moet gaan slapen om haar daarna goed toe te stoppen.  Helaas totnutoe komt ze er vrij snel weer uit en dan leg ik haar er weer in ( of mijn vrouw) met zo weinig mogelijk woorden....en dan ook komt ze er weer snel uit helaas.   Vooral s'nachts is het helemaal constant eruit komen....   Maar ik zal je advies ter harte nemen en echt zo weinig mogelijk zeggen als ik haar weer in bed stop.

Vanavond kunnen we hopelijk goed doorslapen want Loekie mag bij haar oma en opa slapen , ben erg benieuwd hoe ze het DAAR zal doen !

verder heb ik een leuk donald duck lampje in haar kamertje gedaan en zo'n lampje die aangaat in het donker.

Wordt vervolgd....



Edited by - jaapsabine on 23-5-2008 16:43
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 6:13
Goede nachtrust gewenst!!! Lekker vroeg erin (hoewel.... een kind van 11 blijft ook alweer wat langer op) en lekker doorslapen!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-23-2008 7:39
Geniet van de goede nachtrust! Dikke kans dat die kleine bij opa en oma helemaal vergeet om 's nachts uit bed te komen. En jullie kunnen even bijtanken om de komende week voet bij stuk te houden. 
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 8:13
We hebben Oma gebeld en Loekie was na 10 minuten al in slaap gevallen op haar kamertje daar. Het is een lichte kamer, dus geen donkere gordijnen !  verder had ze wel de hele tijd gevraagd of Oma er even bij wilde blijven zitten, Oma zei vastberaden NEE, maar ik kan wel de deur openlaten voor je .  Toen zei ze dat ze BANG was, Oma vroeg : waarvoor dan? Voor de geluidjes op het dak , antwoordde Loekie.  Oma had toen gezegd : wij hebben geen dak .  Hahaha, onzin natuurlijk maar Loekie had gereageerd door te zeggen OH.

Toen is Oma even naar hun pc kamer gegaan op dezelfde verdieping en na 15 minuten sliep onze nachtbraakster dus !

Nog even de nacht afwachten om te kijken of ze gaat spoken of niet !

Ja, wij gaan vroeg naar bedje toe, vooral mijn vrouw :)

Edited by - jaapsabine on 23-5-2008 20:13:53
Sje
Posts:75548


--
05-23-2008 8:23
Als ze nou bij opa en oma niet zo loopt te spoken hè, dan weet je dus genoeg en valt die kleine slimmerik aardig door de mand. Voor jullie een handvat om te gebruiken als ze thuis wel weer gaat spoken.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 9:26
Of haar kamertje bij ons is te donker door de gordijnen , dat kan ook nog.  En haar deurtje werd dus een tijdje open gelaten door Oma, ook wellicht goed om te gebruiken door ons.  En heel misschien is er bij ons thuis wel echt iets waar ze bang voor is.....wie zal het zeggen.....we zullen eerst eens afwachten hoe de nacht verloopt daar
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
05-23-2008 9:44
Hopelijk verloopt de nacht daar goed, Jaap. Slapen jullie lekker vannacht.
Ik moest vanavond erg aan je denken toen onze dochter van 2 absoluut niet wilde gaan slapen. Ze heeft de afgelopen weken een enorme angst ontwikkeld voor de buurman, die aan het verbouwen is en alle leidingen in de muren freest (geeft enorm veel herrie).  Vanavond was onze buurman er niet, maar toch was Esther erg bang.

Eerst duidelijk verteld dat de buurman er niet was en dat die ook sliep. Daarna 10 minuten laten huilen. Toen toch even uit bed gehaald, omdat het kind helemaal overstuur was. Na een paar minuutjes weer in bed gelegd. Weer huilen, weer laten huilen. Vervolgens de duidelijke afspraak gemaakt dat ze heel even mee naar beneden mocht om te kijken (dat wilde ze), maar dat ze gelijk als mama het zei weer moest gaan slapen. En dat heeft ze ook gedaan.

Maar je ziet het: het is hier dus ook af en toe drama. Nu ben ik niet zwanger, maar heb wel een dochter van 3,5 maand, die een paar weekjes heeft doorgeslapen, maar de laatste weken toch ook weer aan het spoken is.

En Esther wordt de laatste 2 weken dus ook regelmatig wakker 's nachts en begint dan weer over de buurman die aan het boren is. We nemen haar dan heel even bij ons in bed (ik weet dat er hier mensen fel tegen zijn, maar bij ons is dit de beste oplossing) en dan na een paar minuutjes leggen we haar weer in haar eigen bed en slaapt ze weer verder.

