Hoe en hoe laat
Laatste Bericht 09-23-2011 9:50 door Louise. 60 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 4 << < 1234 > >>
AuteurBerichten
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-07-2009 1:46
Zoon heeft vanmorgen proberen te bellen toen wij naar de kerk waren (zag ik bij de nummermelding). Heb inmiddels dochter gesproken, zij zei gelijk "heb je je SMS niet gelezen?!" . Verzonden na het vergeefse telefoontje: ze is nu bij haar vriendje "en ik kom vanavond pas thuis". Hoe laat? "o... uur of 10". Uhhh... vind ik niet zo'n goed plan, 8 uur! "nou, half 10 dan, doei!". Zo ging dat zo'n beetje ;P
In de SMS stond ook nog dat Kane "superleuk" was.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-18-2011 8:36
Gisteravond kom ik thuis, zit dochter van bijna 18 (nog 3 mnd) "ik zal het maar gelijk zeggen: ik heb vrijdag een date!". Leuk, met wie??
"Met T". En wie is T?
Blijkt ze een paar weken geleden ontmoet te hebben toen ze, voor het eerst, naar zo'n grote discotheek was geweest als afsluiting van de examens. Discotheek is dan voor de eindexamenkandidaten, die elk 8 mensen mogen meenemen. Onder andere zusje met vriendinnen waren er ook. T heeft ze veel mee staan praten die avond en aan het eind had hij gevraagd hoe ze contact konden houden en nu had hij dus een date gevraagd. Is wat jonger, 4 havo, zit op de andere school in de plaats waar ze naar school was. Maar ik hoefde niet verder te vragen, "ik ben bijna 18, als ik over 1 of 2 jaar uit huis ben weet je ook niet hoe ik uitga, ik zorg echt wel goed voor mezelf" etc. 

Wat zouden jullie doen....?!?! Dochter is inderdaad best te vertrouwen, maar van die jongen weten we helemaal niets... Zou je blijven vissen: is het een brommertype, biertype, gaat 'ie elke week een nachtlang uit inclusief indrinken, zou je een zo-laat-thuis-tijd stellen? Of zou je het inderdaad laten in vertrouwen op je dochter, die tenslotte inderdaad bijna 18 is en tot nu toe geen gekke dingen heeft laten zien????
Sje
Posts:75548


--
06-18-2011 9:57
Ik zit hier natuurlijk helemaal nog niet in met mijn meiden van 6 en 7 dus ik heb misschien makkelijk praten, maar als ik lees dat ze bijna 18 is, ze tot nu toe nog nooit gekke dingen gedaan heeft en met de wetenschap (vanuit hhp) dat ze nogal eens met zichzelf aan het worstelen is, zou ik het denk ik een kans geven en haar laten zien dat jullie vertrouwen in haar hebben.

Ik denk dat dat, gezien haar geworstel, weleens een lichtpuntje voor haar zou kunnen zijn. En niet alleen dat jullie vertrouwen in haar hebben, maar ook dat ze zelf kan laten zien dat ze betrouwbaar is en dat straks blijkt dat ze gewoon echt een leuke gezellige avond gehad hebben zonder gekke toestanden.

Zal voor haar eigen trots en zelfvertrouwen ook weleens goed kunnen zijn.

Maar zoals ik al schreef, ik weet helemaal niet hoe ik zelf zou beslissen met onze eigen meiden op die leeftijd, ik praat even gewoon nuchter en rationeel gezien.

Kan me voorstellen dat je die jongen liefst eerst zou willen ontmoeten of dat je heel veel via haar over hem wilt weten, maar ja dat gebeurt nou eenmaal niet voor een eerste date. En net wat ze zelf zegt, over 2 jaar is ze misschien het huis uit en heb je er helemaal geen zicht meer op wat ze allemaal wel of niet doet in het uitgaansleven.

Edited by - Sje on 18-6-2011
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-18-2011 11:39
Sje, je verwoordt precies m'n nuchtere reactie. Maar wat moet je er als moeder iedere keer weer aan wennen!!!! In die zin heb ik gisteravond ook gereageerd.
Papa L was er niet, vanmorgen nog even over gehad, die wil wel hele naam en adres hebben ;P
Vorige vriendje was al eens hier thuis geweest voordat het "aan" raakte (en 1,5 jaar is gebleven) en één van de eerste keren hebben we haar daar opgehaald zodat we bij hem thuis kennis konden maken. Je wilt toch weten waar je kind zit! Maar ja, dat is alweer bijna 2 jaar geleden, toen was ze jonger...
Sje
Posts:75548


--
06-18-2011 12:23
Ah, fijn dat ik met mijn geen-ervaring-met-18-jarigen toch een wel-ervaring-met-18-jarigen geef. Geeft hoop voor de toekomst als ik er zelf voor sta. ;-))

Wel goed plan van meneer Louise om in elk geval adres en telefoonnummer van die jongen te vragen.

Als je het naar je dochter toe op die manier brengt "Je hebt gelijk, je bent nu bijna 18 en we hebben alle vertrouwen in je maar het is voor ouders best moeilijk om kinderen los te laten, dus het zou wel fijn zijn als je ons het adres en het telefoonnummer van die jongen geeft voor onze gemoedsrust". Je mag jezelf ook best kwetsbaar opstellen naar je kind toe.

En weet je wat dan net wat beter is voor haar? Als je haar aangeeft dat ze die gegevens desnoods in een gesloten envelop aan jullie geeft. Dat je de informatie alleen maar hebt voor noodgevallen en dat je ook alleen maar in noodgevallen die envelop opent.

