Zindelijkheidstraining
Laatste Bericht 02-24-2013 3:34 door Sje. 429 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 7 van 22 << < 56789 > >>
AuteurBerichten
Sje
Posts:75548


--
06-07-2009 1:59
Onze jongste heeft dat ook met per ongeluk iets laten vallen of omgooien. De laatste tijd gaat het beter maar tot nu toe begon ze onmiddellijk te huilen als ze iets fout deed.

Wij weten dat aan het feit dat ze een grote zus heeft waar ze niet voor onder wil doen en dat het een soort faalangst was, maar dat is bij jullie niet aan de orde.

Zit niks anders op dan gewoon blijven proberen aan te geven dat het iedereen (zelfs grote mensen!) kan overkomen dat er weleens iets misgaat. Dat hoort nou eenmaal bij het leven en van alles wat er misgaat, leer je ook weer heel veel.

Maar ja, probeer daar een peuter maar eens mee gerust te stellen. Best moeilijk hoor.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-07-2009 3:24
@Sje, ook de poep-activiteiten gaan heel goed. Stickertje per poepje en dat zijn dan gemiddeld 2 stickers per dag. Hij heeft er al 7 dus het schiet op. Bij 20 krijgt hij een kadootje. Ik heb een mini-loco doosje gekocht met een dora en diego boekje. Dat vindt hij vast geweldig.

Dat perfectionistische herken ik wel van onze oudste. Knoeien vindt hij ook vreselijk en op het potje wilde hij pas nadat hij zeker wist dat hij er op kon plassen. 
Sje
Posts:75548


--
06-07-2009 3:39
Wat goed dat de poep ook goed gaat! Dat is voor veel peuters echt een drama om dat onder controle te krijgen. Tof hoor dat-ie het zo goed door heeft!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-07-2009 7:54
Inderdaad geruststellen is moeilijk. En een beloning in het vooruitzicht is niet voldoende om haar over de streep te trekken. Dus, vandaag geen pogingen om te plassen op het toilet.

Goed dat het bij jullie zo goed gaat, Miriam!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-08-2009 8:28
@Sje, voordeel is wel dat hij al behoorlijk lange tijd een duidelijk ritme had in zijn ontlasting. Elke ochtend tussen acht en negen en elke middag tegen half vier weet ik dat er waarschijnlijk iets komen gaat. Dat is wel erg handig. Wat nog wel een beetje ranzig is, is dat hij poepjes het liefst voor de tv doet. Ik probeer dat nu te vervangen door een boekje, maar de tv houdt nog steeds zijn voorkeur.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-08-2009 12:16
Helaas.... vandaag al 2 poep-ongelukjes gehad ;-((.

Als we nu maar niet terug zijn bij af. Het ging allemaal zo goed. Voor de zekerheid heb ik hem maar even een glimp laten opvangen van zijn kadootje dat klaarligt in de kast. Misschien dat dat een extra stimulans is.
Sje
Posts:75548


--
06-08-2009 1:10
TV ontspant wel lekker natuurlijk als je moet poepen. Haha! Jammer dat het vandaag al 2x misgegaan is.

Hoeft niet zo te zijn dat je terug bij af bent hoor. Kan zijn dat-ie het hierna weer gewoon goed oppikt.

En een terugslag kun je altijd krijgen. Onze oudste heeft bijv. toen ze bijna 4 was nog een terugslag gehad toen ze flink de griep had gehad. Blijkbaar kunnen ze van dingen die ze ingrijpend vinden even een terugslag krijgen. Helemaal terug bij af, gebeurt niet gauw lijkt me.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-08-2009 3:17
Het plassen gaat gelukkig nog steeds wel goed. En het poepen zal ik wel weer wat vaker noemen. Ik was juist gestopt met het steeds vragen of hij op het potje moest, omdat het zo goed ging en ik het gepraat over poep en plas inmiddels ook wel een beetje beu ben...
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-08-2009 8:09
Jammer van de ongelukjes, maar toch goed dat het verder wel goed gaat!

Hier vanmiddag toch ook weer uit zichzelf alleen een onderbroekje aan. En ze was zelfs mee met papa een paar boodschappen doen zonder luier. Toen ze al zo'n 10 minuten wegwaren en ik me dat ineens realiseerde kreeg ik het wel een beetje warm, maar het was goed gegaan.  Ze stond een paar keer met haar handen tussen haar benen, alsof ze erg nodig moest plassen, maar als ik haar dan op het toilet zette, dan kwam er toch geen plas. Uiteindelijk heeft Hans haar een luier omgedaan.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-08-2009 8:28
Wat knap, Karin. Ze wil het dus zelf ook wel heel graag, anders had ze wel een luier gevraagd. Spannend is dat als ze buiten de deur zijn, hè.
Sje
Posts:75548


--
06-09-2009 1:06
Goed hoor Karin! Toch weer klein stapje de goede richting in.

En het kan goed dat ze straks van de een op de andere dag overdag en 's nachts zindelijk is. Hoor je vaker dat kindjes eerst hele poos aan het tobben zijn met wel of geen luier, heel wat aan ongelukjes en dan ineens hebben ze de slag te pakken en komt er geen luier meer aan te pas.

