Nachtvoeding afbouwen
Laatste Bericht 02-24-2010 1:35 door Sje. 271 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 14 << < 45678 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-03-2008 11:33
Nee, niets op kweek gezet. Het was volgens de huisarts overduidelijk dat de amandelen en oren ontstoken waren. Ik had het idee dat hij gisteren misschien zulke heftige diarree had als gevolg van de antibiotica, maar dan zou dat nu volgens mij over moeten zijn. De koorts is inmiddels wel weer weg. Hij had zojuist 37.3. Zijn bekertje heeft hij weer leeggedronken en ook weer een piepklein stukje soepstengel gegeten. Wat dat betreft lijkt hij dus wel aan de beterende hand. Hij kijkt alleen heel wezenloos voor zich uit en reageert nauwelijks. Normaalgesproken wil hij alleen televisie kijken als er baby-tv op is, nu staart hij zelfs geduldig mee naar het journaal. 
Sje
Posts:75548


--
03-03-2008 3:56
Nou, ik duim gewoon nog even door dat hij nu echt gaat opknappen.
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
03-03-2008 4:08
Zo zielig, zo'n zieke dreumes! Sterkte en beterschap voor je kleine man, Miriam!

Groetjes. Anja
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-03-2008 6:02
Inmiddels hebben we de tocht naar de huisarts weer gemaakt. Het blijkt dat hij weer of nog steeds een oorontsteking heeft. We hebben nu weer een nieuwe antibioticakuur meegekregen die binnen een paar dagen aan moet slaan. Ik hoop het maar, want hij is wel heeeel erg zielig nu! 
Sje
Posts:75548


--
03-03-2008 8:05
Ach, die arme kleine man. Het zit jullie ook niet mee he?! Ik kom even lekker op je schouder zitten om je te steunen! Alle beterschap!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-04-2008 9:32
Dank je Sje! Het zit hier echt niet mee. Oudste was om 5 uur wakker, dus je kunt wel raden dat dit een kettingreactie teweegbracht. Wel jammer, want zo komen we er nooit achter hoe lang die kleine nou daadwerkelijk kan doorslapen. 

Oudste had overduidelijk last van zijn oortjes, dus die hebben we een beker drinken en een paracetamol gegeven en weer in bed gelegd. Uiteindelijk lag ik er zelf tegen half 7 weer in. Hij is er net weer anderhalf uur uit geweest, maar heeft weer heftige diarree. Ik heb dus in die anderhalf uur al 5 of 6 doorgelekte luiers mogen verschonen en er staat al weer een stapel was klaar. Er is gewoon geen houden aan. Het is net alsof de sluizen worden geopend! De koorts is gelukkig wel weg, maar de oorpijn nog niet. Hij is nog steeds wat suffig. De antibiotica heeft hij niet helemaal opgedronken, maar hopelijk wil hij die straks nog wel hebben. Weet iemand hoe lang je antibiotica gemengd in diksap kunt bewaren? Toch wel een uurtje of 3 lijkt me?

Groetjes,
Miriam
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-04-2008 10:47
Miriam, houd je hem goed in de gaten qua drinken? 6 doorgelekte luiers in anderhalf uur... Pas op voor uitdroging!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-04-2008 1:58
Ik weet het Peter. We hebben gisteren al ORS gehaald bij de apotheek, dus zodra ik denk dat hij te weinig vocht krijgt, gaan we dat gebruiken. Het vervelende is dat hij ook bijna niet meer wil drinken. Hij heeft vannacht een beker gehad van ongeveer 200ml en vanochtend een beker met antibiotica van ongeveer 150 ml, maar die laatste heeft hij niet helemaal opgedronken. Soms wil hij wel een paar slokjes nemen als ik de beker aan de mond zet, maar meestal duwt hij de beker zelf weg. Als hij zo weer uit bed komt, zal ik hem weer een volle beker geven. Hij zou zich nu ook weer wat beter moeten gaan voelen dankzij de antibiotica, lijkt me. Volgens de huisarts zou hij binnen 2 tot 3 dagen opgeknapt moeten zijn. We zullen zien...
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-04-2008 2:33
Gelukt! Eén beker roosvicee is bijna helemaal leeg. Inmiddels ben ik toch vast gestart met het klaarmaken van een portie ORS en die zal ik vanaf nu gaan toevoegen aan de bekers. Ik vertrouw het toch niet helemaal. Zojuist had hij weer een flink doorgelekte luier met diarree, dus we nemen toch maar het zekere voor het onzekere. Verder is hij nu iets beter te pas. Hij loopt weer een beetje rond en heeft ook weer wat meer interesse voor zijn speelgoed.
Sje
Posts:75548


--
03-04-2008 3:09
Probeer die antibiotica met minder roosvicee te mengen Miriam. Dan is de kans dat hij het in een keer opdrinkt groter.

Wat een nacht heb je achter de rug zeg. Vervelend meissie!

Heb je ook Roosvicee Stop in huis? Als hij in elk geval wel roosvicee drinkt, kun je hem die roosvicee stop geven in plaats van de gewone roosvicee. Heb je in elk geval een extra hulpje tegen de diarree.

Ik blijf duimen dat het de goede kant op gaat. Alle beterschap en sterkte!

En net wat Pepo zegt: hou die uitdroging in de gaten.

