Groeiboek, gebruik het als dagboek!
Laatste Bericht 07-13-2007 8:10 door marije1978. 6 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
kôlleke
Posts:22705


--
07-11-2007 12:10
    In het groeiboek van mijn dochters heb ik vroeger steeds kleine stukjes geschreven over hoe het met ons ging. Er zijn genoeg lege plekjes om aantekeningen te maken. Meestal deed ik het voordat ik naar het consultatiebureau moest.
    Ik schreef over de geboorte, over wat ik voelde, over hoe het met het voeden ging, wanneer het eerste lachje kwam. Ook wat er op het consultatiebureau werd besproken en hoe ze reageerden op de inentingen. De inentingskaarten bewaar ik in de flap van het groeiboek.

    Mijn dochters zijn nu alweer 12 en 9 jaar. De jongste moest een paar weken geleden de laatste inentingen (DTP en BMR) halen, dus haar groeiboek kwam weer voor de dag. Ze heeft toen zelf zitten lezen wat ik destijds heb opgeschreven. En ze vond het zo leuk.

    Dus mijn tip, gebruik het groeiboek van je kind als een soort dagboek. Erg leuk voor later.
    Nikkykai
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-11-2007 4:32
    Wat een leuk idee.
    Helaas te laat voor mijn, maar er zal vast een ander iets aan je tip hebben Wink
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-11-2007 5:36
    Ik heb het ook niet gedaan bij Esther. Wel heb ik zo'n ander soort boek waarin je van alles op kan schrijven en foto's plakken. Bijvoorbeeld wanneer ze voor het eerst lachte, wat haar eerste woordjes waren, wanneer ze ging kruipen, lopen etc. Dit heb ik wel altijd netjes ingevuld.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-11-2007 10:27
    Ik heb ook van die speciale babydagboeken voor onze dametjes. Dubbel zelfs voor allebei want de peetouders wilden ook graag zo'n ingevuld boek hebben. Dus ik zit alles 2x te noteren. Maar wel leuk dat ze ook zo'n boek van hun petekind willen dus ik doe het graag.

    De tip van Kôlleke vind ik overigens wel heel goed. Kôlleke, zou je hem toe willen voegen aan de database? Dan zorgen wij dat-ie geplaatst wordt.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    07-12-2007 10:30
    Ik zal de tip toevoegen.

    Ik heb ook van die fotoalbums, maar daar was ik nooit zo goed in om dat bij te houden.
    Omdat je toch regelmatig naar het conusltatiebureau moet, was dat voor mij het moment om weer even over de afgelopen tijd na te denken en er iets over op te schrijven. Ik kan heel klein schrijven, dus er staat eigenlijk best veel in.

    Vooral in het eerste jaar volgen de veranderingen elkaar zo snel op. Het was zo leuk dat de jongste nu zelf kon lezen hoe ze als baby was.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-12-2007 10:35
    Leuk inderdaad om later terug te lezen zo'n dagboek. Het maakt niet uit of het in een officieel babyboek staat of in het groene boekje. Voor je kind is het gewoon heel waardevol zich te realiseren dat zijn/haar moeder de moeite genomen heeft om al die ontwikkelingen op te schrijven.
    marije1978
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-13-2007 8:10
    voor mij als starter komt deze tip mooi op tijd !

    ik ga zo meteen het boekje erbij pakken !
    U bent niet gemachtigd om te reageren.