Veel sterkte de komende tijd en ik hoop dat je vrouw weer beter gaat slapen, want ik weet hoe vermoeid je kan raken als je zwanger bent en niet goed slaapt.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2008 8:00
En.... hoe was de nacht voor Loekie/voor opa en oma, en hebben jullie een goede nacht gemaakt?? Knap trouwens dat ze durft te logeren!
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2008 8:09
We wachten met smart op een telefoontje / sms'je hoe de nacht is verlopen met Loekie bij opa en oma.   Wel kreeg ik gisteravond om half 11 een sms'je van Oma dat Loekie huilende wakker was geworden in haar kamertje daar, dat Oma haar toch ff heeft moeten troosten en ( alweer ) de DEUR moeten open laten, daarna is Loekie weer in slaap gevallen.   Hoe ze de NACHT heeft doorgebracht weten we nog niet, we hebben nog niets gehoord daarover dus we zijn zeeeeeer benieuwd !

PS, mijn lieve zwangere vrouw heeft van 9 tot 6 kunnen slapen, werd wel een paar keer automatisch wakker zei ze, is er ingeslepen denk ik door al die gekke nachten, maar ze is tenminste flink uitgerust nu !

En nu maar wachten op het verlossende telefoontje van Oma, over de nacht van Loekie ( ja, ik val in herhaling, sorry )

Edited by - jaapsabine on 24-5-2008 08:09:57
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2008 8:57
We hebben net Oma aan de telefoon gehad en die vertelde dat Loekie 4 keer huilende wakker is geworden s'nachts !  Het kan dus echt niet alleen aan onze aanpak liggen , Loekie is gewoon bang om alleen te slapen momenteel.  Ik vermoed dat ze heel erg iris en bo mist in haar kamertje s'nachts want als 1 van haar zusjes erbij ligt dan is Loekie niet huilerig en gaat ze er niet uit .   Mijn vrouw is nu Loekie ophalen bij opa en oma.   Ikzelf zou gewoon Loekie en Bo bij elkaar op de zolderkamer leggen, zodat mijn vrouw ze minder hard hoort als ze wakker worden......maar misschien is dat ook niet de juiste oplossing......    anyway, dus ook bij oma en opa heeft loekie dezelfde angsten en kuren.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2008 7:58
Ik heb Loekie er net ingelegd, we hebben haar bach bloesem druppels gegeven ( was een tip die we kregen) om haar wat meer innerlijke rust te geven ( of het werkt ....geen idee ), deur op kiertje gelaten , speciaal donald duck lampje aan en haar 2 lievelings knuffels in bed.  Ze zei wel 10 keer FF BIJ BLIJVEN PAPA maar ik ben rustig weg gegaan en nu op de computerkamer , zodat ze me nog een beetje hoort.  Ik hoop zo dat het gaat werken en dat ze vannacht niet er constant weer uitgaat......duim maar voor ons :)
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
05-24-2008 9:05
Ik wens jullie een heel rustige nacht, en vooral Loekie ook...!
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 8:24
Ik wens jullie rustige nachten toe. En vooral de kracht om consequent te blijven...
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 11:15
Het was weer huilen met de pet op vannacht, ondanks die lampjes en bach bloesem druppels , Loekie werd eerst om half 11 wakker, hebben haar rustig weer in bed gelegd met deur op kiertje, daarna was ze om half 2 weer wakker vannacht en is er zeker 10 keer of meer uit bed gekomen en elke keer met het verhaal dat we er ff bij moeten blijven.  Mijn vrouw werd dood en doodmoe door dat in en uit de slaapkamer gaan , zodat ik uiteindelijk weer besloot om met matras in de kamer van loekie te slapen, ze was meteen stil en heeft tot 7 uur door geslapen.   Ja, ik weet dat dit NIET consequent gedrag is maar ik moet wel iets doen want mijn zwangere vrouw trekt het echt niet meer.

Wat een gedoe allemaal zeg :(
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
05-25-2008 12:38
Ik begrijp dat het moeilijk is, maar zolang je iedere keer toegeeft, wordt het iedere nacht erger.... Het kostg een week, maar dan is het ook over. 
Sje
Posts:75548


--
05-25-2008 1:21
Tja, zei ik ook al. Het blijft de enige echte gouden tip om stug vol te houden dat ze niet bij jullie in bed mag en dat je ook niet met een matras bij haar gaat liggen. Echt supervervelend, vooral voor je vrouw, maar druppeltjes, lampjes, liedjes, zijn niet de gouden tips in deze situatie.

Probeer het maar uit: stug vol blijven houden dat ze in haar eigen bed moet, alleen op haar kamertje. Ze moet door krijgen dat jullie niet te vermurwen zijn en dat ze het niet meer voor elkaar krijgt dat ze steeds samen met iemand of bij iemand slaapt.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 2 van 8 << < 12345 > >>