Help, mijn kind wordt gepest!!
Laatste Bericht 11-09-2010 9:51 door Miriam. 168 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 9 << < 56789 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
10-22-2010 8:53
@Miriam, ik zal je knuffel doorgeven.

@Pepo, ik weet niet of het alleen aan het pestprotocol ligt. Als de GKD thuis vertelt dat er weer iets gebeurd is tijdens de overblijf en wij vragen "Heb je het tegen de juf gezegd?", (want dat is de afspraak), dan heeft ze dat vaak niet gedaan. Gelukkig vraagt de juf zelf wel vrij regelmatig na de overblijf hoe het gegaan is, maar dan vergeet de GKD weer de helft te vertellen.

Dus het zit ook een gedeeltelijk aan de kant van de GKD denk ik. Mogelijk is ze er dus gewoon aan aan het wennen dat de overblijf een soort survival is en vertelt ze daarom niet alles meer aan de juf.

Maar dan nog had de directeur ons ook inmiddels een keer kunnen bellen om bij ons te informeren hoe de status van alles is. Dat stukje terugkoppeling hoort er volgens mij ook bij.

Edited by - Sje on 22-10-2010
Sje
Posts:75548


--
10-22-2010 9:55
Nou, het echte werk is begonnen! Toen we vanmiddag de GKD uit school haalden, begon ze op het schoolplein al te vertellen dat ze vanochend bij de directeur geroepen was samen met haar vriendinnetje.

In zijn kantoor zat het pestmeisje al en een jongetje uit de klas van de GKD wat zich schuldig had gemaakt aan meeloopgedrag met dat pestmeisje. De directeur had dus al een gesprek gehad met die 2.

Het pestmeisje en haar "handlangertje" hebben toegegeven dat ze zich de laatste periode schuldig hebben gemaakt aan pesterijen incl. schoppen en slaan. Ze hebben van de directeur te horen gekregen dat het vanaf nu afgelopen is en als er alsnog weer iets gebeurt "dan hebben jullie een probleem met mij" had-ie tegen ze gezegd.

Steek die maar in je zak.

Goed van hem om de GKD en haar vriendinnetje er in de 2e helft van het gesprek bij te halen om de boel met z'n allen uit te praten en af te sluiten.

Verder gaf-ie aan dat ze zelf verantwoordelijk waren om het thuis eerlijk aan de ouders te vertellen dat dit gesprek plaatsgevonden heeft. De GKD en haar vriendinnetje doen dat natuurlijk zo ongeveer acuut, maar de vraag is of de 2 andere kindjes dat ook doen. Dat is echter onze zorg niet.

Van een kant denk ik, hij moet wel de ouders op de hoogte stellen, anderzijds speelt hij ook in op het verantwoordelijkheidsgevoel van de kinderen. Geen idee of dat al zin heeft op die leeftijd, maar hij zal wel ervaring hebben met deze manier van werken dus daar vertrouwen we dan maar op.

Zodra er weer iets voorvalt horen we dat van de dametjes en dan gaat die informatie weer richting directie voor verdere actie. En die verdere actie zal bestaan uit contact met de ouders van de pestende kindjes.

Het is nu een week vakantie, de GKD en haar vriendinnetje zijn erg opgelucht ("mama, we zijn huppelend terug naar de klas gegaan na het gesprek!") en na de vakantie gaan we een frisse start maken.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-24-2010 8:29
Fijn dat ze wat dat betreft lekker de vakantie in kan! Lijkt me ook nogal een schrik, ineens naar de directeur... staat hij normaal altijd ook dicht bij de kinderen?
Sje
Posts:75548


--
10-24-2010 3:00
Nou het was niet echt een schrik dat ze bij de directeur geroepen werd. Hij had bij het eerste gesprek met meneer Sje al verteld dat hij in stap 2 van het pestprotocol de betreffende kindjes bij zich roept voor een gesprek. Stap 3 = gesprek met de ouders van de pestende kindjes.

Dus we hadden de GKD al verteld dat de kans bestond dat ze een keer bij de directeur geroepen zou worden als het pesten aanhield en dat ze zich dan niet ongerust hoefde te maken omdat hij het dan alleen maar goed bedoelde.

