Hoe en hoe laat
Laatste Bericht 09-23-2011 9:50 door Louise. 60 Reacties.
Printer Vriendelijk
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 41234 > >>
AuteurBerichten
Peter P
New Member
New Member
Posts:


--
09-26-2007 8:15
  Hoe komen jullie pubers thuis als ze uitgaan, mogen/moeten ze zelf naar huis, is dat dan ver van huis vandaan, worden ze opgehaald/thuisgebracht...

  En hoe laat mogen ze wegblijven op welke leeftijd?

  Hier is het op het moment nauwelijks een issue, omdat er niet of nauwelijks wordt gestapt buiten de schoolfeesten. In het dorp gaat de jongste nog weleens naar een verjaardag, dat is dan in het dorp waar ze voor middernacht zelf thuiskomt, of van een schoolvriendin, waar ze door ons owrdt opgehaald of door ouders wordt thuisgebracht.

  De oudste zit in de stad op school, en snachts alleen op de fiets door de polder vinden we geen goed idee, dus die halen we op. Dat is nu twee keer per jaar ofzo, dus geen enkel probleem. Als ze zomaar weg willen naar de stad, moeten ze gewoon zorgen de laatste bus (23.10) te halen, daar is momenteel ook nog geen discussie over, maar dat zie ik er wel aankomen binnenkort...

  O ja, mijn meiden zijn van 1990 en 1992. 
  willy v
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:4047


  --
  09-26-2007 10:18
  Mijn kinderen zijn die leeftijd al lang gepasseerd. Zijn alle 4 20+ en wonen niet meer thuis.
  De zoon is 20 en vanaf zijn 16 ong. ging hij buiten het dorp uit.
  Hij ging daar met de discobus naar toe en kwam dan ook weer terug(moest wel het laatste stuk, 2 km , door het bos naar huis fietsen).
  Hij wilde en mocht dat alleen.Hij zei wel even dat hij terug was.
  Zijn 3 zussen is een ander verhaal.
  De oudste wilde niet uit, dus geen problemen.
  Nummer 2 en 3 maar al te graag dus het zelfde verhaal als de zoon(discobus) met het verschil dat we hen naar de bus brachten en ook 'snachts om 2.30u weer ophaalden.We hebben hen nooit alleen door het bos laten fietsen.Mijn man en ik deden om de beurt "dienst Er woont niemand aan onze weg dus konden met niemand meerijden.
  Later toen ze hun rijbewijs hadden gingen ze verder weg en reden om de beurt met vriendinnen in de auto van hun ouders waarvan degene die reed de bob was.
  Ook namen ze later wel met een man/vrouw of 8 wel een taxi busje.
  Tijden zijn hier nooit aan de orde geweest, dat kan niet wanneer je afhankelijk bent van vervoer, ik vond het altijd belangrijk dat ze "veilig"weer thuis kwamen, dus met anderen en dan ben je afhankelijk.

  Groetjes Willy


  Edited by - willy v on 26-9-2007 10:20:47 AM

  Edited by - Peter P on 26-9-2007 13:36:58
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-26-2007 11:49
   Tijden zijn hier nooit aan de orde geweest, dat kan niet wanneer je afhankelijk bent van vervoer, ik vond het altijd belangrijk dat ze "veilig"weer thuis kwamen, dus met anderen en dan ben je afhankelijk.

   
  Tja, toch kiezen wij ervoor om ze dan op 'normalere' tijden op te halen, 2.30 is voor een 16-jarige idioot, vinden wij, dat gebeurt dus gewoon niet, hoe anderen daar ook over denken. Dan rijd ik zelf om 01.00 wel naar de stad om ze op te pikken. En als je dat overlegt met andere ouders, blijken die er opvallend vaak net zo over te denken, en rijd ik nooit voor alleen mijn eigen dochter...

