Zindelijkheidstraining
Laatste Bericht 02-24-2013 3:34 door Sje. 429 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 22 << < 45678 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-04-2009 9:50
De hele dag is ongelukjes-vrij geweest Smile
Sje
Posts:75548


--
06-04-2009 10:10
Super zeg! Wat zijn ze dan ineens groot he?! Einde van een tijdperk. En dat is nog beter voelbaar als de jongste over een paar jaar ook uit de luiers is.
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2009 1:51
Ik zou willen dat ik hier hetzelfde kan zeggen over mijn 6 jarige.

Hij heeft vaak poep ongelukjes, hij zegt dat hij er niks aan kan doen en dat hij er ook niks aan kan doen dat hij last van zijn darmen heeft. Echter zijn moeder gaat niet met hem naar de dokter en ik denk dat het meneer wel makkelijk uit komt, oooh ongelukje gehad? Ja dat komt omdat ik last van mijn darmen heb. Beetje makkelijk. Maar goed niks helpt, belonen, straffen, het enige wat werkt is een luier om maar ja daar is ie wat groot voor en volgens zijn moeder maken we het hem dan te makkelijk. Ik ben het niet met haar eens want zodra hij in zijn luier een ongelukje heeft roept ie wel meteen en met een onderbroekje aan niet. Van de week vroeg hij er zelf om, maar wat is wijsheid? 
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-05-2009 7:24
Phoe, dat is lastig met een 6-jarige. Wat mij betreft zeker een reden om eens bij een huisarts langs te gaan. Het kan ook een medische oorzaak hebben.

Het is trouwens nog niet zo dat oudste zijn poepjes tijdig aan voelt komen hoor, maar als je goed oplet, zie je zijn gedrag veranderen vlak voor die tijd. Hij wil niet op het potje zitten wachten, dus mag hij op dat moment met pot en al even tv kijken. Dan neemt hij er tenminste de tijd voor.
Sje
Posts:75548


--
06-05-2009 11:17
Ik zou inderdaad terug gaan naar die luier. Kan me niet voorstellen dat een 6-jarige zich daar echt makkelijk in voelt. En inderdaad, zo zou je het hem te makkelijk kunnen maken, maar gezien het feit dat-ie het wel lastig vindt als er poep in zijn luier zit en niet als er poep in zijn onderbroek zit, zou die luier er mogelijk wel voor kunnen zorgen dat-ie beter oplet.

Dus ik zou dat gewoon zo doen en dan niet meteen als-ie in die luier gepoept heeft een schoon onderbroekje of schone luier aangeven. Laat maar een kwartier rondlopen met die poepluier. Mogelijk trekt dat hem over de streep om minder gemakzuchtig te worden. (Als het inderdaad gemakzucht is, maar dat merk je dan snel genoeg).

Overigens, moeten toch alle kindjes als ze bijna 6 zijn naar de GGD voor een APK? Is het toen door de moeder niet aangekaart? Zou wel handig zijn geweest, sterker nog, zou niet meer dan normaal zijn geweest want een 5-jarige die nog in zijn broek poept, daar is iets meer mee aan de hand.

Ze komen altijd op vrijdag toch, de jongens? Zorg dat je op die dag aan het eind van de dag een afspraak bij jullie huisarts hebt om te zorgen dat jullie een traject in kunnen gaan. MacMick is de vader en die heeft net zoveel over zijn kinderen te zeggen als zijn ex, dus waarom zou hij geen actie kunnen ondernemen om zo'n huisartstraject in te gaan?
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-05-2009 12:03
Het is wel een lastige situatie hoor. Ik zou niet achter de rug van de moeder om naar de huisarts gaan. Als jullie een bezoek aan de huisarts nodig vinden, zou ik haar de vraag voorleggen of zij zelf met hem langsgaat of dat jullie dat even moeten doen. Dan houd je de discussie open en heeft zij er ook nog wat over te vertellen. Misschien nog beter dat MacMick en zij samen met zoonlief gaan. Dan is het voor hem ook duidelijk dat papa en mama er beide achter staan dat hij nu eens gewoon op de wc moet.

De luier vind ik ook wel iets te makkelijk voor hem.  Daar leert hij bovendien helemaal niets van.

Hebben jullie al een beloningssysteem geprobeerd? Net zoiets als bij ons dus eigenlijk. 20 Stickertjes op de kaart en hij mag kiezen wat jullie gaan eten bijvoorbeeld?
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2009 12:27
Beloningssystemen werken dus echt niet want hij zegt dat ie het niet aan voelt komen. Oke daar kan ik nog inkomen maar je voelt dan toch dat je in je broek gepoept hebt? Nee kennelijk dus ook niet, dus daar zit het hem want dat kan niet. Je voelt dat.

We hebben al eens met wat luiers gewerkt, uitgelegd dat dat veel minder onhandig was met verschonen, gewoon een nieuwe luier aan, geen vieze spijkerbroek, geen vieze onderbroek (ieuw) en dat het echt geen schande is. Oke hij trok die luier aan, ging spelen, ging netjes naar het toilet om ook zijn grote behoefte te doen (want dat kan hij wel) maar ook als hij een ongelukje had gehad kwam hij het direct melden. Dat is waar we naar toe willen dus ik ga hem dan niet laten lopen met een poepluier.

Zijn moeder vindt de truc met de luier niks, weten we van de jonste want dat soort zaken wordt nauwelijks gecommuniceerd. Ik zelf zou zeggen ik neem hem mee naar de huisarts maar dat wordt niet in dank afgenomen en als Mick voor zou stellen dat hij mee zou kunnen gaan dan is het niet nodig en ze kan het echt zelf wel regelen. Niet zo prima dus want wij moeten elke keer oplossingen verzinnen.