Pak af en toe de huid op de bovenkant van zijn handje tussen 2 vingers en laat los. Als de huid vrijwel meteen weer gewoon plat wordt is er niks aan de hand. Blijft de huid staan in een opstaand randje, bel dan de huisarts want dan is hij aan het uitdrogen en moet er andere actie ondernomen worden.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-04-2008 3:27
Hij heeft inmiddels ook al een tweede beker diksap bijna helemaal leeggedronken. Als hij straks weer wakker is, ga ik beginnen met de antibiotica in een klein bekertje diksap. Daarna wil ik proberen of hij een boterham met jam wil en vervolgens een beker ors met diksap. En hopelijk slaapt hij dan vannacht weer lekker. 

Qua uitdroging gaat het nog goed volgens mij. Ik had al een paar keer gecontroleerd door de huid tussen twee vingers te nemen en tot nu toe veert de huid mooi terug.  We blijven het uiteraard in de gaten houden.

Het kleine dametje wordt erg onrustig van alle activiteit boven. Als ik met de oudste bezig ben, zet ze direct een keel op. Helaas wil ze ook nergens anders slapen, dus laat ik haar wel in haar bedje liggen. Die slaapt vannacht dus in elk geval goed ;-) 
Sje
Posts:75548


--
03-04-2008 3:49
Nou hopen dat je over een omslagpunt heen bent met de kleine man.
Weet je wat je ook kunt proberen? Paar chipjes geven. Zout houdt vocht vast en chipjes eten ze meestal wel vrij goed. Het is een oplossing die geen schoonheidsprijs verdient, maar als het die kleine man net over het beroerdste punt heen helpt, gewoon doen.

Hij eet toch al amper iets, dus die paar chipjes kunnen geen kwaad. Als die kleine moppen ziek zijn kun je er weinig aan verpesten is mijn ervaring.
Ik heb het destijds met onze grote dame ook gedaan toen ze 2 weken aan het tobben is geweest met hoge koortsen, vrijwel niks eten en drinken.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-04-2008 6:02
Heel grappig advies van onze huisarts was: chips en cola. suiker e n zout dus, en dat willen ze meestal wel eten. Mijn meiden waren toen wel wat ouder trouwens, ik denk niet dat je al aan cola moet beginnen bij die heel jonge kinderen.
Sje
Posts:75548


--
03-04-2008 6:18
Tja, cola is hij inderdaad nog te klein voor lijkt me. Hoewel cola waar de kracht vanaf is, wel een optie zou zijn. Bekertje nachtje onafgesloten in de koelkast laten staan dan is het morgen zonder prik te drinken.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-04-2008 6:21
Een tucje kan ik wel proberen. Lekker zout. Ik ga er direct 1 geven.

De antibiotica was weer drama. Ik ben nu anderhalf uur verder en hij neemt wel af en toe een klein slokje, maar het kost veel geduld. Hij heeft nu ongeveer de helft gehad en heeft een half uurtje "pauze" van me gekregen ;-) 
Sje
Posts:75548


--
03-04-2008 8:09
Kan het zijn dat hij daardoor onnodig lang ziek blijft? Dat hij zijn antibiotica te gespreid toegediend krijgt?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
03-04-2008 8:16
Miriam, ik lees dat jullie behoorlijk aan het tobben zijn met je oudste. Echt vervelend! Alle sterkte en veel beterschap.

Ons dametje heeft vannacht voor het eerst 6 uur tussen de avond en nachtvoeding gehad. Echt een vooruitgang dus. Helaas was de nacht wel een ramp, omdat het na de avondvoeding wel 2,5 uur duurde voor ze rustig was en sliep. Toen begon na 2 uur Esther zich steeds te melden. Die was aan het dromen en daar zijn we ook een uur mee bezig geweest om die weer te kalmeren en rustig te krijgen. Vervolgens was het alweer tijd voor de fles van Maria, waarna het weer een tijd duurde voordat die weer rustig was en sliep. Daarna konden we nog een uurtje slapen, voordat de wekker van manlief afliep. Echt een erg kort, zeer gebroken nachtje dus.

Hopelijk gaat het komende nacht beter en zet ze de trend voort om 6 uur tussen de voeding te hebben.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-04-2008 8:41
Pfftt... Ik word al moe als ik eraan denk, dergelijke gebroken nachten. Sterkte allebei!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
03-04-2008 9:08
Die fase heb jij toch ook gehad, Peter? Nu zijn wij aan de beurt.

Al merk ik wel het verschil met toen Esther geboren was. Toen kon ik de gemiste slaap van 's nachts heel goed overdag inhalen, want als Esther dan sliep, kon ik ook weer gaan liggen.
Nu loopt Esther ook rond, en probeer ik de voedingen van Maria wel zodanig te plannen dat ik met het middagslaapje van Esther ook naar bed kan, maar het blijft toch anders.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-04-2008 9:09
We zijn dus niet de enige met gebroken nachten. Wat vervelend Karin. Hopelijk was het een eenmalige nare droom en kunnen jullie vannacht genieten van 6 uur slaap achter elkaar. 

Voor ons zal dat er waarschijnlijk niet in zitten. Oudste ligt op dit moment nog steeds te huilen door de diarree. Daar is hij volgens mij ook zieker van dan van de oorontsteking. Vanaf morgen geven we de antibiotica in één keer terwijl we hem in de wurggreep houden. Als de gespreide toediening dan de oorzaak is, dan zou dat vanaf morgen over moeten zijn.

Ik hoop maar dat hij snel beter is, want we zijn nu al anderhalve week bezig en er zit nog geen vooruitgang in.  
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 14 << < 45678 > >>