Aangerand, hoe ga je hier als ouders mee om?
Laatste Bericht 06-15-2007 1:12 door Sje. 5 Reacties.
Printer Vriendelijk
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Sorteer Berichten:
VorigVorig VolgendeVolgende
U bent niet gemachtigd om te reageren.
AuteurBerichten
§andra
New Member
New Member
Posts:


--
06-15-2007 9:24
    Hallo,

    Drie jaar geleden is onze dochter aangerand, ze was net zestien geworden. Het was s'avonds om acht uur, dus echt niet laat. Het is nu al een tijd geleden maar het spelt haar nog steeds parten.

    Toen het net gebeurt was is ze door de politie geholpen dmv slachtoffer hulp, daar wilde ze on den duur niet meer heen. Ze zei dat ze het op die manier nooit kon vergeten als ze er telkens weer over moest praten. Toen wij naar een paar maanden op school kwamen voor de rapport bespreking vertelde de leerkracht ons dat zij vermoedde dat onze dochter drank gebruikte! Wij vielen haast van onze stoelen, echt, we hadden er niks van gemerkt. Dus weer naar een instantie om er toch maar over te gaan praten,want alleen kon ze het niet, en van ons accepteerde ze geen hulp.Ze wilde eigenlijk gewoon met rust gelaten worden. Maar dat gaat natuurlijk niet hé. Na aanleiding vandit hele verhaal is ze toen van school veranderd en naar Hasselt gegaan. Daar heeft ze twee jaar op school gezeten, de opleiding beviel haar goed en ze had het er naar haar zin. Thuis ging het met vallen en opstaan.Ons vertrouwen in haar had een deuk gekregen, wij wilde haar wel helpen, maar zij wilde niet. Na die twee jaar is ze in Antwerpen verder gaan studeren. En toen is het steeds erger geworden. Ze volgde daar een vervolg opleiding, dus dat was het probleem niet, maar de mentaliteit van de school stond haar niet aan.Ook had ze totaal geen contacten met andere leerlingen. Wij zagen haar veranderen, boos,blij, uitgelaten blij, aggressief, gillen ,schreeuwen, dingen kapot gooien, echt alles tegelijk, en soms in de tijd van nog geen twee uur het hele rijtje.Om gek van te worden! Het was niet meer te doen. Dus zijn we zelf hulp gaan zoeken,psychiater, dokter,psycholoog,overal zijn we geweest. Maar niemand kan ons helpen, ze is meerderjarig en moet zelf willlen, zeggen ze dan. Maar ze wil niet, dus dan houdt het op.

    Ze is nu twee keer wegggelopen, vorige week was de tweede keer. Ze is met haar studies gestopt, ze wilde niet meer.En een meid van negentien, kanje niet opppakken en in de auto zetten! Sind een maand werkt ze nu, maar dat is ook niet echt ideaal. Nu heeft ze vorige week die man die haar aangerand heeft in de zaak gezien! Ze durfde niks te zeggen en heeft die man gewoon geholpen. Daardoor is ze zo vanslag geraakt dat ze niet naar huis kwam, waar ze wel is geweest wil ze niet zeggen. Wij hebben tegen de ochtend de politie gebeld. Hadden al gebeld op haar gsm, en eensmsje gestuurd, maar haar gsm stond uit. Bij haar vriend was ze ook niet. Toen ze eindelijk thuis kwam,s'middags om half een, heeft ze het verhaal tegen de politei verteld.Die zeiden ook dat ze dringend hulp moet zoeken, dat het zo niet goed met haar ging. Inmiddels zijn we er ook achter gekomen dat ze drugs gebruikt. Ze rookt jointjes, volgens haar stelt dat niks voor en doet iedereen dat.Maar wij denken van niet, volgens ons begin je zo, en heb je op een moment meer nodig om de zelfde kick te krijgen.

    Het laatste wat we nu nog kunnen doen is een gedwongen opname, danwordtze door de politie thuis opgehaald, en wordt ze onder dwang naar een instelling gebracht waar ze haar kunnen helpen.Maar dat willen wij zelf niet, het is toch je kind hé! En als we dat zouden doen dan zijn we haar kwijt, dan is dat beetje vertrouwen dat we in elkaar hebben echt kapot!

    Wie weet er raad?!

    §andra
    karin185
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2007 10:06
    Sandra, heel veel sterkte. Meer kan ik niet zeggen, want ik zou echt niet weten wat het beste is.
    Miriam
    Veteran Member
    Veteran Member
    Posts:3535


    --
    06-15-2007 10:22
    Een vreselijk moeilijke situatie lijkt me dit Sandra. Heeft ze destijds aangifte gedaan bij de politie?

    Verder schrijf je dat ze een vriend heeft. Hoe staat hij ten opzichte van deze situatie? Misschien kun je haar via hem bereiken?

    Ik heb helaas geen gouden tip voor je. Wel wens ik jou en je gezin alle kracht toe om deze situatie te boven te komen.

    Groetjes,
    Miriam
    §andra
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2007 11:14
    Hoi Miriam,

    Ze heeft destijds aangifte gedaan, er zijn toennog meer meisjes aangerand door diezelfde persoon.Er is een confrontatie geweest op het buro, maar ze hadden de juiste persoon niet.
    De man loopt nog altijd vrij rond!

    Haar vriend, daar kan ik weinig op zeggen, een stille jongen waar wij weinig contact mee hebben. Ze heeft hem wel verteld wat er met haar gebeurd is zegt ze.Maar hoeveel en hoe eerlijk? Dat weten we niet......

    Sandra
    Peter P
    New Member
    New Member
    Posts:


    --
    06-15-2007 1:10
    Wilma, erg veel sterkte inderdaad.

    En een kleine waarschuwing: ik weet niet of je je het realiseert, maar dit is een openbaar forum, waar iedereen mee kan lezen, en ook met googelen komen de berichten naar voren die hier geplaatst worden. Natuurlijk is het niets om je voor te schamen, maar ik weet niet of het de bedoeling is dat heel de wereld ervan op de hoogte is. Ik weet ook niet of het voor bekenden gemakkelijk is om uit je verhaal, je naam en schermnaam  je te herkennen, maar houdt dit altijd in je achterhoofd als je iets schrijft in een open forum...



    Edited by - Peter P on 15-6-2007 13:47
    Sje
    Posts:75548


    --
    06-15-2007 1:12
    Van mij ook alle sterkte Sandra! Ik heb helaas ook geen gouden tip voor je. Ik kan alleen zeggen, hou haar goed in de gaten.

    Is er niet opnieuw aangifte te doen nu ze de dader weer gezien heeft? Mogelijk is hij op bewakingscamera's te herkennen zodat de politie gerichter kan zoeken?
    U bent niet gemachtigd om te reageren.