Bezoek aan het consultatiebureau
Laatste Bericht 03-24-2011 8:10 door Sje. 30 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
Pagina 1 van 212 > >>
AuteurBerichten
Miriam
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3535


--
05-09-2007 9:47
    Vandaag ben ik met de kleine vent naar het consultatiebureau geweest. Hij is goed gegroeid en zijn lengte en gewicht zitten nog steeds heel iets onder de gemiddelde groeicurve. Dat gaat dus geweldig.

    Verder heeft de arts even goed naar zijn longetjes geluisterd, omdat hij al een paar weken een rocheltje heeft. Ze zijn gelukkig helemaal schoon, dus geen bronchitis of iets dergelijks. Waarschijnlijk gewoon een hardnekkige verkoudheid. Ik maakte me er ook al niet echt zorgen om, omdat hij er niet minder actief door was. 

    Voor zijn droge huidje heeft ze wat zalfjes opgeschreven waar we misschien wat aan hebben. Hij heeft altijd al last van droge, rode plekjes op de huid. We doen hem daarom niet te vaak in bad (2 tot 3 keer per week) met baby-badolie die door de apotheek zelf wordt samengesteld. Verder raadde de arts aan om er extra zalf op te doen en andere badolie te proberen (misschien heeft iemand er iets aan, dus ik noteer het hier maar even ;-)):
    • Balneum Hermal badolie, extra vettend (verkrijgbaar bij de apotheek) 
    • Zemelenbad van Kruidvat
    • Unguentum Leniens (koelzalf)
    • Cremis cetomanigol (?) - kent iemand dit en heb ik het goed geschreven? Ze heeft het namelijk een beetje onduidelijk geschreven
    • Vaseline / lanesse (?)
    Het voedingsschema wijzigt ook. Vanaf nu opvolgmelk, 3 x 200 waarvan 1 of 2 met rijstebloem. 's Ochtends een fruithap en groentehap als avondeten. Magere yoghurt of kwark als toetje en tussendoor een broodkorstje. Ik zal er eens even een mooi schema van maken en die plaatsen in de database voor de liefhebbers.


    Verder mogen we binnenkort gaan beginnen met het poetsen van de 2 nieuwe tandjes.  

    Groetjes,
    Miriam 

    Edited by - Sje on 5-3-2011
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2007 12:18
    Ook wij doen Esther niet vaak in bad (1 tot 2 keer per week). Dit werd ons ook geadviseerd al destijds door de kraamverzorgster en het consultatiebureau, omdat mijn man exceem heeft en Esther daar ook een klein beetje gevoelig voor lijkt te zijn.

    De laatste keer kreeg ik inderdaad ook het advies om Balneum Hermal te gebruiken in plaats van de Zwitsal zeepvrije wasgel, omdat Esther ook een paar droge plekken heeft op haar buik en in de knieholtes.
    En verder werd geadviseerd de huid goed vet te houden door het gebruik van vaseline.

    Hans heeft ook ooit van de huidarts Vaseline Lanesse voorgescheven gekregen, maar ik weet niet of dat zo verkrijgbaar is of alleen op recept.
    Zelf gebruiken we altijd de normale ongeparfumeerde vaseline.

    Fijn dat zijn longetjes schoon waren, zal inderdaad wel een hardnekkige verkoudheid zijn. Ook Esther hoest heel vaak, dus misschien hoort het er ook wel gewoon een beetje bij.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    05-09-2007 12:34
    De normale huis-, tuin- en keukenvaseline gebruiken wij ook erg veel. Vooral voor het in bad gaan. Dan smeren we hem lekker dik in. Ik bedacht me net dat ik de Balneo creme nog heb liggen. Die heb ik 2 maanden geleden al eens geprobeerd, maar leek niet te helpen.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    05-09-2007 12:52
    Wij hebben alleen de badolie van Balneum. Die is wel erg vet!
    Sje
    Posts:75548


    --
    05-09-2007 3:17
    Onze meiden zijn nu 2 en 3 jaar en die gaan ook om de dag in bad. Alleen in de zomer als ze elke dag buiten spelen en 's avonds niet meer door een ringetje te halen zijn, dan gaan ze elke dag onder de douche. Nat maken, inzepen, afspoelen en weer eruit.