Hier hebben we als we onderweg waren met een kind wat midden in de zindelijkheidstraining zat regelmatig gezegd "Hou de plas in de billen tot we thuis zijn he?!". Dat hielp ze wel om het op te houden. Met de zin "goed ophouden hè" kunnen ze op die leeftijd nog niet veel. "Plas in de billen houden" spreekt veel meer tot de verbeelding.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-09-2009 7:41
Vandaag heeft ze weer een aantal uren zonder luier gelopen. Toen ze vanavond zelf weer een luier omwilde heb ik haar op het toilet gedwongen en een tijdje vastgehouden. Maar helaas....er kwam niets.

Omdat het echt dramatisch werd toch maar weer de luier omgedaan en toen had ze snel geplast.

Dus ze kan het erg goed ophouden. Maar loslaten op het toilet is zoooo moeilijk voor haar. Heb vandaag al het verhaaltje verteld van Sje over dat het buikje de goede dingen uit het eten en drinken haalt en dat de rest in het toilet mag, maar ook dat haalde niets uit. Jammer!
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-09-2009 8:57
Ze bepaalt dus wel zelf wanneer ze haar plas laat lopen en in die zin is ze dus ook wel zindelijk. Wat voor luiers gebruik je? Heb je al eens hele goedkope geprobeerd?

Hier hadden we vandaag een crèche-dag. Ik had er niet veel vertrouwen in dat het deze week goed zou gaan aangezien hij daar vorige week niet op het wc-tje wilde. Maar hij heeft het keurig gedaan. Alle plasjes op de "grote-jongens-wc". Alleen het hoopje kwam vanochtend iets sneller dan hij naar het toilet kon rennen, maar dat ongelukje tellen we maar niet mee. 

Thuis wil hij nog steeds niet op de wc. Ik heb er wel een opstapje voor gezet en een verkleiner erop gelegd, maar hij vindt het toch nog te eng.

Groetjes.
Miriam
Sje
Posts:75548


--
06-09-2009 9:44
Wat goed zeg dat-ie het vandaag op de creche zo knap gedaan heeft. En inderdaad, een poep die ontsnapt op weg naar het toilet da's maar een halve poep. Hij heeft het in elk geval goed aan voelen komen en was al actie aan het ondernemen.

Hier hebben ze nooit op die brilverkleiner gezeten. Vonden ze helemaal niks. Dus na poos op potje, hielpen we ze met op de wc blijven zitten. Mochten ze zich aan ons vasthouden.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-10-2009 8:16
Ik denk dat wij het ook maar zonder verkleiner gaan proberen. Ik kan me goed voorstellen dat dat gevaarte op de wc alleen maar afschrikt.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-10-2009 2:15
Hier ook geen verkleiner, ze wil zelfs nie op het potje. Gewoon gelijk op de grote wc.

Vandaag heeft ze al weer een tijd zonder luier gelopen. Ze wilde ook zonder luier mee naar de winkel, maar we hebben er toch 1 omgedaan, omdat ze ook thuis op het toilet de plas nog niet laat lopen. Wel gezegd dat ze straks naar oma mee mag zonder luier.

We gebruiken luiers van het c1000-merk.  Maar je denkt dat als we hele goedkope nemen dat ze dan misschien sneller een vervelend gevoel heeft van de luier en het dan zonder wil?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-10-2009 2:27
Ik ben hier overgestapt van pampers naar kruidvat luiers. Dat zijn overigens ook hele goeie luiers hoor. Aan de buitenkant blijven ze tenminste erg goed droog. Iets dat ik van pampers niet altijd kan zeggen... Maar goed, ik heb de indruk dat het bij die kruidvat luiers wel wat langer duurt voordat het vocht in de luier wordt opgenomen en dat dat dus niet heel erg lekker aanvoelt aan de peuterbillen, want sinds we die luiers hebben, was oudste zich erg bewust van het plassen. Als het wat minder "aangenaam" voelt, zou het best eens kunnen helpen.

Een tip die ik van iemand anders wel eens heb gehoord is om een onderbroekje onder de luier te doen. Als ze dan plassen wordt die onderbroek nat en dat voelt vervelend. Vervolgens peuter na elke plas zelf alle handelingen laten doen, dus luier uit, broek uit, billen schoonmaken, nieuwe onderbroek aan, nieuwe luier aan, etc. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar het schijnt dat sommige peuters snel genoeg zat zijn van het steeds maar weer verschonen van hun onderbroekje zodat ze toch maar de wc verkiezen boven de luier.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-10-2009 2:52
Ja, dat van die onderbroek in de luier heb ik ook wel gehoord. Misschien ga ik dat na de vakantie maar eens proberen. En in de vakantie laten we haar gewoon lekker zelf kiezen wanneer ze een luier om wil en wanneer niet.
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-10-2009 2:54
We zijn al wel heel blij dat ze nu dagelijks uit zichzelf de luier uittrekt en alleen in onderbroek verder gaat.

Wel lachen: kom ik vanochtend in de hal. Staat Esther daar net met haar rokje omhoog aan haar onderbroek te prutsen. Vraag ik of ze de luier af wil. Zegt ze: ja, dat doe ik zelf, als jij weg weest. Haha. al lekker een soort van schaamtegevoel aan het ontwikkelen.
Sje
Posts:75548


--
06-10-2009 3:15
"als jij weg weest", wat schattig!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 7 van 22 << < 56789 > >>