Slaapproblemen
Laatste Bericht 02-27-2014 10:42 door karin185. 150 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 8 << < 45678 > >>
AuteurBerichten
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-14-2008 12:28
Eergisteren heeft Loekie een hele avond en nacht doorgeslapen, heeft daar ook een kadootje voor gehad van ons, zo blij waren we :)    Gisteravond helaas kwam ze weer uit bed rond half 12, toch er weer in gelegd en deur op kier gelaten, toen viel ze weer in slaap.

PS, ik me woensdagmiddag laten STERILISEREN in het ziekenhuis !   We vonden 4 dochters meer dan voldoende :)

Sje
Posts:75548


--
06-14-2008 12:32
Verspreek je je nu niet of is het algemeen bekend dat de volgende ook een meisje wordt? ;-)
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-14-2008 12:36
hahahaha, ja, de volgende wordt ook weer een meisje inderdaad !  4 dochters, mijn god hoe overleef ik dat .
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-14-2008 12:49
Nou Jaap, dan WORDT het geen meisje, dan IS het er allang één...
Super dat ze (niet altijd maar toch) doorslaapt!! Met of zonder zus erbij?
Ik vroeg me vanmorgen nog af hoe het bij jullie zou gaan, en zie daar, het antwoord Laughing
Zelf ook een beetje mobiel, of is het even wat lastiger allemaal?
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-14-2008 12:51
ik ben niet zo mobiel sinds mijn sterilisatie maar het valt mee de pijn.  Loekie slaapt alleen door met iris erbij hoor, andere nachten komt ze er wel constant uit, maar we blijven consequent in ieder geval.
Sje
Posts:75548


--
06-14-2008 1:22
Gefeliciteerd vast met je 4e dochter. En het valt vast mee, want Robert ten Brink loopt ook nog steeds als een vrolijke gelukkige man rond en die heeft 5 dochters!

Alle beterschap verder met de nasleep van de ingreep!
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
06-27-2008 7:49
Even een korte update van ons, Loekie komt s'nachts NIET meer uit bed !!!!  Wel komt ze er s'avonds na het inleggen wel meestal 1 tot 3 keer eruit maar we blijven haar zwijgende ( dus NIET te leuk makende) dan weer terug naar bed brengen en dan geeft ze de moed op gelukkig.

Overdag is ze nog wel erg lullig tegen haar jongere zusje BO met omduwen, soms bijten zelfs en gewoon best lullig doen....maar gelukkig leert BO goed van zich afbijten !

Alles bij elkaar gaat het qua slapen dus een stuk beter !

PS, mijn vrouw is nu 34 weken zwanger en dus nog maar 6 weken te gaan, als er niets geks gebeurd....


Groeten Jaap

Edited by - Sje on 28-6-2008 8:55:22 PM
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-27-2008 8:49
Wat heerlijk zeg! De consequente aanpak, die je toch zelf samen met je vrouw voor elkaar hebt gekregen, heeft uiteindelijk gewerkt! Is het ook overdag weer wat tot rust gekomen, behalve dan dat het tussen Loekie en Bo niet altijd makkelijk is....
Hoe gaat het nu op de peuterspeelzaal, kan ze daar ook makkelijker heen?

Geniet van de komende weken, iedereen hoopt op lekker weer maar voor je vrouw hoop ik niet te warm Wink ('t kan lekker genoeg zijn om buiten te zijn zonder dat het erg heet is) en we zien uit naar bericht van een gezonde meid!
Sje
Posts:75548


--
06-28-2008 8:55
Tof dat het stukken beter gaat.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
07-02-2008 11:30
Fijn dat het beter gaat Jaap. Sabine kan haar nachtrust ook wel goed gebruiken nu ze aan de laatste loodjes begint. En wat zal het zwaar zijn met dit warme weer!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
07-09-2008 11:39
Hoort het bij de leeftijd (2,5) dat ze dan een beetje moeilijk gaan doen met slapen? Esther ging altijd erg makkelijk en graag naar bed, maar sinds 3 weken is het echt moeilijk. Voor de vakantie ook al, maar toen was de buurman zeer veel lawaai aan het maken met de verbouwing, dus toen was het verklaarbaar.

Pas ging het een paar dagen weer goed, totdat de buurman weer even een keer aan het timmeren was 's avonds. Nu is het weer helemaal mis. We brengen haar naar bed volgens het vaste ritueel wat we nu al heel lang hebben. Zodra we de deur achter ons dicht doen begint het huilen/krijsen. En dat blijft ze doen. Gisteren ben ik na 10 minuten even bij haar gaan kijken, even gevraagd wat er aan de hand was, waar ze geen antwoord op geeft. Toen weer weggegaan, na nog ongeveer een kwartier huilen is ze uiteindelijk in slaap gevallen.

