Nachtvoeding afbouwen
Laatste Bericht 02-24-2010 1:35 door Sje. 271 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 14 << < 678910 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
03-06-2008 11:36
Och meissie, bel alsjeblieft de dokter, want het kan zo toch niet doorgaan met die kleine man. En voor jullie moet het ook niet langer doorgaan, want je zult inmiddels wel gillend gek worden.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-06-2008 12:42
Precies. Naar de dokter, vandaag nog! Als een kind na een antibiotica-kuur van een dag of wat nog steeds ziek blijven, moet er opnieuw gekeken worden.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-06-2008 1:06
Ik heb vanochtend gebeld en we kunnen pas morgen terecht bij de eigen ha. Maar als ik het niet vertrouw, moet ik de vervanger bellen. Die heb ik inmiddels gebeld, maar....antwoordapparaat! Ik kan pas na half 2 terugbellen voor een afspraak. Die wil ik dus echt hebben voor vanmiddag.

Hij heeft zojuist weer alles ondergespuugd en weer een flinke doorgelekte diarree-luier. Dit kan echt niet langer zo. Ik was meerdere keren per dag zijn beddegoed uit. Dat is toch niet normaal?! En die kleine mop schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. Het is maar goed dat ze nog zoveel in bed ligt op deze leeftijd.

Oudste lijkt zich na zijn overgeef-actie wel weer iets beter te voelen en zit nu weer te spelen in de box. Hij maakt zelfs al weer broem-broem-geluidjes voor zijn auto. Dat maakt me wel weer aan het twijfelen of ik wel moet bellen, maar ik doe het toch anders zitten we vanavond weer met z'n tweetjes te twijfelen wat we ermee moeten doen.
Sje
Posts:75548


--
03-06-2008 1:25
Arme kleine man, arme jullie.

Niet twijfelen over het bellen ondanks dat hij zich weer redelijk voelt, want het komt nu al sinds vorige week elke keer weer terug. Het is toch gewoon geen doen meer.

Hou voet bij stuk en zorg dat je vandaag nog bij een arts terecht kunt en anders rechtstreeks naar de spoedeisende hulp op het ziekenhuis. Klinkt heel dramatisch, maar als je nergens serieus aansluiting krijgt, is dat gewoon de enige optie. Die mogen je namelijk als het goed is niet wegsturen en dan weet je zeker dat er eens goed naar die kleine man gekeken wordt.

Alle sterkte en hou ons op de hoogte he?! Ik kom de rest van de dag sowieso op je schouder zitten om je te steunen, want ik kan me voorstellen dat je er inmiddels goed moedeloos van wordt. (Onze oudste heeft 2 jaar geleden 2 weken lang lopen tobben met niet eten/drinken, steeds terugkerende koorts. Die had niet eens diarree, heeft niet eens overgegeven maar ik werd alsnog gillend gek doordat ik een ziek kind had wat niet op wilde knappen. Dus voor jou moet het nog veel erger zijn.)

Dikke kus!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-06-2008 1:34
Dank je! Ik kan wel een schouderzittertje gebruiken ;-)

Ik heb inmiddels een afspraak voor vanmiddag om 3 uur bij de plaatsvervanger. Als het aan mij ligt, mogen ze hem wel 1 of 2 dagen aan een infuus met vloeistof leggen. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar dat geeft ons wel meer rust. Nu weten we nooit hoe hij er voor staat qua uitdroging. Telkens als we denken dat het weer beter gaat, gaat het weer mis. Ik wil ook geen overbezorgde moeder lijken hoor. 
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-06-2008 1:55
Misschien is de vervanger wat minder weifelig, laat je ook niet wegweifelen!!!!! Hier MOET iets gebeuren...
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-06-2008 4:11
Volgens de vervanger heeft hij nog steeds beide oren ontstoken. De antibiotica doet haar werk dus niet goed. Aangezien hij vermoedt dat de diarree en het spugen door de ab wordt veroorzaakt, moeten we daar weer mee stoppen zodat hij in elk geval niet verder uitdroogt. Inmiddels drinkt hij wel weer kleine beetjes, dus hij verwacht dat het dan qua uitdroging wel goed zal komen. Tegen de oorontsteking moeten we paracetamol-zetpillen gaan gebruiken. Ik moet nog zien of dat gaat werken, want die heeft hij aan het begin van de week ook wel gehad. Als de oorontsteking niet over gaat, moeten we weer naar de huisarts en wordt hij waarschijnlijk doorverwezen naar de kno-arts.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-06-2008 7:37
Is dat alles??? Als je morgen nog/weer twijfelt, weer bellen!!!!
En een goede nacht gewenst, voor jullie alle 4...
Sje
Posts:75548