Dus ze is niet geschrokken. En ja, hij staat altijd zo dicht bij de ouders en kinderen. Is een heel toegankelijk persoon. Ik weet niet hoe het op andere scholen gaat, maar hij staat ook elke ochtend bij een van de ingangen (de school heeft 2 ingangen). Gewoon ter verwelkoming en voor ouders die hem kort ergens voor nodig hebben.
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
10-25-2010 11:28
Fijn dat het in gang gezet wordt Sje! Had wat mij betreft sneller gemogen, maar goed dat het voor de vakantie gebeurd is en dat de dames er zo blij mee waren.
Sje
Posts:75548


--
10-26-2010 1:19
Ja ik ben ook blij dat we het niet over de vakantie heen hoeven tillen. Nu alleen afwachten hoe het na de vakantie gaat. We blijven alert.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
10-26-2010 6:16
Nu viert ze in ieder geval vrolijk vakantie, je hoort haar er niet over? (in ieder geval niet met zorgen, opzien tegen school oid ? )
Sje
Posts:75548


--
10-26-2010 8:19
Nee, we horen haar er niet over. Nou ging ze al niet met tegenzin naar school gelukkig door die pesterijen.

Daarstraks zaten we in een restaurantje te eten en toen kwam er een gezin binnen met een dochtertje wat dezelfde naam als het pestmeisje bleek te hebben.

Ik had verwacht dat de GKD iets zou zeggen als "H, dat meisje heet ook .....", maar ze zei er helemaal niks over.
Sje
Posts:75548


--
11-01-2010 8:12
Nou, het gepest zou helemaal over moeten zijn.

Haal ik de GKD vandaag uit school, vertelt ze dat ze zomaar door een jongetje geschopt is! Ze kende het jongetje want hij heeft bij haar in groep 1/2 gezeten, maar is een jaar jonger. Ze heeft verder nooit problemen met dat jongetje gehad of ermee gespeeld ofzo.

Wat blijkt? Dat jongetje zit bij het pestmeisje in de klas! Voelen jullie hem al aankomen? Ik wel!

Het kan gewoon geen toeval zijn dat-ie gericht op de GKD af komt en begint te schoppen! Meneer Sje gaat morgen weer meteen naar de directeur, want ook al doet het pestmeisje zelf niks, ze spant wel weer andere kinderen voor haar karretje.

Wat een achterbaks kreng is het toch! Walgelijk gewoon!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-01-2010 8:20
Wat vervelend dat dit dus nog steeds niet is opgelost. Nu moet de directeur dat jongetje eens flink aan de tand voelen en dan maar hopen dat hij de waarheid vertelt. Als hij geen aanwijzing geeft dat het getreiter samenhangt met dat meisje kan ze er ook niet op worden aangesproken.

Ik ben benieuwd wat voor actie er morgen door de school wordt ondernomen.
Sje
Posts:75548


--
11-01-2010 8:25
Hopen inderdaad dat de directeur het net zo serieus neemt als wij en dat-ie meteen dat jongetje aan de tand gaat voelen.

En als inderdaad blijkt dat het pestmeisje erachter zit, dan eisen we dat die ouders acuut ingeschakeld worden.

We gaan niet weer wachten en het een kans geven na de zoveelste waarschuwing aan het adres van het dat kleine krengetje. De directeur heeft in het gesprek wat voor de herfstvakantie plaatsgevonden heeft tegen het pestmeisje en haar handlanger gezegd "als het hierna nog eens gebeurt heb je een probleem met mij".

Nou kom maar op met dat probleem wat ons betreft!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
11-01-2010 9:06
Je hebt helemaal gelijk!
Anja1966
New Member
New Member
Posts:


--
11-02-2010 7:11
Ik denk dat het onderhand tijd wordt dat die ouders ingeschakeld worden. Als ik ouder van een van die kindjes zou zijn, zou ik het verschrikkelijk vinden als ik het onderhand "als laatste" zou horen dat mijn kind dit gedrag vertoont....

En zelfs al zijn de ouders misschien niet zo meewerkend, hier moeten ze van op de hoogte zijn!

