Koffie bij de buren
Laatste Bericht 12-28-2020 9:01 door Kôlleke2. 157 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 8 << < 12345 > >>
AuteurBerichten
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
11-27-2020 11:27
Bedankt nog voor de felicitaties voor oudste.

Vriendin van oudste zit in quarantaine. Ze is bij een cliënt geweest die achteraf besmet bleek te zijn. Tot nu toe heeft ze geen klachten.

Vandaag de verrassingspakketjes voor het sinterklaasfeest afgemaakt. Bij elk Ook nog een gedicht erbij met de instructie dat het pas volgende week mag worden opengemaakt. Morgen krijgen de meiden het, mijn zus van de week. Ik heb er wel lol in.

Vanmiddag met jongste nog een rondje gewandeld. Het was maar naar weer.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
11-28-2020 8:11
Ik zet het ook elke keer om, maar vind dat niet handig. Zie ook geen optie in het profiel volgens mij.

Koffie n ontbijt. Gewekt door een vuurwerkbom, we schrokken ons rot(je). Bed afgehaald, dekbed buiten gehangen, kan weer naar binnen voor we weg gaan. Straks inpakken. We hebben voor 2 dagen eten mee, dat ook kan blijven liggen. We horen overal over grote drukte in de winkels dit weekend, dus proberen we de winkels dit weekend te mijden.

Om 11.30-12.00 uur rijden we weg, vanaf 14.00 uur is het inchecken.

Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
11-28-2020 12:48
@Kôlleke, als vriendin van oudste in quarantaine zit, dan moet je oudste toch ook in quarantaine? Of is dat alleen als de vriendin van je oudste ook positief getest wordt?

@Pepo, zit inderdaad geen optie in het profiel. Ik zal Jeroen weleens mailen of het vanuit de basis van de site standaard zo aan te zetten is zoals het in HHP stond. Of dat er in elk geval in het profiel een optie komt om het standaard naar wens te zetten.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
11-28-2020 12:54
Donderdag hadden de meiden studiedag. De GKD had 2 vriendinnen en een vriend hier want ze wilden een serie op netflix kijken. Ik heb gezorgd dat er genoeg te snacken en lunchen was. Ze hebben het gezellig gehad.

Gisterochtend is het spiegeltje opgehaald wat ik pasgeleden gemaakt heb. Ze was er erg blij mee en hoopt haar zus er heel blij mee te maken 5 december. Benieuwd naar de reactie.

Net belde de buurman van 2 deuren verderop. Buurvrouw ligt in bed met corona, hij en hun dochtertjes nergens last van vooralsnog. Zitten sinds donderdag in quarantaine. Maar pakjesavond moet natuurlijk doorgaan voor die kleine moppen dus buurman vroeg of alle bestelde pakjes bij ons geleverd mogen worden en of ik ze ook wil inpakken en stickeren. Tuurlijk doe ik dat! Buurman heeft het nu extra druk met zijn werk dat gewoon doorgaat, het huishouden erbij en de kinderen thuis van school. Dus alles wat ik binnen de maatregelen uit handen kan nemen dat doe ik.

Boodschappen komen via online bestellingen, maar ik heb aangegeven dat ze gerust voor extra boodschappen die ze bijv. vergeten zijn ook een beroep op me mogen doen.

Meteen ook maar even een beterschapsberichtje naar de buurvrouw ge-appt om haar een hart onder de riem te steken.
virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
11-28-2020 4:13
Ik scrol ook maar helemaal naar beneden, als het veranderd kan worden zou het fijn zijn, maar ik heb er niet echt last van.

S-je lief dat je je zo inzet voor de buren en hun kleine kinderen, natuurlijk moet het sinterklaasfeest doorgaan.

Vanmorgen ben ik goed geslaagd voor de cadeautjes voor de buurkinderen.
Heb wel op moeten letten voor de leeftijdsaanduiding op de verpakking.
Sinterklaaspapier gekocht en een jute zak.
Want ik had gezegd tegen de buurvrouw stop ik de cadeautjes in jullie zak, maar dat vond ze geen goed idee ,
de kinderen moesten eigenlijk weten dat het bij ons vandaan kwam , dus moet ik maar iets verzinnen dat de Sint dit bij ons had afgegeven.