--
03-06-2008 7:59
Paracetamol zetpillen tegen oorontsteking? Gewoon alleen pijnstillers dus? Wat een suf advies zeg! Ik kan niet anders zeggen. Dat is net zoiets als keelsnoepjes nemen als je hoofdpijn hebt.

Als antibiotica al niks doen, wat denkt-ie dan dat paracetamol nog voor effect heeft terwijl die kleine man al 2 weken loopt te tobben met die oortjes? Als paracetamol echt zo'n wondermiddeltje was geweest hadden ze dat toch wel meteen geadviseerd in plaats van antibiotica?!

Morgenochtend meteen eigen huisarts bellen. Ik zou het niet over het weekend heen tillen. Zo zielig om die kleine man onnodig pijn te laten hebben.

Ondertussen zit ik nog steeds op je schouder en stuur ik digitale knuffels naar je kleine man. Alle beterschap en sterkte en ik blijf dit topic met spanning volgen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-06-2008 9:53
ik ook...
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-07-2008 7:55
En ik. Laat je niet in de war brengen doordat hij zich beter lijkt te voelen, paracetamol is symptoombestrijding, geen pijn meer betekent niet geen ontsteking meer.

Als de AB inderdaad de oorzaak is van het spugen en de diarree, schrijf dan op welke AB hij krijgt, en meldt dat een volgende keer. Er zijn veel meer soorten, en als hij voor de ene gevoelig is, dan hoeft dat bij een andere niet zo te zijn.

Ik vraag me trouwens af hoeveel van die poaracetamol binnenkomt, bij een kind met spuitluiers een zetpil... 
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-07-2008 8:11
Het gaat op dit moment weer heel erg goed, maar wij hebben hetzelfde gevoel met de paracetamol. Eerder deze week heeft hij ook wel paracetamol gehad, dus waarom zou het nu wel werken en toen niet? De ha dacht dat de oorzaak van de oorontsteking een virusinfectie was en dat de ab daarom niet werkte. Tegen een virusinfectie zou geen enkel ab helpen, dus vandaar het advies ermee te stoppen. Als hij nu toch weer koorts krijgt, is het kennelijk een bactieriele infectie en moet er opnieuw actie worden ondernomen. Met dat laatste heb ik wat moeite, want hij krijgt preventief paracetamol en dus ook geen koorts. Maar we volgen het advies en letten goed op. 

Zoals ik al zei gaat het nu erg goed. Hij heeft gisteravond en vannacht een paar bekertjes water met ors gehad en ook vanochtend weer een beker diksap met ors. Hij heeft ook echt dorst, dus dat gaat heel goed, en zijn boterham heeft hij helemaal opgegeten.  

Het kleine meisje had vannacht last van krampjes en was om 4 uur wakker. Ik heb haar even getroost en een klein flesje van 60cc gegeven en daarna viel ze weer heerlijk in slaap. Toch weer nachtvoeding dus. 
Sje
Posts:75548


--
03-07-2008 9:28
Nou hopen dat hij nu echt op de goede weg zit.

Bij een virus helpen antibiotica inderdaad niet omdat anticiotica antibacterieel te werk gaan.

Als je nou ooit nog eens zit met een kind met diarree en je wilt toch paracetamol toe kunnen dienen (want net wat Pepo zegt, dan heeft een zetpil geen zin), dan bestaat er ook Nurofen vloeibaar. Kun je ook net als antibiotica mengen met en slokje sap en dan krijgt zo'n kleine mop toch paracetamol binnen.

