Nachtvoeding afbouwen
Laatste Bericht 02-24-2010 1:35 door Sje. 271 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 14 << < 34567 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-28-2008 3:11
Hè lekker, Karin! Meldt Maria zich overdag ook om de 3 tot 4 uur of heeft ze wel een moment van de dag dat ze langer slaapt? Ik merk bij onze kleine dame namelijk wel een duidelijk ritme. Overdag heeft ze om de 3 uur weer honger en klokt ze het flesje in een razend tempo naar binnen. Ik krijg na afloop ook vaak de indruk dat ze nog steeds honger heeft en sus haar dan een paar minuten met een speentje totdat ze tevreden is. Maar 's avonds begint ze rustiger te worden en moeten we haar echt wakker maken voor een fles. Ze drinkt het dan ook lekker snel op, maar wel minder gulzig. Daarna valt ze direct weer in een diepe slaap. 's Nachts / 's ochtend meldt ze zich dan om daarna weer lekker in slaap te vallen en minimaal 4 uur achtereen door te knorren. Kennelijk heeft ze dus piekmomenten qua hongergevoel. Heeft Maria dat ook?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-28-2008 4:31
Piekmoment qua hongergevoel is hier 's avonds. En ze is sowieso altijd klaarwakker later op de avond. Dus daar heeft ze nog het verkeerde ritme te pakken eigenlijk.

Overdag meldt ze zich ook om de 3-4 uur. Ik laat er overdag sowieso niet langer dan 4 uur tussen zitten, omdat ik bang ben dat ze anders overdag lang gaat slapen en dat als nacht ziet en 's nachts wakker is.

Wel heb ik de indruk dat ze nu overdag ietsje vaker wakker is, dus ik heb hoop dat ze steeds iets beter in het goede dag-nachtritme gaat komen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-28-2008 6:36
Fijn dat ze het ritme door begint te krijgen. Ik laat er zelf overdag ook niet meer dan 3,5 tot 4 uur tussen zitten. Anders komen we 's avonds ook helemaal niet meer uit met het schema. Van het consultatiebureau kreeg ik het advies om niet te veel "op de klok" te voeden, maar eerlijk gezegd hebben wij dat met de oudste wel altijd gedaan en dat beviel supergoed. Dat advies van het consultatiebureau negeer ik dus maar gewoon. Ik heb wel een boekje gelezen over "rust, reinheid en regelmaat" dat ik van het consultatiebureau had gekregen ter inzage. Een heel nuttig boekje dat met name goed schijnt te werken bij huilerige kindjes. Als mensen interesse hebben in de titel/auteur, hoor ik het wel. Het 3-r-en principe pasten wij eigenlijk al redelijk toe, maar het is wel leuk om te lezen dat er ook nog een theorie achter zit.

Groetjes,
Miriam
Sje
Posts:75548


--
02-28-2008 7:58
Wat leuk, Miriam heeft ook de benaming "Kleine dame" ingevoerd. ;-)

Jammer van dat dipje met de nachtvoeding Miriam!

Karin, bij jullie lijkt het ook de goede kant op te gaan in de nachten he?!
Wat dat voeden op de klok betreft, ik vond het ook zo'n twijfelgeval. Zeker omdat ik borstvoeding gaf. Dan is het advies eigenlijk altijd "voeden op verzoek". Maar juist omdat het dan in de avond altijd zo beroerd uitkwam (voeding 's nachts half 1 bijv. en dan slaap je net een uurtje), ben ik toch meer een schema aan gaan houden bij allebei.

De kindjes vonden het prima en voor mij was het ook fijner.

En omdat ik ook niet overal en nergens borstvoeding wilde geven, wat voeden op schema ook veel fijner omdat er anders niks te plannen valt met afspraken of wat dan ook.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
02-28-2008 8:36
Ik dacht juist gehoord te hebben dat er overdag ook niet langer dan 4 uur tussen de voeding mocht zitten, omdat de bloedsuikerwaarde dan teveel daalt of zoiets.

