Op reis
Laatste Bericht 10-06-2008 2:48 door Peter P. 11 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
10-01-2008 9:05
    Even getwijfeld of ik dit bij school moest zetten, het gaat om een schoolreisje per slot, maar ik vind het toch beter hier passen...

    Ik heb een dochter van 17 die met school een week naar Rome is. Wij hebben daar natuurlijk met zakgeld en beltegoed aan bijgedragen, maar denk je dat ze iets laat horen? Ja, één SMS'je, dat een verplicht concert 20 euro duurdeer was dan gepland, of we dat nog even wilden overmaken... Verder niks, nada.. Ik maak me niet echt ongerust, als er iets was denk ik dat we via school wel wat hadden gehoord, maar ik vind het niet leuk...

    Ervaringen? Wie heeft kinderen die wel dagelijks sms'sen als ze weg zijn? Of ook kinderen die vinden uit het oog, uit het hart?

    Vinden jullie dat ik er volgende week iets van mag zeggen?
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-01-2008 10:04
    Ik vind dat je er iets van mag zeggen. Moest toevallig vandaag nog aan je denken en ik wilde nog vragen of je inmiddels iets gehoord hebt. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het niet tof vindt dat het uit het oog uit het hart is.

    Onze meiden zijn nog klein maar als ze die leeftijd van jouw meiden hebben, dan hoop ik toch ook dat ze iets vaker iets laten horen.

    Toen ik nog thuis woonde kon ik ook af en toe het bezorgde van mijn ouders wel vervloeken. Ik snapte bijv. echt niet waarom het nou nodig was dat ik even liet weten als ik uit school met een vriendin mee naar huis ging.

    Nu ik zelf moeder ben, snap ik het des te meer. Dus mogelijk komt M2 er ooit nog op terug als ze zelf moeder is. Ooit begrijpt ze je.

    Laat je even weten hoe het afgelopen is als ze eenmaal thuis is?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2008 6:57
    Dank je. Dat ze iets moeten laten horen als ze uit school ergens anders naartoe gaan, vinden ze zelf ook logisch. maar dan verwacht je ze thuis, nu weten we toch dat ze niet thuis komt (ik hoor het haar al zeggen)...
    Louise
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2008 7:47
    Tuurlijk kun je er iets van zeggen! Maar probeer het wel in een positieve sfeer te houden... ik krijg weleens het verwijt dat ik "alleen maar mopper" terwijl ik naar mijn gevoel eerst met belangstelling heb geluisterd en dan toch echt zo'n opmerking ook nog even kwijt moet. Kun je geen humoristisch sms'je bedenken voor nu? Even van "o ja, dat zou ik doen!". En inderdaad, ongerust hoef je niet te zijn, als ze met school weg is... alleen (of met een klein groepje zonder leiding) ligt dat anders. Hier geldt: "geen bericht goed bericht" maar da's niet genoeg voor een bezorgd vader-/moederhart...
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2008 9:45
    Het is niet eens alleen bezorgdheid, meer belangstelling. Toen wij drie weken  zonder hen op vakantie gingen ging er om de dag een sms'je om te laten weten hoe het ging...

    Goed idee, van dat humoristische sms'je sturen, ga ik doen!

    Is weg,

    "Ha lieverd, we zijn je bijna vergeten! Wer pikken je natuurlijk morgen van school op, laat je nog even weten hoe laat? Veel plezier nog deze laatste dag en een leuke busreis terug"

    PM2"

     
    Marion60
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2008 10:16
    Goed idee om het zo op te pakken. Aan de ene kant snap ik je bezorgdheid maar vergeet ook niet dat we tegenwoordig met de mobiele telefoon ook maar gewoon verwachten dat we regelmatig iets horen. Toen mijn zoons naar Rome gingen met school waren mobieltjes nog geen gemeen goed dus ik hoorde ik ook eigenlijk niets. Maar ach, ze zijn met school weg en je mag toch verwachten dat als er echt iets is de begeleiders contact met je opnemen. Bovendien hebben ze vaak zo'n druk programma dat ze thuis ook gewoon "vergeten". Zou er als ze terugkomt niet zo'n issue van maken, gewoon zeggen dat je het leuk had gevonden als ze tussendoor even gemeld zou hebben hoe ze het heeft omdat jullie daar gewoon benieuwd naar zijn.

    Overigens toen mijn jongste vorig jaar in groep 8 op kamp ging mochten er geen mobieltjes mee! Gewoon even een paar dagen geen contact met huis en wij als ouders hadden een mobiel nummer van de leiding wat we konden bellen als we ongerust waren ;-)

    grtz

    Marion
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-02-2008 11:52
    Haha, goed signaal die eerste zin van je sms-je Pepo! Zou ze het oppikken?!
    Gompy
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-02-2008 12:31
    Goed idee om zo'n SMS-je te sturen.
    Wij hebben het probleem eigenlijk tot nu toe nog helemaal niet gehad met onze dochters. Meestal horen we om de dag wel iets van ze. Ook wij vullen het beltegoed van te voren aan met de opmerking dat ze zo af en toe wel iets van zich moeten laten horen.

    Ik zou er op een leuke manier toch wel iets van zeggen als ze weer thuis is, maar laat het niet iets worden wat tussen jullie in komt te staan, dat is het niet waard.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-02-2008 8:28
    En Pepo, al reactie uit Rome?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-04-2008 10:54
    Ze is terug. Inderdaad waren we niet de enige ouders die geen sms'jes hadden gekregen...

    Wel problemen met haar diabetes, daar ga ik straks een stukje van maken voor elders op dit forum.
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-05-2008 3:04
    Jammer Peter dat jullie geen berichtjes kregen van haar. Vond ze vast te kinderachtig, of niet?
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    10-06-2008 2:48
    Kost geld, en ze is met andere dingen bezig. Allemaal onnodig, vindt ze.
    U bent niet gemachtigd om te reageren.