Als ze in een beetje goede bui is vanmiddag of zondag (daar moet je echt wel rekening mee houden) zal ik haar eens vragen wat de status nu is.  
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2009 1:10
Overleg met de moeder, en huisarts inschakelen. Belonen helpt niet, straffen zeker niet, en er is in ieder geval iets aan de hand als een 6-jarige nog in de broek poept... Maar wel overleg met de moeder, om verdere problemen te voorkomen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-05-2009 4:56
Ik ben het helemaal met Peter eens. Hoe gaat het trouwens op school? Kan hij het daar wel ophouden?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-05-2009 7:55
Moeilijk geval, maar overleg met de moeder lijkt me zeker noodzakelijk.

Hier heeft Esther vanmiddag weer de hele middag met alleen een onderbroekje aangelopen. Om half 7 zat ze met papa lekker op de bank een boekje te lezen en ineens begint ze hard te huilen dat haar broek nat is. Direct uitgelegt dat het helemaal niet erg is dat ze er even geen erg in had dat de plas al kwam en gezegd dat het erg goed was dat ze het de hele middag zo goed had volgehouden.

Ik ben benieuwd hoe ze het de komende dagen weer gaat doen. Meestal is een ongelukje zo erg voor haar dat ze weer dagen alleen een luier om wil.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-06-2009 7:52
Ik ben heel benieuwd hoe het vandaag gaat met Esther, Karin. Heeft ze gisteren wel een paar keer op het potje gezeten of heeft ze de hele middag opgespaard?
Daanie
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2009 10:36
Ik heb het er gisteren met moeder over gehad en die beweert gewoon staal hard dat ze er minder last van heeft dan wij. Huisarts zou er niks aan doen omdat het wel minder wordt en het zou dus gewoon peuter diarree zijn.

Op school schijnt het wel beter te gaan...maar dat weten we dus niet. 
Sje
Posts:75548


--
06-06-2009 11:13
@Karin, hopen dat Esther geen terugslag krijgt nu het gisteren zo goed ging.

@Daan, peuter diarree? Bij een kind van 6? A.D.S. naar de huisarts met die jongen als overleg met de moeder niks uithaalt.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-06-2009 12:08
Wat een vreselijk lastig dilemma, Daanie. Als ik het goed begrijp, twijfel je zelf aan de versie van de moeder? En wat is last. Heeft zij er minder last van, omdat ze het geen probleem vindt, of gebeurt het bij haar thuis minder.... het is maar net hoe iemand het zelf ervaart.

Komt MacMick zelf wel eens op de school? In dat geval lijkt het mij verstandig om eens te informeren hoe het daar gaat. Afhankelijk van het antwoord daar kun je dan altijd nog besluiten of de stap naar de huisarts nodig is. 

Peuterdiarree lijkt mij ook stug hoor bij een 6-jarige. Volgens mij is dat gewoon flauwekul. 
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-06-2009 8:30
Lastig Daan. Maar op school eens informeren is misschien niet zo'n slecht idee.

Esther heeft vandaag niet meer zonder luier gelopen. Nu waren we een groot deel van de dag ook onderweg of op bezoek bij schoonouders, dus situatie was ook niet gunstig.

Morgen weer nieuwe kansen.
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-07-2009 7:33
Jammer hoor, Karin. Maar als de situatie er niet naar is, is een luier inderdaad de beste optie. Ik ben benieuwd hoe het vandaag gaat!
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-07-2009 11:48
Ik vrees dat ze niet durft nu ze weer een ongelukje gehad heeft. Terwijl ik gelijk heb uitgelegt dat alle kinderen wel eens op de bank of de vloer plassen, zelfs de meiden van Sje. (die neem ik nog wel eens als voorbeeld.)
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
06-07-2009 12:09
Och, wat jammer zeg. Is ze erg perfectionistisch?

Hier gaat het nog steeds heel goed. We zijn nu al sinds woensdag ongelukjes-vrij. Hij krijgt in bed een luier om en naar de gym en in de stad heeft hij een luierbroekje aan gehad. 
Sje
Posts:75548


--
06-07-2009 12:22
@Karin, vertel Esther maar dat het zelfs de KKD eergisteren nog overkwam! Zucht...................... Niet dat ze het niet aan voelt komen maar dan is ze zo aan het spelen dat ze gewoon niet op tijd gaat.

Hopen dat mijn meiden die kleine meid van jullie indirect zindelijk kunnen krijgen! Wij gebruikten grotere kindjes die ze kenden ook weleens als voorbeeld. Daar kijken ze wat tegenop en dat stimuleert best goed bij dit soort spannende ontwikkelingen.

@Miriam, wat goed zeg dat jullie al zo'n eind zijn! En hoe gaat het nu met de poep-activiteiten? Gaan die ook goed?
karin185
New Member
New Member
Posts:


--
06-07-2009 1:43
Fijn dat het bij jullie zo goed gaat, Miriam.

Ik zal tegen Esther zeggen dat het jouw kleine meid ook nog overkwam. Misschien helpt dat. Maar ze is inderdaad perfectionistisch. Ze vind het heel erg als ze een ongelukje heeft. Ook als ze een keer per ongeluk een beker omgooit dan begint ze al te huilen. Dus dat wil ze gewoon graag voorkomen.
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 6 van 22 << < 45678 > >>