K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
11-28-2020 5:21
Leuk Virgo, dat Sint bij jullie pakketjes heeft afgeven voor de buurkindjes.

S-je, verstandig dat de buurman jullie ingeschakeld heeft en lief dat je dit wilt doen en ook wel leuk (denk ik) die kadootjes inpakken.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
11-28-2020 6:07
Wat leuk dat de sint bij jullie cadeautjes voor de buurkinderen brengt Virgo!

Lief van je S-je, die actie voor de zieke buurvrouw. Hopelijk wordt ze er niet te ernstig ziek van.

We zijn in de BB. Leuke B&B in een mooie 2-=er jaren wij vlakbij het centrum van Leeuwarden. 2,5 uur gereden, en deels door de mist, maar gelukkig geen drukte dus goed te doen. We hebben alvast een rondje gelopen en groente gekiocht, ik ga zo aan de slag in de keuken, mie met gehakt en groente, met green-curry kruiden. Niet al te veel honger meer, net glas port met toastjes en kaasjes op.

Verder rust vandaag. We zullen er wel vroeg in liggen denk ik.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
11-29-2020 7:17
@Virgo, ik snap de buurvrouw wel, de kindjes mogen echt wel weten dat sinterklaas die cadeautjes bij jullie gebracht heeft.

@Pepo, leuk dat de B&B bevalt.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
11-29-2020 7:21
Vanmiddag belde buurman of wij evt. genoeg paracetamol in huis hadden. Het gaat slechter met buurvrouw. Flink benauwd erbij. Buurman heeft de huisartsenpost gebeld of ze iets van een puffertje kan krijgen ofzo, maar dat huisartsenpost mag dat niet voorschrijven. Dat moet de eigen huisarts doen. Bizar! Dus buurman ziet erg tegen komende nacht op.

Ze hebben het nummer van onze vaste telefoonlijn dus ik heb gezegd dat-ie moet bellen als-ie vannacht met buurvrouw naar het ziekenhuis moet want dan ga ik bij hun in huis zitten vanwege de buurmeisjes. Geen idee of dat mag, maar ik zorg gewoon dat ik een goed sluitend mondkapje meeneem. Hoewel ik me ook kan voorstellen dat ze in zo'n geval voor de veiligheid en zekerheid een ambulance sturen. Laten we hopen dat het niet nodig is.
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
11-29-2020 11:26
@ Sje, oudste hoeft niet in qurantaine omdat vriendin geen klachten heeft.
Het zou fijn zijn als we berichtjes ook kunnen wijzigen of weghalen.
Lief dat je de buren helpt met de cadeautjes.
Ojee... wat vervelend dat het slechter gaat met je buurvrouw. Ik hoop met je mee dat ze niet naar het ziekenhuis hoeft. Sterkte en beterschap.

@ Virgo, leuk hoor Sinterklaas spelen voor je buurkinderen. De pieten doen wel vaker rare dingen.

@ Pepo, fijn dat de B&B bvalt. Veel plezier!
Kôlleke2
New Member
New Member
Posts:78


--
11-29-2020 11:56
Ik heb gisteren een erg leuke dag gehad. Manlief is 's ochtends nog taart gaan halen en kwam ook met bloemen thuis. Met jongste heb k nog een spelletje gespeeld. Na de lunch hebben manlief en ik nog een rondje gewandeld. Best fris, maar wel lekker.
Rond theetijd kwam oudste en toen kreeg ik mijn cadeautjes. Een mooi boek over de natuur in Nederland en een boek om doodles te leren tekenen.
We hebben nog meer spelletjes gedaan. Oudste neemt altijd wel nieuwe spelletjes mee. Altijd gezellig. Oudste is ook mee blijven eten.

Ik heb gisteren ook de zak van Sinterklaas met de pakketjes voor de bingo naar beneden gebracht. Meiden verbaasd. Ze vonden het wel jammer dat ze het pakje volgende week pas mogen openmaken. Toen ze het gedicht voorlazen, heb ik een filmpje gemaakt en na afloop doorgestuurd naar vriendin van oudste. Zo kon ze er toch een beetje bij zijn. Mijn zus en zwager weten nog van niets, maar krijgen het pakketje van de week.