Verder heb ik nog niet een heel vast schema (had ik bij Esther in het begin ook niet), maar laat Maria toch een beetje aangeven wanneer ze wil. Maar dan wel zodanig dat er overdag maximaal 4 uur tussen de voedingen zit en 's nachts wel op verzoek voeden.
Het blijkt gewoon dat ze overdag nog wel eens wakker gemaakt moet worden na 4 uur. Maar soms zich ook al meldt na 3 uur. En soms maak ik haar ook gewoon wakker na 3 of 3,5 uur als mij dat beter uit komt.

Verder merk ik nu bij Esther dat rust en regelmaat heel belangrijk voor haar zijn, dus ik weet zeker dat we dat bij Maria ook gaan toepassen, maar we hebben bij Esther gemerkt dat het voedingsritme uiteindelijk toch min of meer vanzelf komt. Dus nu houdt ik me nog niet heel strak aan een schema.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-28-2008 9:41
Volgens het consultatiebureau is het zo dat kleine baby's de eerste tijd niet meer dan 8 uur tussen de voedingen mogen, omdat de bloedsuikerwaarde dan teveel daalt. Dit geldt dus met name als ze geen nachtvoeding meer krijgen. 's Nachts kunnen ze zichzelf ook moeilijker op temperatuur houden en daardoor is zo'n dip dan erg slecht.
Sje
Posts:75548


--
02-28-2008 9:58
Dan is het dus eigenlijk helemaal niet zo goed als baby's vanaf de eerste nacht doorslapen? Dat hoor je namelijk ook nog weleens. Iedereen blij en trots dat die kleine mop meteen doorslaapt, maar eigenlijk kun je dat beter niet hebben, omdat hij/zij anders dicht tegen die bloedsuikergrens aan komt te zitten?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-29-2008 6:41
Zolang het korter is dan 8 uur is er niets aan de hand. Anders wordt geadviseerd om het kindje wakker te maken. Het is juist vaak zo dat baby's die wél langer doorslapen dit doen doordat ze te weinig energie hebben. Doordat ze te weinig energie hebben, gaan ze minder eten, krijgen nog minder energie, etcetera. Daarom is het raadzaam om pas na overleg met het consultatiebureau de late avondvoeding af te schaffen. 
Sje
Posts:75548


--
02-29-2008 10:39
Kijk, die Miriam heeft zich goed ingelezen in het moederschap! Hihi!

Ik heb nooit nagedacht over het laten vervallen van de late voeding. Op een gegeven moment gaven onze meiden dat gewoon aan dat ze die niet meer hoefden dus dan liet ik hem maar vervallen (ik bleef die voeding overigens wel nog een hele poos afkolven om lekkere voorraad aan te kunnen leggen in de vriezer). Maar nooit bij nagedacht over die bloedsuikerspiegel etc.

Dus gewoon per ongeluk goed gegaan hier denk ik.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
02-29-2008 2:31
Ik weet nog heel goed hoe ik dit lesje heb geleerd. Oudste sliep namelijk goed door en zodoende hebben we die avondvoeding steeds verder naar voren geschoven. Totdat ik bij het consultatiebureau kwam en daar het voedingsschema vertelde. Toen bleek dus dat we te veel tijd tussen de avond- en de ochtendvoeding lieten. 
Sje
Posts:75548


--
02-29-2008 2:50
Ah, logisch dat je dat dan extra goed onthouden hebt.

Zo heb ik ooit een gesprek met het cb gehad dat de oudste haar tussen-de-middag-fles niet wilde, terwijl ze altijd wel de borstvoeding van dat tijdstip nam. Wij dachten dat het aan het principe "fles" lag. Toen we het voedingsschema doornamen en ze hoorden dat ik regelmatig om 10.00 een hele banaan gaf, werd het duidelijk. Die kleine mop zat gewoon nog te vol om 12.00 en heeft achteraf die borstvoeding ook maar half genomen. Alleen maar wat sabbelen. Het lag dus niet aan het principe fles.

