Help, mijn kind wordt gepest!!
Laatste Bericht 11-09-2010 9:51 door Miriam. 168 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 9 << < 45678 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-23-2010 9:48
H bah! Ik begrijp dat stomme gepest echt niet. Wat zal er veel narigheid boven zijn gekomen bij je. Volgens mij heb je er wel goed op gereageerd.

Is er bij jullie op school wel eens aandacht geweest voor pesten binnen de groepen? Bij oudste op school besteden ze nu dagelijks 10 minuten per dag aan dit onderwerp. Helaas is dat schijnbaar nodig. Ik ben daar nogal van geschrokken.
Sje
Posts:75548


--
09-23-2010 10:09
Hier wordt er inderdaad ook regelmatig aandacht aan besteed. Een van de schoolregels is "Ik doe een ander geen pijn, ook niet met woorden". Beroerd inderdaad dat het nodig is dat daar zo intensief aandacht aan wordt besteed.

Er is een heel streng protocol wat pesten betreft, maar ja, pesten gebeurt meestal buiten het zicht of op een andere manier in het geniep, dus traceer het maar eens.

Nou hebben wij gelukkig een kind wat het gewoon allemaal meteen vertelt, maar je zult maar een kind hebben wat dichtklapt en wat je met de dag ongelukkiger ziet worden zonder dat je erachter kunt komen wat de oorzaak is. Pfffffff.............

Wordt vervolgd..........
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-24-2010 9:05
{{Sje en GKD}}
Sje
Posts:75548


--
09-24-2010 10:54
Vanochtend is zowel meneer Sje als de moeder van het vriendinnetje van de GKD even naar de directeur gegaan om de laatste ontwikkelingen te laten weten.

Verder hebben zij ook onafhankelijk van elkaar hun verhaal bij de juf gedaan. We hadden namelijk met de dametjes afgesproken dat ze bij pesterijen altijd een volwassene op het schoolplein moeten aanspreken, na de pauze ook hun eigen juf en dat ze het thuis moeten vertellen.

Ze waren de voorvallen van gisteren vergeten te vertellen tegen hun eigen juf dus gezien de aard van de voorvallen vonden we wel dat dat alsnog moest gebeuren.

Inmiddels heeft de GKD laten zien hoe ze vastgehouden wordt tegen het hek en meneer Sje heeft gegraven in zijn Aikido-verleden om haar wat technieken te leren om zichzelf op dat moment los te krijgen. Echt puur verdediging, niks met terugvechten te maken.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-24-2010 11:27
Goed dat jullie het op school onder de aandacht hebben gebracht. De GKD heeft alleen haar eigen gedrag in de hand. De Aikido-oefening kan haar helpen zich weerbaar te voelen en dat uit te stralen zonder 'agressief' te zijn.
Sje
Posts:75548


--
09-24-2010 8:42
Toen we vanmiddag met de GKD van school naar huis liepen vertelde ze dat de juf na het overblijven had gevraagd hoe het overblijven was gegaan.

De juf is mijn nieuwe beste vriendin! Super dat ze zo alert de boel mee in de gaten houdt!

Met het overblijven was overigens vandaag niks gebeurd! Gelukkig maar! Geen idee of het toeval is of dat er gesprekken zijn gevoerd die zin hebben.

Verder zou mijn vermoeden over het meisje dat het pesten initieert weleens kunnen kloppen. Deze week zei ik tegen meneer Sje, "Zou dat meisje jaloers zijn?".

Zoals ik eerder al schreef, heb ik de indruk dat zij en haar broertje aan hun lot overgelaten worden en de GKD heeft natuurlijk een heel ander soort mama. Ik hielp elke donderdag in de klas, was er altijd bij als er op andere momenten hulp nodig was, meneer Sje en ik brengen de dametjes 's ochtends en we halen ze ook samen 's middags weer op.

Net de Cosby-show! En dat is zuur voor een kindje wat dat allemaal niet heeft.

Nu hoor ik vanmiddag van de moeder van het vriendinnetje van de GKD dat dat pest-meisje weleens gezegd heeft "Je hoeft je mama niet zo te knuffelen hoor!!!" op het moment dat die moeder en haar dochtertje elkaar gedag zeiden 's ochtends.

Eigenlijk zouden we dus alleen maar medelijden met dat pest-meisje moeten hebben. Dus als mijn vermoeden klopt, triest zeg dat haar verdriet moet ontaarden in dit onuitstaanbare gedrag!