Als ze dan bij thuiskomst of de volgende dag gewoon die envelop nog gesloten ziet liggen is dat ook goed voor haar vertrouwen in jullie.

Klinkt heel suf, maar begrijp je hoe ik het bedoel? Ik doe nu weer even net of ik zelf 18 ben en voor zo'n date sta. Dan zou ik het misschien ook fijner vinden om die gegevens op die manier aan mijn ouders te geven.

Vergeet niet dat aan zo'n date heel wat privacy en spanning vastzit (het is misschien al een hele stap geweest voor haar om dat gisteren zo uit het niks tegen jullie te vertellen) dus dan is het wat ongemakkelijk om je ouders adres en telefoonnummer van je potentiële nieuwe vriendje te geven.

 

Edited by - Sje on 18-6-2011
Margreeth
New Member
New Member
Posts:


--
06-18-2011 10:57
Misschien kun je via google/ hyves of facebook even kijken wat voor type het is??!

;-) erg he.. maar daar kun je misschien wel het eea uit afleiden.

Ik denk dat je verder niet veel kan.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-19-2011 8:49
had ik inmiddels ook al bedacht... ga eens op zoek!

---edit: beter niet kunnen doen geloof ik :P vrijwel zeker gevonden maar of ik blij ben???

Edited by - Louise on 19-6-2011
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
06-23-2011 6:14
Tja, ik zou niet al teveel waarde hechten aan faceboek enz., daar zetten ze vaak zelf de excessen op omdat dat 'stoer' wordt gevonden...

Jij voedde je dochter op, en als ze bijna 18 is, betekent dat dat ze over een paar maanden zonder jullie toestemming een huis mag kopen, mag emigreren en mag trouwen. Ik zou dan ook geen probleem maken van een date... 
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-23-2011 6:56
Teruglezend in dit forum dacht ik al dat jij hierom zou lachen... al was het vast wel een lekker idee dat je zus/hun tante mee ging nachtbraken  Innocent
Deze moeder (en vader ook) moet er gewoon even aan wennen! whatchutalkingabout
Sje
Posts:75548


--
06-23-2011 7:05
Maar het gaat dus wel gewoon door morgen, die date van je dochter?
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-24-2011 6:29
Ja hoor, ze was foetsie toen ik thuiskwam uit m'n werk...
Sje
Posts:75548


--
06-24-2011 7:09
En hoe voelt dat voor je? Loop je met je ziel onder je arm, of kun je het redelijk loslaten?
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-25-2011 8:30
Neu, kan dat wel loslaten. Heb wel tegen half 11 eens gesms't. Kreeg prompt antwoord dat ze met de bus van even na 11'en zou komen. Even later ging jongste haar mobiel boven halen, bleek ze al van iets voor mijn sms een berichtje te hebben: zeg je tegen mama dat ik plm 11.15 thuis ben.
Ze had het leuk gehad. Gewoon daar thuis meegegeten, en daarna samen een film gekeken. Toen ze aan het vertellen was, kwam er bericht op haar telefoon binnen. Exvriendje is zeer verbolgen... dat ze iets aangaat met een "vriend" van hem. Nou ja, hij heeft wel eens met hem gegamed, maar hij kent de halve wereld. En wie was er ook weer de eerste die een ander had??? (binnen 2 weken, na 1,5 jaar verkering!). Maar het maakte haar flink van slag en eigenlijk ben ik heel boos op die knul.... hoop dat hij vanavond het examenfeestje (georganiseerd met een gezamenlijke vriendin, hij is wel uitgenodigd want ze gaan "als vrienden" met elkaar om) voor haar verpest!!!
Sje
Posts:75548


--
06-25-2011 10:37
"hoop dat hij vanavond het examenfeestje voor haar verpest"? Lijkt me dat je daar een woordje vergeten bent.

Meten met 2 maten inderdaad dat-ie het niet kan hebben dat ze een date heeft met iemand die hij toevallig kent, maar dat-ie zelf destijds wel 2 weken nadat het uitging een andere vriendin had. Vervelend ook dat-ie haar daarover nu via sms een schuldgevoel aanpraat. Bah!

Hopen dat ze dat naast zich neer kan leggen.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-25-2011 11:32
In woorden legt ze het naast zich neer, maar ze was behoorlijk van slag...  En er moet een hoofdletterwoord NIET in die zin inderdaad!!!
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
06-26-2011 1:46
Dochter nog niet gesproken, maar begrijp van manlief (die haar heeft opgehaald en op de trein gezet voor volgende activiteit) dat een paar vriendinnen de ex even stevig de les hebben gelezen en er sorry was gevolgd...
Sje
Posts:75548


--
06-26-2011 2:11
Kijk, dat zijn nog eens vriendschappen! Super van haar vriendinnen!
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
07-02-2011 6:26
Louise, ik moet niet lachen om je bezorgdheid, maar ik probeerde het wat te relativeren.
Louise
New Member
New Member
Posts:


--
07-04-2011 9:44
Pepo ik bedoel dat lachen ook niet letterlijk: ken je langer dan vandaag, al is het virtueel! Ik bedoelde alleen dat het bij jullie inmiddels om heel andere verhalen gaat...
Inmiddels is het echt wel verkering met die andere jongen, wij vinden het eigenlijk jammer. Laat ze nou eerst eens haar eigen leven leven! Maar voorlopig heb ik er wel hoop op dat ze, nu ze meer eigen bezigheden heeft, er gezonder mee omgaat dan de vorige keer, direct na de verhuizing.
Sje
Posts:75548


--
07-04-2011 9:49
Ah, dus toch verkering?! Spannend zeg!
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 3 van 4 << < 1234 > >>