  Nou is mijn oudste niet zo moeilijk over tijden, die vind 1 uur ook laat genoeg, geloof ik.  
  Marion60
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-26-2007 7:00
  Voor een 16-jarig vind ik 01.00 ook een mooie tijd. Tot ze zelf een rijbewijs hadden haalden we ze meestal wel op. Soms waren er schoolfeesten op een doordeweekse avond (!) en dan wilden ze graag langer. Omdat dat maar 1x per jaar was mocht dat dan maar dan stuurde ik een taxi om ze op te halen. Dat regelde ik 's middags dan alvast. Omdat wij de volgende dag ook weer fit op het werk wilden verschijnen was dat een prima oplossing.

  grtz
  Marion
  Gompy
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-27-2007 11:51
  Voor onze jongste (15) is het hier nog niet aan de orde. Wel eens naar een verjaardag of schoolfeest en dat is dan om 24.00 uur afgelopen.
  Voor onze oudste (wordt over 2 maanden 17) is het een ander verhaal, echt vaak stappen doet ze nog niet, maar ook verjaardagen zijn vaak een heet hangijzer. Ook wij vinden 1.00 uur een hele mooie tijd, voordat je weer thuis bent en in je bed ligt is het toch vaak half 2.

  Dus onze oudste is volgens haar altijd de enigste die zo vroeg naar huis moet!!

  Ze mogen bij ons nooit alleen op de fiets of scooter rond die tijd naar huis komen, dus altijd halen en brengen.

  Laatst wilde oudste met een vriend naar huis fietsen die nog een stuk verder op woont, maar wij hielden voet bij stuk en hebben haar gebracht. Nog geen 100 meter van het adres van de verjaardag vandaan, fietste die knul gewoon de sloot in!! Die werd alsnog met de auto gehaald, nou onze dochter had dan toch die 5 kilometer door de polder alleen moeten fietsen, dus om zulk soort situaties te voorkomen halen en brengen we ze voorlopig nog.

  Je hoort tegenwoordig zoveel enge dingen dat ik er graag midden in de nacht nog voor op pad ga om ze veilig thuis te hebben.
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-27-2007 2:51
  Toen ik 16 was was het eerst half 2 MOEST ik buiten staan en werd ik dus opgehaald.
  Was ik half 2 niet buiten riep mijn vader dan rij ik aan.
  Op een of andere manier zorgde ik daardoor dat ik altijd half 2 buiten stond.

  Daarna vriendinnen van verschillende leeftijden. Van een jaaf of 3 a 4 uiteenlopend dus 16 t/m 19 ofzo. Dus auto.
  Toen woonde ik dichste bij haar dus eerst iedereen naar huis brengen dan mij en dan zij zelf naar huis.
  Toen hebben mijn ouders gezegd van zie maar hoe laat je thuis bent als je maar niet alleen komt.

  Vanaf mijn 17e maakte het ook niet uit als het maar niet 5 a 6 uur sochtends werd. Nee maar wel 4 uur :).
  En zolang ik maar om half 7/7 uur opstond voor mijn bijbaantje. (nooit verslapen nooit kater)

  Met nieuwjaar mocht ik wel tot 7 uur sochtends. Eerder kwam mijn vader me niet halen want dan sliep ie zei hij. Vond ik niet erg :-).

  Eigenlijk altijd met auto of fiets waar dan wel wat jongens bij waren. Of grote groep meiden.
  Een enkele keer taxi. En in het begin gehaald/gebracht.

  Ooit ook wel vriendje en ik met 2en naar huis gefietst. Maar het is nooit dan super achteraf. Altijd genoeg huizen vlakbij langs de weg.

  Mijn zus ging nooit uit. Paar keer maar. Die hield er niet van. En tja ik was dus ook de eerste voor de regels van mijn ouders. Maar ben denk ik als ik hier lees best vrij gelaten.

  Maar denk dat het ook aan het kind zelf ligt de afspraken die gemaakt worden.

  gr
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-28-2007 9:12
  Sonnie, dit laat ik mijn dochter dusniet lezen... ;-))
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-28-2007 9:33
  Groot gelijk, Peter! Ik vind dat ook wel heel erg laat (vroeg) voor iemand van die leeftijd.
  kristel
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-28-2007 10:48
  Mijn vader had dezelfde aanpak als die van Sonnie, als ik om 24.00 uur niet thuis was kwam hij me halen. Echt niet dus dat je vader "de kroeg" binnenkomt dus ik was altijd op tijd.