Mijn vriendin had me 's ochtends geappt om me te feliciteren, maar ook om te vertellen dat ze hun konijntje dood in zijn hok had aangetroffen. Hij had zijn brokjes van de avond ervoor nog netjes opgegeten. Haar jongste dochter is 's middags naar huis gekomen om afscheid te nemen en toen hebben ze hem begraven, naast zijn vriendinnetje. 's Avonds is mijn vriendin nog even een borrel komen halen.

Vandaag rustig dagje. Ik heb de mondkapjes van jongste nog vermaakt. Ze zaten iets te strak, dus wat langer elastiek erin gezet.

PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
11-30-2020 9:30
Fijn dat het een leuke dag was Kolleke! Leuk ook dat filmpje voor vriendin van oudste. En zielig van het konijntje...

Hopelijk is het goed gegaan bij de buren S-je!

Hier heerlijke dag gehad gisteren. Genoten van het mooie weer, het stuk fietsen langs de Dokkummer Ee en een flinke wandeling, terpentocht. 25 km gelopen en 30 km gefietst, terug door het donker... het is toch wel echt winter lijkt het.

Vandaag blijven we in de stad. Stadswandeling door centrum en buitenwijken en er is blijkbaar een tochtje langs gevelstenen.
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-01-2020 2:37
Het is alweer 1 decemeber, de tijd gaat snel.

Kôlleke, sneu dat het konijn is overleden. We lfijn datje een leuke verjaardag hebt gehad.

Pepo, geniet nog lekker van je vakantie in het hoge noorden. Groet mijn vriendin uit Sneek als je haar ziet. Oh ja en Anjôwa woont daar toch ook in de buurt?

Op mijn werk gisteren bewoners laten helpen met versiering voor de collega die vandaag 12,5 jaar bij onze organisatie werkt. Collega dacht dat er vast niet aan gedacht was....mooi wel dus! Ze heeft vandaag een dagdienst met weinig mensen thuis, wel gezorgd voor leuke petit fours (Hema heeft leuke). Vrijdag heeft ze een avonddienst en zorg ik dat e gebak is. Ik haal het na mijn dagdienst op, en stagiaire belt als collega er is aan en roept door de intercom dat er taart gebracht wordt. Bewoners weten dit, maar de jubilaris niet. Verder krijgt ze een bos bloemen thuisbezorgd (regelt manager) en krijgt ze een zilveren speltje. Genoeg aan gedaan dus!

virgo2
Basic Member
Basic Member
Posts:165


--
12-01-2020 7:30
Kôlleke jammer dat het konijn overleden is, gelukkig heb je wel een leuke verjaardag gehad.

Pepo je hebt goed weer daar in het noorden, dat is fijn.

K'tje leuk dat jullie voor een verrassing zorgen voor de jarige collega.
De bewoners zullen wel schik hebben dat ze iets weten wat de jarige niet weet.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-01-2020 7:51
Leuke actie voor de jubilaris K’tje!

Hier gisterenochtend 10 km door de binnenstad geslenterd, mooie stad maar bij kou, miezer en de combi maandagochtend en corona is de stad niet echt heel erg gezellig, zal ik maar zeggen... in de middag binnen gebleven met netflix, borrel, boek. En lekker gekookt, biefstuk, peultjes, sla en aardappels uit de oven.

Vandaag naar Franeker gefietst, via omweggetjes. Totaal 55 km oor wind, kou en helaas ook regen. Maar toch lekkere fietstocht, en Franeker is een leuke stad met een prachtig planetarium. Geniale man, die Eise Eisinga. Ik ben er ooit al eens geweest toen ik 10 of 11 was, en de magie is nog niet veranderd. Alleen wel bijzonder dat we de enige gasten waren.

Onderweg naar huis weer boodschappen gehaald en in het appartement gekookt en gegeten. Ik merk dat het zelf koken net zo leuk is als laten bezorgen, dus zolang we niet uit eten mogen, doen we het zo. Scheelt ook een baal geld. ;-)
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-02-2020 3:19
Pepo, jammer van de regen, had jullie iets meer zon gegund.