    Maar verder zoals nu deze week dat ze niet buiten spelen gaan ze maar om de dag. Is genoeg voor die kleine moppen en inderdaad beter voor de huidjes.
    kôlleke
    Posts:22705


    --
    05-09-2007 11:32


    citaat:
    Miriam wrote:
    • Cremis cetomanigol (?) - kent iemand dit en heb ik het goed geschreven? Ze heeft het namelijk een beetje onduidelijk geschreven
    • Vaseline / lanesse (?)

    De eerste moet denk ik "cetomacrogol crème" zijn.
    De tweede moet "vaseline lanette" zijn.

    Hier is nog wat informatie over droge huid en de crèmetjes te vinden. Ook de koelzalf staat erbij.

    Fijn dat het verder zo goed met jullie kleine man gaat.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-04-2007 6:11
    Even weer een update....Vorige week zijn we weer naar het consultatiebureau geweest (7,5 mnd). Alles gaat nog steeds prima. Hij is enorm gegroeid de afgelopen 1,5 maand. Dankzij de tweemaal-daags pap is zijn gewichtscurve nu wel erg sterk omhoog geschoten en dus is de kleine man sinds een week weer terug naar 1 papje per dag. Zijn gezichtje ziet er nu na een week al wat minder "bol" uit ;-)

    Qua ontwikkeling doet hij het nog steeds fantastisch en loopt hij eigenlijk met alles (kruipen, beweeglijkheid, "woordjes") wat voor op leeftijdsgenootjes. Altijd leuk om te horen natuurlijk.

    De droge huid is een stuk minder. In zijn gezichtje heeft hij er nu geen last meer van. Alleen de berg op zijn hoofd is nog wat actief. Wel minder dan het geweest is, maar toch....We halen het 2 tot 3 keer in de week weg en doen er regelmatig Zwitsal haarlotion op. Dit lijkt goed te helpen. Op de crèche hebben ze er laatst een keer Purol op gedaan (bij gebrek aan olie) en daarna zag het er helemaal mooi uit. Dat ga ik dus binnenkort ook in huis halen.

    Groetjes,
    Miriam
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    07-04-2007 8:34
    Leuk om te horen dat ze weer tevreden zijn over hem en dat hij voorligt op zijn leeftijdsgenootjes.

    Ook fijn dat hij een stuk minder last heeft van droge huid.
    Sje
    Posts:75548


    --
    07-04-2007 9:53
    Tof toch dat het zo goed gaat! Altijd fijn als je zulke goede berichten op het bureau krijgt.

    Grappig trouwens dat die haarlotion lijkt te helpen tegen berg. Als je ergens tips tegen berg leest staat er 9 van de 10 keer tussen dat je absoluut geen haarlotion moet gebruiken. Hihi!

    Kleine slimmerik is dat mannetje van jullie dat het bij hem juist wel weg gaat door die haarlotion.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    07-05-2007 7:14
    Op de crèche zeiden ze dat andere moeders goede ervaringen met die haarlotion hadden en het lijkt echt te werken. Andere haarproducten gebruiken we niet meer, dus ook geen shampoo. Daarvan wordt het namelijk wel erger.

    Groetjes,
    Miriam
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-24-2007 7:12
    Vanochtend zijn we weer naar het CB geweest. Voor de derde week op rij! 3 Weken geleden had de kleine koorts en mocht hij geen prik. Dus hadden ze een vervolgafspraak gemaakt en 17 oktober in het boekje gezet. Daar stonden we vorige week om kwart over 8 dan in de kleumende kou voor een dichte deur.... Maar vandaag dan toch eindelijk de prikjes gehaald. Zielig hoor! Naarmate ze groter worden, wordt het steeds vervelender. Gelukkig heeft hij er vandaag de rest van de dag geen last van gehad. Hij was zelfs bijzonder goed te pas!

    9 Januari mogen we weer.... 
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-24-2007 9:03
    Ach, arme kleine man! Gelukkig zorgt de gedachte dat het voor zijn eigen bestwil is ervoor dat je je iets minder schuldig voelt. Maar wennen doet het nooit als ze in je kind prikken.