Het lijkt erop dat ze bang is voor alle "nieuwe" geluiden. Als de regen een beetje tikt op het raam is dat al eng. Als de buurman een beetje timmert is dat eng. We blijven consequent en leggen haar steeds weer neer (ze staat of zit in bed als we bij haar komen). En we hebben al verteld dat we dichtbij zijn. Maar echt leuk vind ik het niet als ze eerst een half uur huilt voordat ze gaat slapen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
07-09-2008 12:25
Toch maar even doorzetten vrees ik....
Heb het al eerder geschreven, maar onze jongste had zo tegen de 3 jaar ook zo'n periode, we waren ook net verhuisd. Heb toen de tijd dat ik wegbleef steeds langer gemaakt, te beginnen bij omdraaien, 1 stap en terug: "goed zo, lekker slapen". Zodat ik het netjes (stil) blijven liggen kon belonen ipv reageren op gehuil: ze kreeg geen kans om te gaan huilen.... Werkte heel snel.
Sje
Posts:75548


--
07-09-2008 3:27
Moeilijk inderdaad, maar net wat Louise zegt, toch proberen door te zetten dat ze goed gaat slapen in haar eigen bedje. Niet eruit halen en zeker ook niet bij jullie in bed nemen, hoe moeilijk dat ook is als je nachtrust eraan gaat. Zorg dat je niet in zo'n zelfde drama terecht gaat komen als Jaap.

Je doet het in elk geval goed door haar gerust te stellen en te zeggen dat jullie dichtbij zijn enzo. Meer kun je niet doen.

Ze is inderdaad op een leeftijd dat ze zich steeds meer bewust begint te wroden dat de wereld veel groter is dan bij wijze van spreken jullie huis en de tuin. Dat er onbekende geluiden zijn, dat donker best eng kan zijn etc.

Alle sterkte want het kan een heel taai traject zijn.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
07-09-2008 4:18
Dan zal het inderdaad wel een beetje met de leeftijd te maken hebben en gaan we maar gewoon door met consequent zijn. Hoe moeilijk dat soms ook is.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
07-11-2008 11:15
Het consequent zijn heeft zijn vruchten afgeworpen lijkt het. Ze probeert het nog wel even als ik haar naar bed breng. Maar zodra ik zeg dat ik naar beneden ga (en voorlopig niet meer terugkom), gaat ze toch wel gewillig liggen en horen we haar niet meer.
Wel wil ze nu steeds haar slaapkamerdeur een stukje openhebben. Dat doen we dan totdat wijzelf naar bed gaan en dan sluiten we die deur ook.
Sje
Posts:75548


--
07-11-2008 12:15
Tof dat het goed lijkt te gaan. Hier staan altijd de slaapkamerdeuren (ook de onze) een stukje open. Vind die dichte deuren zo benauwd staan. En de meiden zijn van die zweters. Kan niet lekker zijn met dichte deur. Dus ze weten hier niet beter eigenlijk. Misschien dat ze daardoor nooit slaapproblemen hebben gehad.

Inmiddels hebben wij een nieuw wapen in de strijd tegen "ik ben bang in het donker", want dat is wel af en toe modeverschijnsel. We zeggen dat MegaMindy mee oplet dat er niks gebeurt. En dat werkt. Haha!

Maar Esther is waarschijnlijk nog te jong om MegaMindy te kennen. Of niet?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
07-11-2008 3:06
De laatste dagen heeft ze wel af en toe 's ochtends tv gekeken en dan komt Megamindy volgens mij ook. Maar of ze begrijpt wat die doet?

Wij hadden ook altijd Esthers deur open, totdat Maria geboren werd. Toen hebben we hem dichtgedaan, zodat zij niet wakker zou worden als Maria 's nachts huilt.
Onze deur staat ook altijd open en die van Maria ook.
jaapsabine
New Member
New Member
Posts:


--
07-25-2008 7:58
Daar ben ik dan weer !  Er is veel gebeurd in de tussentijd dat we weg waren.  Het enige wat hetzelfde is gebleven : mijn vrouw is nog STEEDS Zwanger ( MORGEN 38 WEKEN ALWEER ). 

Loekie slaapt sinds 3 nachten weer HELEMAAL ALLEEN in haar kamer op zolder, we hebben Iris een aantal weken bij haar laten slapen, dat ging best erg goed eigenlijk...maar toen ging Iris 2 weken op vakantie met haar vader en was Loekie dus helemaal alleen in diezelfde zolderkamer, ze is er wel een paar nachten een aantal keren uit bed gekomen maar dat werd steeds minder zodat we besloten dat het tijd werd om Iris weer in haar eigen kamertje te laten slapen en Loekie ook alleen.....Loekie vind het eerst maar erg vreemd maar accepteert het wel omdat we constant positief belonen en zeggen EEN GROTE MEID KAN OOK ALLEEN SLAPEN, GOED HOOR.

 Ze komt  er nog steeds bijna elke nacht uit, meestal rond een uur of 1 als BO weer ligt te huilen, maar dan laat ze zich makkelijk naar bed sturen en gaat meestal er niet meer uit.

Het blijft dus soms wel moeilijk voor haar om alleen te slapen  maar het gaat wel STEEDS BETER de laatste weken .   GOED BERICHT HE !

 

Edited by - jaapsabine on 25-7-2008
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
07-25-2008 8:25
Fijn!
Sje
Posts:75548


--
07-25-2008 10:03
Nou tof zeg dat het zo goed gaat! Net op tijd voordat de nieuwe kleine mop jullie gebroken nachten bezorgt. Laat nog even weten als de bevalling achter de rug is hoe het allemaal is bij jullie he?!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 8 << < 45678 > >>