Edited by - Sje on 24-9-2010
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-24-2010 9:20
Zielig inderdaad. In de presentatie die wij afgelopen week hebben gehad op school werd ook verteld dat pesters doorgaans een negatief beeld van anderen en van zichzelf hebben.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
09-25-2010 8:06
Misschien kan de klas/de ouders het meisje laten merken dat ze er op school in ieder geval bijhoort...? Bijv. door haar samen, met een paar gezinnen, regelmatig vragen om te komen spelen? Misschien helpt haar dat wel wat om zich beter te voelen en zich niet te uiten in pesten?
Sje
Posts:75548


--
09-25-2010 11:02
Ze zit niet bij de GKD in de klas dus dat regelt de directie dan maar met de leerkracht van de klas waar ze wel in zit. Ik ga daar geen energie in steken. Ik steek nu energie in het welbevinden van mijn eigen meisjes.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-25-2010 1:15
Ik zou ook de neiging hebben om haar uit te nodigen. Door haar pesterige gedrag zullen veel kinderen haar uit de weg gaan waardoor ze wordt bevestigd in haar negatieve denkpatroon. Maar uiteraard alleen als mijn eigen kind dat zou zien zitten. Als de GKD dat niet ziet zitten, zou ik het erbij laten en haar het meisje uit de weg laten gaan.
Sje
Posts:75548


--
09-25-2010 1:17
De GKD ziet het niet zitten en ik op het moment ook niet. Misschien als ik zelf nooit gepest was, dat ik er anders tegenaan zou kijken, maar het komt me te dicht bij mijn eigen ervaringen dus ik kan dat kindje niet met een neutraal gevoel hier in huis hebben.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
09-25-2010 1:26
Heel begrijpelijk. Het gaat om je kind en je wilt haar beschermen. Als het niet goed voelt, dan moet je het niet doen. Simpel zat.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
09-25-2010 9:55
Dan moet je het ook niet doen Sje, zo bedoelde ik het ook niet. Maar mijn hart gaat ook wel uit naar zo'n meisje... Jongste zat ook met kinderen in de klas die zich 's morgens gewoon zelf moesten redden en met een zakje met een paar droge boterhammen op school kwamen... werden ook nooit opgehaald uit school of zo, groep 3.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
09-27-2010 7:42
{ { { Marion en kind } } }

Onze jonge man wordt ook nog steeds gepest. Nu lijkt er een juf er actie op te ondernemen.......
Vrijdag zijn er 2 ouders gebeld.....

Edited by - erica on 27-9-2010 20:03
Sje
Posts:75548


--
09-27-2010 7:49
Marion en kind?
Da's lang geleden dat Marion gepost heeft! ;-))
erica
New Member
New Member
Posts:


--
10-13-2010 10:41


citaat:
Sje wrote:
Marion en kind?
Da's lang geleden dat Marion gepost heeft! ;-))

nou, ja...... hoe stom!

Sje, is de rust weergekeerd?

Edited by - erica on 13-10-2010
erica
New Member
New Member
Posts:


--
10-13-2010 10:45
gister kwam hij weer bij me dat hij nageroepen was voor 'mongool'
hij is heel boos geweest en heeft er flink op los geslagen en geschopt.
Ik heb daarop de school gebeld (is eigenlijk na schooltijd en buiten zicht van school gebeurd.....) en gevraagd of zij actie konden ondernemen of dat ik zelf ouders moest gaan bellen.
Net kreeg ik een mail van de meester:
Gisteren ontving ik via een collega het bericht dat je even gebeld had over uitschelden van de jongens.
Vanmorgen heb ik e.e.a. even nagetrokken.  Leerling heeft toegegeven. Gesprekje gehad over wat hij nu eigenlijk zei enz.
Hij maakt voor mij nu  een werkstuk over kinderen met Down-syndroom. Hopelijk leert hij daardoor na te denken over zijn gedrag.

 
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
10-13-2010 12:47
En nu maar hopen dat het helpt.

Hier op school is oudste laatst geknepen en hard geduwd. 's middags heeft de juf een vertrouwensoefening met de vier betrokken kinderen gedaan en daarmee lijkt de lucht geklaard.
Sje
Posts:75548


--
10-13-2010 1:19
@Erica, wat goed dat de "dader" dat werkstuk moet maken! Superactie van de leerkracht! Dat moet je een goed gevoel geven.

Hier is de rust nog niet helemaal weergekeerd, blijkbaar is de GKD maandag weer op het hoofd geslagen door dat pestmeisje (gewoon in het voorbijgaan, maar dan nog zeg!).

Ze heeft het niet tegen de juf gezegd en moest dat vanochtend van ons alsnog met terugwerkende kracht doen. Anders krijgt de juf ook geen goed beeld van de situatie.

Het lijkt wel een stuk minder overigens, maar het is nog niet helemaal over. Ik begreep ook van de KKD dat dat pestmeisje aan haar een keer tijdens het overblijven had gevraagd "Waar is je zus?".

En dat vind ik, ondanks dat er op dat moment niks rechtstreeks tegen de GKD plaatsvindt, net zo hard pesten als het pesten zelf. Gelukkig was de KKD overigens zo slim om lekker niet te zeggen waar de GKD op dat moment wat.
erica
New Member
New Member
Posts:


--
10-13-2010 1:33
akelig he?
zo stiekum en geniepig......

Maar heeft ze altijd kwaad in de zin, denk je..... of kan ze ook heel aardig zijn?
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 9 << < 45678 > >>