Weinig actie hier, wel even in de den in de voortuin lichtjes aangebracht. Laatst fietste ik naar huis, en ik vind die verlichting in de donkere tijd toch wel erg leuk.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-02-2020 6:41
@Kôlleke, fijn dat je een leuke verjaardag had. Wat verdrietig dat het konijn van je vriendin is overleden. Is dat het konijn waar jij al zolang voor zorgt of is dit een ander konijn?

@K'tje, lief die versiering en felicitaties voor de jubilerende collega.

@Pepo, jammer dat Leeuwarden zo tegenviel maandagochtend. Het is zo'n leuk centrum.
Leuk dat jullie naar het planetarium geweest zijn. Wij zijn er een aantal jaren geleden geweest. Op mijn verjaardag. Dus ik heb toen een foto van het plafond gemaakt als herinnering.
Sje2
Basic Member
Basic Member
Posts:126


--
12-02-2020 6:48
Allereerst: inmiddels gaat het wat beter met buurvrouw. Wel 2 rotdagen achter de rug appte de buurman vanmiddag maar het lijkt nu de goede kant op te gaan.

Inmiddels zijn hier alle cadeautjes voor de buurmeisjes binnengekomen op eentje na. Die komt vrijdag. Ik heb alles al ingepakt volgens de excelsheet die buurman me gemaild heeft. Dus tot nu toe alles onder controle voor pakjesavond bij de buren.

Gisteren op het werk ben ik van de trap gevallen. We hebben 2 trappen van 6-7 treden naar de benedenverdieping. De eerste trap ging goed, maar op de tweede ging het mis. Na 1 trede bleef ik net met mijn hak op de punt van een trede haken en toen viel ik voorover. Ik heb gelukkig geen duikelingen gemaakt, en uiteindelijk ben ik plat op mijn buik op de vloer terechtgekomen. Flink geschrokken. In eerste instantie veel pijn aan de voorkant van mijn hele lijf. We zouden net gaan lunchen dus rustig aan de tafel gaan zitten maar toen werd ik alsnog heel duizelig. Dus voor de zekerheid hoofd tussen knieën om flauwvallen te voorkomen. Dat ging gelukkig goed.

Na een boterham voelde ik me alweer een stuk beter, behalve dan pijn op verschillende plekken. Ik heb nu een blauw scheenbeen, een blauwe plek bovenop mijn voet en een hele flinke paarse plek op mijn heup. Gelukkig verder niks. Niet eens echt spierpijn ofzo want ik heb mezelf niet tegen proberen te houden of op proberen te vangen.
Erg veel geluk gehad want het had veel lelijker kunnen aflopen.

Het was niet echt mijn dag gisteren want toen we halverwege de avond tv zaten te kijken viel de kerstboom die achter me stond bovenop me. Gelukkig zaten er nog geen lichtjes en ballen in. Ook weer flink geschrokken. Boom weer rechtgezet, staat nu stevig, alle troep opgeruimd die uit de pot was gekomen.

Vandaag gelukkig weer een gewone gezellige goede dag.
PePo2
Basic Member
Basic Member
Posts:193


--
12-02-2020 8:24
S-je, dat is schrikken! Wel melding van ongeval op het werk gemaakt hoop ik? Anders alsnog doen! Als er onverhoopt toch gevolgen zijn, ligt dat tenminste vast.

Hire vandaag familiebezoek gedaan. Dik uur rijden hier vandaan, Oost-Groningen, broer en schoonzus. Die zien we dus veel te weinig, en nu we relatief in de buurt waren, hebben we er met liefde een vakantiedag aan opgeofferd. Was heel gezellig!
K'tje
Basic Member
Basic Member
Posts:162


--
12-02-2020 8:46
Jeetje S-je, flinke val, zeg. En dan ook nog de kerstboom over je heen....
Fijn dat het met de buurvrouw ietsje beter gaat.

Pepo, slim om dan nu je broer te bezoeken, echt mooi vakantieweer was het niet of bij jullie in Scandinavië wel?

U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 8 << < 12345 > >>