  Toen ik 18 werd was de maximale tijd van thuiskomen 2.uur. Mijn ouders vonden dat ik zolang ik daar in huis woonde me aan hun regels moest aanpassen, en ook terecht.
  Ik had een vriendin die op kamers woonde en meestal sliep ik dus daar het weekend.
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-29-2007 12:39
  PePo: iets wat je wel in de gaten moet houden is dat tegenwoordig iedereen pas tegen 12 uur op stap gaat. Dus als ze dan half 1 weer thuis moeten zijn is het net een beetje gezellig.

  Mijn ouders vonden het uiteindelijk allemaal prima als ze maar wisten dat ik goed thuis kwam. Ik hoefde nooit te roepen want mijn moeder werd wel wakker als ik mijn tanden poetste (die hoort ook alles!)

  In het begin bleef ze natuurlijk op of lag ze in bed wakker maar dat went ook.

  Ik kwam dus altijd tegen een uur of 4 thuis. En zolang ik om half 7 7 uur weer langs mijn bed stond en ging werken vonden zij het prima. Ze vonden het ook niet erg toen ik in het begin nog wel eens zaterdagavond/middag even een uurtje te bed kroop om vervolgens weer te gaan stappen. En dan zondag bleef ik meestal tot 12 uur liggen en dan stond ik op hoe laat ik ook thuis was.

  maar misschien scheelt het dat ik uit mezelf nooit zaterdags ging stappen als ik zondags moest dansen ( dat betekent half 7 7 uur op op zondag en savonds 10 uur pas thuis) en tja dan moet je toch presteren. Dus dat is nooit een issue geweest. Nou misschien dat ik in al die jaren 2x op stap ben gewest als ik zondags moest dansen maar dan hadden we de afspraak gemaakt dat ik half 2 werd gehaald en het toernooi was dan vlakbij.

  Maar als ik geen toernooien had gingen we vrijdags en zaterdags.

  En ik denk zoals het bij mij ging dat ik mag weten hoe laat ik thuis ben dat dat bij bijna alle jongeren zo is. Ik ken in mijn omgeving geen jeugd die op een bepaalde tijd thuis moet zijn. Of het zijn dan de jeugd die net voor de eerste paar keer op stap gaan.

   

  gr 
  Gompy
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-29-2007 1:42
  Soms snap ik het niet meer hoor!!

  Oudste had gisteren een verjaardag die tot 1.00 uur duurde omdat de moeder van het meisje wat tobt met haar gezondheid en dus niet de hele nacht jeugd over de vloer wilde hebben.
  Manlief haalt oudste dus netjes op om 1.00 uur, was de rest allemaal al naar huis en was ze de laatste!

  De ene keer vinden ze 1.00 uur veeeeel te vroeg en de andere keer is iedereen al zeker een half uur eerder vertrokken.
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-29-2007 6:50
  PePo: iets wat je wel in de gaten moet houden is dat tegenwoordig iedereen pas tegen 12 uur op stap gaat. Dus als ze dan half 1 weer thuis moeten zijn is het net een beetje gezellig.


  Ja doei. Als ze dat ongezellig vinden, moeten ze eerder beginnen. Ik zal vast niet de enige ouder zijn die er zo over denkt.
  Margreeth
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-29-2007 10:16
  Ik geef je helemaal gelijk Peter.
  Trouwens, ben zelf ook nog niet zo oud, maar in mijn tijd was dat ook al zo met die tijden, maar ik hoefde er echt niet mee aan te komen. En nu ben ik er blij om, begrijp mijn ouders nu wel ;-)

  Edited by - Margreeth on 29-9-2007 10:17:14 PM
  Peter P
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-29-2007 11:34
  Je moet het midden zoeken.. Mijn M1 moest om 23.00 uur thuis zijn, alleen op verjaardagen van mij en mijn ouders mocht het bij uitzondering00.00 zijn, en bij het 25-jarig huwelijk van mijn ouders zelfs 01.00 uur... En dat bleef zo tot ze uit huis ging (en met mij trouwde dus).
  Zo streng ben ik dus niet, M3 is nu naar de bios en belde om 23.10 dat het pauze was, en dat ze dus later thuis zou zijn. Geen sleutel. ze wordt thuisgebracht, dus ik blijf nog even op. ;-)