En ik zou me zo kunnen voorstellen dat ik het niet meer alleen aan de school over zou laten. (Zie ook mijn eerdere berichtje over de pestertjes van Jongste) Knap dat je het kunt hoor! Maar het pestprotocol lijkt niet te werken of wordt niet goed uitgevoerd. Blijf er bovenop zitten meid! En veel sterkte!!
Sje
Posts:75548


--
11-02-2010 11:36
@Anja, ik zit er ook heel dicht tegenaan om het kindje zelf aan te spreken, maar tot nu toe hou ik me met veel moeite in.

Hier speelt ook mee dat het kindje van een cultuur is waar nogal eens hele families ingeschakeld worden als het om conflicten gaat (zeg ik dat zo diplomatiek en neutraal genoeg?) en daar zit ik eigenlijk niet op te wachten.

Ik vind het al erg zat om 1 lid van die familie te kennen, de rest van de familie laat me volledig koud.

Edited by - Sje on 2-11-2010
Sje
Posts:75548


--
11-02-2010 11:39
Oh ja, update. Vanochtend wilde meneer Sje de directeur spreken maar die was naar een afspraak. Toen is hij naar de leerkracht van het pestmeisje gegaan (tevens ex-leerkracht van de GKD) om aan te kaarten wat gisteren gebeurd is.

Uit de reactie van die leerkracht maakte meneer Sje op dat hij het ook wel allemaal erg toevallig vond. Hij gaf aan alert te zijn, maar geen idee of-ie verder in actie komt.

Meneer Sje gaat wel vandaag de directeur nog een mail sturen over wat er gebeurd is en dat-ie bij afwezigheid van de directeur wel spijkers met koppen wilde slaan en contact opgenomen heeft met de betreffende leerkracht.

Wordt vervolgd.
Sje
Posts:75548


--
11-02-2010 9:28
Vanmiddag werd ik op het parkeerterrein van de school aangesproken door de ex-leerkracht van de GKD, bij wie het pestmeisje nog in de klas zit.

Hij gaf inderdaad aan dat het bijna geen toeval kon zijn dat de GKD aangevallen is door die 2 jongetjes en hij heeft tijdens zijn lunchpauze vanuit zijn lokaal het schoolplein in de gaten staan houden. Kwam-ie er na een kwartier achter dat de groep van de GKD vandaag geen overblijf had tegelijk met zijn klas. Geen idee waarom, maar je zult net zien dat dat dan vandaag zo is.

Hij gaf aan dat hij alert blijft en hoopt op heterdaad te kunnen betrappen als ons vermoeden inderdaad klopt. Verder heeft-ie een van de jongetjes van gisteren aangesproken om erachter te komen waarom hij de GKD geschopt heeft, maar hij kreeg nog niet echt duidelijkheid. Blijft-ie ook alert op.

En hij gaf aan dat we altijd verdachte situaties moeten blijven melden want het moet gewoon helemaal stoppen.

Verder heeft de directeur teruggebeld naar meneer Sje. Hele boel uitgelegd. De directeur liet ook doorschemeren dat het haast geen toeval kan zijn en heeft ook toegezegd alert te blijven.

Omdat we nog geen harde bewijzen hebben dat dat pestmeisje die jongetjes aangezet heeft tot dit gedrag, kunnen we verder nog niks doen. Volgende overblijf dus afwachten en dan weer aan de bel trekken als zich weer zo'n zelfde situatie voordoet.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
11-08-2010 10:02
en heb je al gedacht aan de vertrouwenspersoon????
misschien niet erg relevant als je wel actie van leerkracht en directeur verwacht......... maar toch!!! misschien geeft het iets meer druk op de ketel!
Sje
Posts:75548


--
11-09-2010 11:17
Vooralsnog geen verdere actie nodig want het lijkt erop dat het gestopt is, maar we juichen niet te vroeg. We blijven alert.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
11-09-2010 5:11
Ik hoop met je mee!
Sje
Posts:75548


--
11-09-2010 5:21
Da's lief.

En hoe staat het er nu bij jullie voor?
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 8 van 9 << < 56789 > >>