Er bestaan ook kauwtabletjes voor die kleine moppen maar zodra ze horen dat het een tabletje is (en dat zeggen wij altijd eerlijk om niet de indruk te geven dat tabletjes snoepjes zijn) willen ze het meestal niet meer. Onze oudste gaat er zelfs van spugen, ze heeft liever zetpillen. Terwijl de jongste liever tabletjes dan zetpillen wil. Rare wezens! ;-)

Overigens heb ik ooit eens aan de huisarts gevraagd hoeveel tijd er mag zitten tussen het toedienen van een zetpil en een volgende diarree-aanval. Als daar een half uur tussen zit, heeft de paracetamol genoeg tijd gekregen om zijn werk te gaan doen.

Vervelend dat je toch weer een nachtvoeding had. Hopen dat het heel tijdelijk is.

Ik blijf nog even duimen en schouderzitten!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-07-2008 11:59
Het mysterie is nog niet helemaal opgelost. Hij zit nu wel helemaal in het oude ritme met slapen, voeding en drinken. Diarree is veel minder geworden en geen doorlekluiers meer gehad. Ook het overgeven is gestopt. Maar nu heeft hij allemaal kleine rode vlekjes/stipjes net onder de huid op de buik, in de hals en een klein beetje in zijn gezicht. Ik dacht eerst dat hij misschien koorts had en dat het warmte-uitslag was, maar zijn temp was 36,1. Ik had nog een afspraak staan bij de eigen huisarts voor vanmiddag. Die wilde ik vanochtend gaan afbellen als alles goed leek te gaan. Maar nu hij vlekkerig is, gaan we vanmiddag toch maar weer even.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-07-2008 12:38
Toch positieve berichten, geen overgeven en doorlekken meer scheelt toch wel een hoop! Ik blijf het knap vinden dat je er ors inkrijgt, is dat niet erg vies om te drinken?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-07-2008 2:22
ORS is inderdaad niet lekker, maar hij drinkt het zonder morren. Over het algemeen is het ook wel een heel makkelijk kind met eten en drinken, dus het verbaast me niet echt dat hij het opdrinkt.

Zojuist is hij weer bij de huisarts geweest. Met de oren ging het een stuk beter, nog wel wat rood maar minder heftig ontstoken. De vlekjes hangen samen met het griepvirus en verminderde weerstand. Gewoon doorgaan met de paracetamol, veel laten slapen en dan moet het vanzelf over gaan.  
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
03-07-2008 2:40
Sje, ik heb altijd gedacht dat Nurofen een andere stof bevatte dan Paracetamol, met weliswaar grotendeels dezelfde werkzaamheid.

Miriam. goed dat het langzaam beter lijkt te gaan. Blijf vooral de oren goed in de gaten holuden, zolang er paracetamol in gaat zullen de klachten wel verminderen, maar of de ontsteking / koorts ook echt weg zijn, merk je pas als je er weer mee stopt... 
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
03-07-2008 3:41
Tjonge Miriam, wat hebben jullie beroerde dagen en nachten achter de rug. Echt vervelend dat het steeds zo tobben blijft. Gelukkig lijkt het nu wat beter te gaan, maar hou het maar wel goed in de gaten met die oren.

Hier vannacht een record van Maria. Ze kreeg om 11 uur de fles en meldde zich pas om half 6 weer. Zou ze dan het doorslapen toch echt onder de knie gaan krijgen nu? We wachten het af.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
03-07-2008 3:54
Oh heerlijk Karin! Heb je de voeding van half 6 nu als ochtendvoeding gedaan of nog als nachtvoeding? Ik houd zelf vanaf half 6 een ochtendvoeding aan. Als ze zich eerder meldt, krijgt ze een klein flesje van 60cc water met 2 schepjes. 
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
03-07-2008 6:04
Klopt PP, Nurofen is een andere... Van hun website:
Het actieve bestanddeel van Nurofen, ibuprofen, beperkt de aanmaak van prostaglandines
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 14 << < 678910 > >>