   
  Daanie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-30-2007 1:39
  Ja maar daar blijkt wel een verantwoordelijkheids gevoel uit. Ze weet dat je op haar zit te wachtn en dus belt ze, dat maakt ook denk ik dat je haar meer verantwoordelijkheid durft/wilt geven.

  Overigens mochten wij vroeger best uit, weet niet meer precies hoe laat we thuis moesten zijn, rond 1 uur ook geloof ik op die leeftijd, maar mijn ouders gingen echt niet elk weekend of elk feestje rijden. Mijn ouders hebben 5 kinderen en zagen zichzelf al elke keer rijden en daarbij vonden ze een glaasje wijn 's avonds ook wel erg lekker. Dus wij kregen een boel verantwoordelijkheid om het goed te regelen of om te fietsen maar dan nooit alleen. 
  sonnie1983
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-30-2007 2:17
  PePo, ik denk dat ook de kosten van een drankje in de discotheek etc mee speelt dat de jeugd tegenwoordig later gaat stappen. Ze gaan dan vaak eerst rond een uur of 10 half 11 met eeng roepje vrienden bij elkaar zitten en dan een biertje erbij of net wat. En dan gaan ze naar de kroeg of discotheek.

  Het is gewoon denk ik zoals het gaat nu. Als ik kinderen zou hebben zou ik niet zeggen dat ze 1 uur thuis moesten komen uit de discotheek gewoon omdat ik weet dat het dan net pas begint.

  Misschien zou ik ze in het begin die vrijheid nog niet geven hoe laat ze thuis moeten zijn maar ze dan wel ophalen etc. Maar uiteindleijk krijgen ze die vrijheid bij mij ook.

  gr 
  Daanie
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-30-2007 2:25
  Ik weet niet of je dat kan zeggen hoor Sonnie en dan erbij kinderen van 16 die eerst gaan indrinken en dan verder gaan in de disco of in de kroeg? Ik denk dat je daar als ouder ook niet blij van wordt.
  Miriam
  Veteran Member
  Veteran Member
  Posts:3535


  --
  09-30-2007 3:53
  Dat indrinken vind ik echt een hele slechte zaak. Alsof je alleen maar plezier kan hebben als je helemaal lam van de alcohol bent! Ik heb in dit topic nog niet eerder gereageerd, omdat wij nog niet echt met dit soort dingen te maken hebben, maar één ding is zeker: indrinken en lam thuiskomen zal ik hier in huis nooit accepteren! Verder vind ik 1 uur voor een 16-jarige een hele mooie tijd om thuis te komen. 

  Groetjes,
  Miriam
  Sje
  Posts:75548


  --
  09-30-2007 4:17


  citaat:
  sonnie1983 wrote:
  Als ik kinderen zou hebben zou ik niet zeggen dat ze 1 uur thuis moesten komen uit de discotheek gewoon omdat ik weet dat het dan net pas begint.  Weet je wat, we spreken elkaar hier nog een keer over als je ooit moeder bent. Wedden dat je er dan anders over denkt? Het is op het moment dat je nog geen kinderen hebt heel makkelijk gezegd wat je wel en/of niet zou doen in bepaalde gevallen, maar op het moment dat je wel moeder bent, trek je heel veel terug van wat je ooit gezegd hebt. 

  Edited by - Sje on 30-9-2007 4:18:26 PM
  karin185
  New Member
  New Member
  Posts:


  --
  09-30-2007 4:33
  Sonnie, ik kan alleen maar Sje gelijk geven. Wacht met zeggen wat voor regels jij zou hanteren tot je zelf kinderen hebt. Dan ben je verantwoordelijk voor kinderen en dan voelen heel veel dingen ineens heel anders.
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 41234 > >>