Toen vertelden ze dat een banaan een verzadigingsduur van 3 uur heeft. Wist ik ook niet. Ik wist wel dat het meer vulde dan ander fruit maar dat het minimaal 3 uur duurt voordat zo'n kleintje überhaupt weer honger krijgt, was nieuw voor me. Dat heb ik dus ook altijd onthouden. Precies zo'n lesje als met die late voeding.

Gaandeweg leer je steeds meer bij! ;-)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-01-2008 1:28
Dat van die banaan wist ik ook niet. Weer iets bijgeleerd vandaag ;-)

We hebben trouwens vannacht heerlijk geslapen tot kwart voor 5 en de voeding om half 6 gedaan. Kennelijk was het een dipje van één nacht en zitten we nu toch weer in het goede patroon. 
Sje
Posts:75548


--
03-01-2008 4:55
Ja, dat van die banaan heb ik ook al op verschillende plekken rondgestrooid als ik mensen niet al te lang voor het eten hun kind een banaan zag voeren. Gingen er toch wel wat wereldjes open bij de verschillende mensen. Haha!

Tof dat het afgelopen nacht goed gegaan is. Je had alleen al door de storm wakker kunnen worden! Haha!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-02-2008 2:30
Afgelopen nacht ging het weer goed: 6:05. 

Oudste is wel weer (of nog steeds) erg ziek. Hij spuugt al de hele dag en heeft flinke diarree. De wasmachine draait vandaag overuren en er zit nog geen verbetering in. 
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
03-02-2008 3:25
Beterschap met je oudste!

Hier ging het vannacht ook redelijk. 2x 4,5 uur tussen de voedingen. Niet slecht, wel minder fijn was dat het weer eens heel lang duurde voordat ze sliep na de voeding vannacht om 3 uur. Maar gisteravond na de late voeding ging ze wel snel slapen, dus dat was een verbetering. Meestal is ze dan heeeel erg lang wakker.
Sje
Posts:75548


--
03-02-2008 3:59
Oh wat vervelend Miriam dat de oudste toch weer ziek is. Was hij al klaar met zijn antibioticakuur? Alle beterschap voor de kleine man!

Karin, goed van die kleine meid dat ze op weg is naar doorslapen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-02-2008 7:01
Heerlijk Karin. Je zult zien dat die tijd steeds langer wordt.

Ons jochie was afgelopen maandag gestart met de antibioticakuur. Het flesje was op een kwart na bijna helemaal leeg. We zijn ermee gestopt omdat hij het nu 6 dagen heeft gebruikt. Een uurtje geleden heeft hij een bekertje drinken gehad en dat zit er nu nog steeds in. Dat is voor het eerst vandaag. Nu maar hopen dat dat er ook in blijft! 
Sje
Posts:75548


--
03-02-2008 7:21
Ik duim voor je dat het nu de goede kant op gaat.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-03-2008 8:20
Het drinken gaat goed, maar daar is ook zo'n beetje alles mee gezegd helaas. Inmiddels heeft hij weer koorts, nog steeds diarree. Het spugen lijkt wel beter te worden. Afgelopen nacht heeft hij nog 1 keer gespuugd, maar dat was niet erg veel meer vergeleken met gisteren. Vanochtend heeft hij een half soepstengeltje gegeten en dat ging ook wel goed. 

Door alle nachtelijke activiteit werd het dametje ook wakker vannacht en dus hebben we haar weer nachtvoeding gegeven. Wel jammer, want we zaten zo mooi op de goede weg. Komende nacht hopelijk beter... 
Sje
Posts:75548


--
03-03-2008 11:13
Och meissie, wat vervelend dat je weer terug bij af lijkt.

Ik zou de huisarts weer bellen. Het kan zijn dat hij ziek is door een bacterie die niet vernietigd kon worden met het anticioticum dat hij nu gehad heeft. Kan goed dat het met een ander antibioticum wel goed gaat.

Is er geen urine ofzo op kweek gezet vorige week?
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 5 van 14 << < 34567 > >>