    9 januari weer prik dan he?! Weet-ie dat al? ;-)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-24-2007 9:20
    Dat heb ik hem maar niet verteld ;-). Hij was het trouwens ook zo weer vergeten hoor. Zodra we hem een speeltje lieten zien, was al het leed geleden.
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-24-2007 10:45
    Ah, hij heeft dus eindelijk een keer met de wii van papa mogen spelen! ;-)
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-25-2007 7:22
    Haha, hij mag er van papa nog niet eens in de buurt komen. Binnen een straal van een meter schiet papa in de stress ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-25-2007 3:02
    Goh, die altijd zo rustige uit beeld blijven de papa. Er is dus een manier om  hem plankgas vooruit te krijgen?! Hihi!
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    10-25-2007 6:54
    Oh ja hoor! Als je maar de juiste (wii-)snaar weet te raken ;-)
    Sje
    Posts:75548


    --
    10-25-2007 9:56
    Oh, kun je ook gitaar spelen met die afstandsbediening?! ;-)
    Lianne
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    03-05-2011 9:00
    Afgelopen maandag het eerst bezoek aan het CB gehad (1 mnd). De KV was 3cm en 750gram gegroeid. Volgens de arts een gezond en sterk knulletje.

    Dat hij sterk was vermoedde we zelf  ook al.
    Leg hem op zijn rug en hij draait richting zijn zij, leg hem op zijn buik en werkt zijn hoofd flink omhoog, doe je handen onder zijn voetjes en hij zet af met een enorme kracht.

    Verder heeft de arts mijn andere, veel belangrijkere, vermoeden bevestigd. De KV had sinds enkele weken enorm veel pukkeltjes in zijn gezichtje. Even gekeken op internet en ik kwam tot babyacne.

    De laatste week begonnen mensen echter steeds vaker tegen me te zeggen: "Nou het duurt wel erg lang, misschien is ie wel allergisch" of zelfs "Dat is niet goed hoor, dat is abnormaal ik zou eens langs de dokter gaan."

    Ik laat mezelf niet gemakkelijk gek praten, dus ook in dit geval niet. En het werd ook snel bevestigd. De arts zei "Zo, mama had vrouwelijke hormoontjes genoeg, je hebt 'prachtige' babyacne"
    Tada, dacht ik stiekempjes trots bij mezelf. Ik weet wel dat ik niet aan mezelf of mijn kind hoef te twijfelen.

    Inmiddels is het ein-de-lijk aan het wegtrekken, want eerlijk is eerlijk, mooi is anders natuurlijk!

    Eind maart mogen we weer naar het bureau, dan krijgt hij ook zijn eerste prik.

    Ik ben erg tevreden tot nu toe, een lieve geduldige vrouwelijke arts. En 2 vrolijke, gezellige verpleegkundige.
    De arts begon zelfs niet te 'zeuren' toen ik aangaf dat de KV nog op zijn zij slaapt, dat schijnt not done te zijn op het CB. Natuurlijk slaapt hij niet 'los' op zijn zij, maar tussen twee rollen. Op deze manier voorkomen we toch maar mooi afplatting van zijn hoofdje en daar was de arts het mee eens.
    Sje
    Posts:75548


    --
    03-05-2011 2:07
    Fijn dat-ie goed door zijn eerste APK is!

    En inderdaad die pukkeltjes die trekken wel weg. Bij de ene baby duurt dat langer dan bij de andere baby.

    Wat dat slaaphulpstuk betreft, gebruik dat niet meer zodra hij echt om gaat rollen in de box enzo. Dat is namelijk het moment dat-ie in bed ook alle kanten op zal gaan tijdens het slapen.

    Vanaf dat moment alles uit zijn bedje halen (ook hydrofielluier, knuffeltjes etc.), evt. hemeltje wat je bij het ledikantje hebt ook weghalen want dat kan-ie dan naar binnen gaan trekken.

    Zodra een kindje het hele bed door gaat mag niks meer belemmeren. Da's in de eerste periode niet altijd tof want veel baby's kunnen wel heen draaien maar nog niet terug. Dus dat gaat je mogelijk een aantal nachten kosten, maar dat is nou eenmaal niet anders.

    Ook niet vast gaan leggen op dat moment met allerlei trucjes want dat is levensgevaarlijk. Er wordt nogal eens als tip gegeven om de onderkant van de slaapzak onder het matrasje door te halen maar ook dat is gevaarlijk. Als een kindje namelijk alleen maar 1 kant op kan draaien, kan het de eigen beentjes vastdraaien met alle gevolgen van dien.

    Dus wat mensen je ook voor vastleg-tips geven: alle tips bij de wortel afhakken. Lekker rond laten gaan in bed, die kleine man! ;-)

    Edited by - Sje on 5-3-2011
    U bent niet gemachtigd om te reageren.
    Pagina 1 van 212 > >>